2025. január 11. - Ágota, Honoráta napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Kaló Gabriella - Válaszolok
2012.09.21 - 05:58
Kaló Gabriella - törölt felhasználó
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 20., csütörtök 20:41 üzenetére

Gabriella, a te körmöd levegősödik fel, vagy az amit te a vendégednek építettél?

Szia! Amit magamnak csinálok. Szerencsére a vendégekkel nincs baj. Mármint amit nekik készítek. Csak eddig nem volt ilyen problémám, mert van, hogy 5-6 hétig fent van és a lenövésen, illetve egy kis kopáson kívül semmi baja. Az utóbbi 2 alkalommal jelentkezett ez a probléma (hozzáteszem, de csak nálam!). Csak Crystal Nails anyagokkal dolgozom, nem keverek semmit semmivel, mindig üzletben vásárlok, tehát az sincs, hogy lejárt szavatosságú terméket kaptam kéz alól. Másfél éve foglalkozok zselés körmökkel és egy éve másoknak is csinálok gyakorlás céljából (amióta beiratkoztam a körmös suliba), de soha nem volt ilyen. Kérlek segítsetek, mert nagyon zavar! :( Köszönöm.

2012.09.20 - 20:41
Crystal Nails
Válasz Kaló Gabriella - 2012. szeptember 20., csütörtök 07:18 üzenetére

Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy mostanában kb 2 hét után 1-2 körmöm fellevegősödik. Használok base gelt és megfelelően készítek elő (vagy mégsem?! :S ) Vegyszer nem okozhatja a problémát, mert az allergiám miatt gumikesztyűt húzok. Köszönöm előre is a válaszokat.

Gabriella, a te körmöd levegősödik fel, vagy az amit te a vendégednek építettél?

Kaló Gabriella - Válaszolok
2012.09.20 - 07:18
Kaló Gabriella - törölt felhasználó

Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy mostanában kb 2 hét után 1-2 körmöm fellevegősödik. Használok base gelt és megfelelően készítek elő (vagy mégsem?! :S ) Vegyszer nem okozhatja a problémát, mert az allergiám miatt gumikesztyűt húzok. Köszönöm előre is a válaszokat.

2012.09.19 - 07:27
Kisék Noémi

Köszönöm szépen :)

2012.09.19 - 06:04
Crystal Nails
Válasz Kisék Noémi - 2012. szeptember 17., hétfő 05:50 üzenetére

sziasztok, én abban kérnék segítséget, hogy nekem a kocka forma sosem sikerül úgy ahogy kéne. Amikor reszelem egyenesnek látom, s mikor fotózom, a képen veszem észre hogy nem stimmel valami. ti hogy csináljátok hogy gyönyörű kocka forma legyen? Köszi

Kedves Kolléganő, a kezdőknél sajnos gyakori hiba az amúgy igen nehéz szabályos kocka forma kialakítása reszelővel. Gyakran áldozatul esik a francia vég színes is a stresszpontoknál a reszelés során, s gyakori probléma a ferde szabadszél vagy csavarodó végek. Javasoljuk, hogy egy zselés (vagy amilyen anyaggal dolgozol) technikai továbbképzésre jelentkezz be, mert ezzel az egynapos képzéssel egy életre magad mögött fogod tudni ezt a problémát.

2012.09.19 - 04:13
Balázsi Szilvia

sziasztok, én abban kérnék segítséget, hogy nekem a kocka forma sosem sikerül úgy ahogy kéne. Amikor reszelem egyenesnek látom, s mikor fotózom, a képen veszem észre hogy nem stimmel valami. ti hogy csináljátok hogy gyönyörű kocka forma legyen? Köszi

Szia! Idővel kialakul, hogy élőben is fogod látni.:) Amúgy tök nagy segítség tud lenni, ha megfordítod a vendég kezét hogy fejjel lefelé is lásd a körmöt. Egyből feltűnik, hogy nem kocka.

2012.09.18 - 19:34
Cs. Tímea
Válasz Kisék Noémi - 2012. szeptember 18., kedd 18:35 üzenetére

Szia. ez tipes technikára vonatkozik? igazából nekem építettnél vannak ezek a gondok. Nem is inkább a párhuzamnál, hanem az elejénél. Vagy elferdül, vagy nem lesz egyenes az eleje, meg ilyesmik.

Szia! Ezt épített technikánál is lehet alkalmazni, csak sokkal óvatosabban. Miután az alapréteget megépíted, fixálod, kiveszed a sablont alóla, majd reszelheted, portalanítasz és mehet rá a többi réteg.

2012.09.18 - 18:35
Kisék Noémi

Szia. ez tipes technikára vonatkozik? igazából nekem építettnél vannak ezek a gondok. Nem is inkább a párhuzamnál, hanem az elejénél. Vagy elferdül, vagy nem lesz egyenes az eleje, meg ilyesmik.

2012.09.17 - 08:52
Cs. Tímea

Szia! Nekem bevált az a módszer, hogy egy kicsit keskenyedő kockára kezdem reszelni, így mire a zselé rákerül a természetes körömre, pont egyenes lesz, párhuzamosan futó élekkel! :)

2012.09.17 - 05:50
Kisék Noémi

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár