2025. január 11. - Ágota, Honoráta napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.09.16 - 22:37
KÁ
Válasz Ágoston Fanni - 2012. szeptember 16., vasárnap 16:15 üzenetére

Savmentes primer nem kell. Csak a savast használd, és jó lesz

Most már teljesen össze vagyok zavarodva :D Eddig úgy tudtam, hogy a savas elhagyható, de a maximális tapadásért a savmentes mindenképpen ajánlott. A legtöbb helyen a savast nem is írják előkészítőként, de a savmentest mindenhol látom. :/

2012.09.16 - 16:15
Ágoston Fanni
Válasz - 2012. szeptember 16., vasárnap 15:23 üzenetére

De szoktam tenni, a következőket: nail prep, savas pr., savmentes pr., base gel, 2 réteg gél lakk, 0-ás gél lakk. Nem tudom, miért olyan, mint a beton :D

Savmentes primer nem kell. Csak a savast használd, és jó lesz

2012.09.16 - 15:23
KÁ
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 16., vasárnap 15:06 üzenetére

Ágnes, valószinűleg azért nem tudod könnyedén leoldani a gél lakkot, mert nem teszel alá az előkészítésnél savas primert. Ha ezt használod, max. 15 perc után narancsfa pálcával, a cuticula felőle fel tudod bontani a gél lakkot.

De szoktam tenni, a következőket: nail prep, savas pr., savmentes pr., base gel, 2 réteg gél lakk, 0-ás gél lakk. Nem tudom, miért olyan, mint a beton :D

2012.09.16 - 15:06
Crystal Nails
Válasz - 2012. szeptember 15., szombat 19:43 üzenetére

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni. Ki hogyan távolítja el a vendég körméről a lenőtt gél lakkot? A leoldás iszonyatosan lassú, és több lépésben oldódik csak le (tip oldóval próbáltam, alufóliás dunsztban), csiszolóval nem merek rámenni, mert félek, hogy megsértem a saját körmöt, viszont kézi reszelővel nagyon nagyon sokáig tart... Ráadásul ott is a legdurvább reszelőnél már nem merem annyira rányomni, nehogy túlreszeljem, viszont így meg lassú. Megköszönném, ha írnátok pár tippet, hogy ti hogyan csináljátok, mert így 2 óráig tart egy gél lakkozás :(

Ágnes, valószinűleg azért nem tudod könnyedén leoldani a gél lakkot, mert nem teszel alá az előkészítésnél savas primert. Ha ezt használod, max. 15 perc után narancsfa pálcával, a cuticula felőle fel tudod bontani a gél lakkot.

2012.09.16 - 13:21
KÁ
Válasz Juhász Szilvia - 2012. szeptember 16., vasárnap 11:12 üzenetére

Szia! Sajnos az én vendégeimnek is gondot okozott az oldással járó idő, az óta máshogy oldom meg! Alapnak gumi zselét teszek egy rétegben, majd fixálás nélkül folytatom GL-kal. Ha visszajönnek újra; karbidfejjel lereszelem, abba nem tapad bele a GL, és könnyegén le tudom szedni az alapig! Ha látom,hogy közel vagyok,inkább hagyom,s kézi reszelővel leszedem a maradék színt! :) Nekem bevált, szeretik,így max. 1 óra a GL,és a körmük sem sérül! :)

És alapozó folyadékok közül mit használsz? Base gelt nem is teszel alá, csak a gumit? Az is leoldható, ha valaki már nem szeretne gél lakkot? Melyik fajta karbid fejjel csinálod? Az aranyszínű henger alakú? A hosszt lehet azzal úgy rövidíteni, mint a rendes műkörömnél? Nem töri meg a körmöt, ha így oldalirányba tolom végig az élén? Bocsi a sok kérdésért, csak igyekszem megoldást találni erre a problémára :D Köszi a segítséget :)

Juhász Szilvia - Válaszolok
2012.09.16 - 11:12
Juhász Szilvia - törölt felhasználó
Válasz - 2012. szeptember 15., szombat 19:43 üzenetére

Sziasztok! Szeretnék tanácsot kérni. Ki hogyan távolítja el a vendég körméről a lenőtt gél lakkot? A leoldás iszonyatosan lassú, és több lépésben oldódik csak le (tip oldóval próbáltam, alufóliás dunsztban), csiszolóval nem merek rámenni, mert félek, hogy megsértem a saját körmöt, viszont kézi reszelővel nagyon nagyon sokáig tart... Ráadásul ott is a legdurvább reszelőnél már nem merem annyira rányomni, nehogy túlreszeljem, viszont így meg lassú. Megköszönném, ha írnátok pár tippet, hogy ti hogyan csináljátok, mert így 2 óráig tart egy gél lakkozás :(

Szia! Sajnos az én vendégeimnek is gondot okozott az oldással járó idő, az óta máshogy oldom meg! Alapnak gumi zselét teszek egy rétegben, majd fixálás nélkül folytatom GL-kal. Ha visszajönnek újra; karbidfejjel lereszelem, abba nem tapad bele a GL, és könnyegén le tudom szedni az alapig! Ha látom,hogy közel vagyok,inkább hagyom,s kézi reszelővel leszedem a maradék színt! :) Nekem bevált, szeretik,így max. 1 óra a GL,és a körmük sem sérül! :)

2012.09.15 - 19:43
KÁ

2012.09.15 - 17:46
Anda Andrea
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 12., szerda 05:00 üzenetére

Andrea, a tollat zselé csúszórétegbe helyezd bele, esetleg díszítőtűvel igazgasd meg, majd tedd be a lámpába. Ha attól tartasz, hogy kimozdul, akkor folpack átlátszó fóliával fedd be a körmöt úgy, hogy alul a fóliát az ujjbegynél rögzíted. Kiköttetés után a fólia egyszerűen lehúzható a zselé felületéről, a toll pedig ottmarad a helyén.

Köszönöm szépen!

2012.09.12 - 05:00
Crystal Nails
Válasz Anda Andrea - 2012. szeptember 11., kedd 14:02 üzenetére

Sziasztok!Toll beültetéshez kérek segítséget,valami jó praktikát! Probáltam már megköttetett zselé ragacsos rétegébe,híg zselébe belerakni,de mindig megmerevedett és elkezdett felfelé pöndörödni! Előre is köszi!

Andrea, a tollat zselé csúszórétegbe helyezd bele, esetleg díszítőtűvel igazgasd meg, majd tedd be a lámpába. Ha attól tartasz, hogy kimozdul, akkor folpack átlátszó fóliával fedd be a körmöt úgy, hogy alul a fóliát az ujjbegynél rögzíted. Kiköttetés után a fólia egyszerűen lehúzható a zselé felületéről, a toll pedig ottmarad a helyén.

2012.09.11 - 18:15
Anda Andrea
Válasz Juhász Szilvia - 2012. szeptember 11., kedd 16:27 üzenetére

Szia! Próbáld meg tip ragasztóval beleragasztani, vagy fogd rá folpackkal! :)

Köszönöm ,megfogom probálni!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár