2025. január 11. - Ágota, Honoráta napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.07.14 - 11:10
Macarkiz
Válasz Bopková Enikő - 2012. július 14., szombat 10:47 üzenetére

Csajok na ne már :) 40 perc??? Előkészítés nélkül szívesen megnézném azt a munkát...én ilyenről még nem is hallottam! Alizee az az 1-2 vendég nem csak nálad csinálja a "hisztit" hanem mindenhol, hidd el...:)

igen, 40 perc :) itt Spanyolorszagban 3 nap alatt vegeznek el egy gyorstalpalot. Az emlitett szalonban dolgoztam, ahol 40 perc alatt kellett feltenni a kormoket. nem is dolgoztam ott sokaig, felmondtak, mondvan ott a gyorsasag a fontos, nem a precizitas) mondjuk nem mintha bantam volna. De meselhetnek meg, megjartam par szalont :))))))))) )persze hozzateszem, h azert vannak jo szalonok, jo kormosok, tobbnyire oroszok )

Bopková Enikő - Válaszolok
2012.07.14 - 10:47
Bopková Enikő - törölt felhasználó
Válasz aliz - 2012. július 14., szombat 06:46 üzenetére

szia.egyébként sokan járnak hozzám azért,mert precíz vagyok.csak 1-2 vendég nem bírja végig ülni,és ez egy picit zavar.de most egy kicsit megnyugodtam a hallottak után.köszönöm a segítséget.:)

Csajok na ne már :) 40 perc??? Előkészítés nélkül szívesen megnézném azt a munkát...én ilyenről még nem is hallottam! Alizee az az 1-2 vendég nem csak nálad csinálja a "hisztit" hanem mindenhol, hidd el...:)

aliz - Válaszolok
2012.07.14 - 06:46
aliz - vendég
Válasz Macarkiz - 2012. július 13., péntek 20:30 üzenetére

Szia! Csatlakozom az elottem szolohoz. A jo munkahoz ido kell. En novemberben kezdtem el mukormoskent dolgozni, harom, harom es fel ora volt egy korom elkeszitese. A korulottem levo "kormos" kolleginak 40 perc alatt raktak fel egy szettet. Mikor hozzam leult a vendeg, es elkezdte az orajat nezni, tokre stresszeltem magam es megtobb idombe kerult igy mire vegeztem a munkammal. Aztan elmondtam a vendegeknek, hogy kezdo vagyok, nalam ennyi ideig tart egy korom, de garanciat vallalok ra, h nem fognak leesni es a toltesek sem fognak latszani. (az itteni 40 perces szetteket elokeszites nelkul dobaljak fel, tobbnyire tip-el hasznalnak, a toltesnel meg koromcsipesszel nyulnak az anyag ala, lecsippentik, osszereszeles nelkul betoltik a kormoket.) Ketkedtek bennem, de 4- 6 het utan ugy jottek, jonnek vissza, hogy nem hianyoznak a kormeik es a toltesek sem latszanak. Szoval ne hagyd magad siettetni, mond el a vendegnek, h meg nem olyan regota keszitesz kormoket, ezert "kicsit" tovabb tart mint a profiknak. :)))) Nekem jo par turelmetlen vendegem akkor elment, de ugy latszik, h olcso husnak hig a leve, ma mar visszajarnak es szo nelkul vegig ulik a ket, ket es fel orat. :) Szoval, relax! :)))

szia.egyébként sokan járnak hozzám azért,mert precíz vagyok.csak 1-2 vendég nem bírja végig ülni,és ez egy picit zavar.de most egy kicsit megnyugodtam a hallottak után.köszönöm a segítséget.:)

2012.07.13 - 20:30
Macarkiz
Válasz aliz - 2012. július 13., péntek 17:10 üzenetére

sziasztok!szeretném megkérdezni,hogy kinek mennyi időt vesz igénybe megépíteni egy teljes szett körmöt díszítéssel együtt?én már 1 éve dolgozom,de sajnos még mindig 3 órámba telik.Ha megpróbálom felgyorsítani ,akkor is csak fél órát nyerek.Mit csinálok rosszul???köszi

Szia! Csatlakozom az elottem szolohoz. A jo munkahoz ido kell. En novemberben kezdtem el mukormoskent dolgozni, harom, harom es fel ora volt egy korom elkeszitese. A korulottem levo "kormos" kolleginak 40 perc alatt raktak fel egy szettet. Mikor hozzam leult a vendeg, es elkezdte az orajat nezni, tokre stresszeltem magam es megtobb idombe kerult igy mire vegeztem a munkammal. Aztan elmondtam a vendegeknek, hogy kezdo vagyok, nalam ennyi ideig tart egy korom, de garanciat vallalok ra, h nem fognak leesni es a toltesek sem fognak latszani. (az itteni 40 perces szetteket elokeszites nelkul dobaljak fel, tobbnyire tip-el hasznalnak, a toltesnel meg koromcsipesszel nyulnak az anyag ala, lecsippentik, osszereszeles nelkul betoltik a kormoket.) Ketkedtek bennem, de 4- 6 het utan ugy jottek, jonnek vissza, hogy nem hianyoznak a kormeik es a toltesek sem latszanak. Szoval ne hagyd magad siettetni, mond el a vendegnek, h meg nem olyan regota keszitesz kormoket, ezert "kicsit" tovabb tart mint a profiknak. :)))) Nekem jo par turelmetlen vendegem akkor elment, de ugy latszik, h olcso husnak hig a leve, ma mar visszajarnak es szo nelkul vegig ulik a ket, ket es fel orat. :) Szoval, relax! :)))

2012.07.13 - 18:54
Balázsi Szilvia

szia! Nekem másfél év gyakorlattal 2,2 és fél óra.

Horváth Zsanett - Válaszolok
2012.07.13 - 18:47
Horváth Zsanett - vendég

hello! nekem 2 kérdésem lenne. az egyik hogy milyen oka lehet annak ha besárgul a porci virág? és hogy számít e a színes zselé minősége (amit franciába felkenek)abból a szempontból.hogy mennyi ideig marad fenn a vendégen a köröm? köszzi :S

aliz - Válaszolok
2012.07.13 - 18:21
aliz - vendég
Válasz Bopková Enikő - 2012. július 13., péntek 18:13 üzenetére

Szia alizee! A jó munkához idő kell 3 óra szerintem 1év gyakorlattal jó idő én is anno ilyen időt "futottam". Nálam 3 év gyakorlattal úgy hogy hobbi szinten készítek körmöket egy francia hétköznapi köröm körömágyhosszabbítással és a díszítéssel együtt 2órág tart. Sztem ne gyorsítsd a munkád mert a kapkodásnak nem lesz jó vége megszoksz egy rossz sorrendet és borul később az egész... Aztán az is egy szempont h a vendég milyen elképzeléssel érkezik mert ha van konkrét ötlete akkor gyorsabban is megy a munka. Ha viszont nincs érdemes már bereszelés közben kiválasztani a színt! Szóval ne stresszeld magad az idővel - jó körmözést és sok elégedett vendéget!

szia.köszönöm szépen,nagyon kedves vagy.

2012.07.13 - 18:13
Válasz aliz - 2012. július 13., péntek 17:10 üzenetére

sziasztok!szeretném megkérdezni,hogy kinek mennyi időt vesz igénybe megépíteni egy teljes szett körmöt díszítéssel együtt?én már 1 éve dolgozom,de sajnos még mindig 3 órámba telik.Ha megpróbálom felgyorsítani ,akkor is csak fél órát nyerek.Mit csinálok rosszul???köszi

Szia alizee! A jó munkához idő kell 3 óra szerintem 1év gyakorlattal jó idő én is anno ilyen időt "futottam". Nálam 3 év gyakorlattal úgy hogy hobbi szinten készítek körmöket egy francia hétköznapi köröm körömágyhosszabbítással és a díszítéssel együtt 2órág tart. Sztem ne gyorsítsd a munkád mert a kapkodásnak nem lesz jó vége megszoksz egy rossz sorrendet és borul később az egész... Aztán az is egy szempont h a vendég milyen elképzeléssel érkezik mert ha van konkrét ötlete akkor gyorsabban is megy a munka. Ha viszont nincs érdemes már bereszelés közben kiválasztani a színt! Szóval ne stresszeld magad az idővel - jó körmözést és sok elégedett vendéget!

2012.07.13 - 18:00
Válasz Török Nikolett - 2012. július 12., csütörtök 16:07 üzenetére

Sziasztok! Kérlek segítsetek,mert már nem tudok mire gondolni,hogy mi lehet a baj.Egy pár vendégem visszajött,hogy felválik és leesik 1-2hét után az épített zselés köröm.Rendesen felbolyhozom,portalanítom,nail prep,primert használok.Mi lehet a gond?

Szia. Nemlehetséges h ráfolyt a primered a bereszelt megépített körömre? Ha csak a lenövésre került a primerből akkor nemtudom mi lehet a baj... Ha savas primert használsz megvárod míg kifehéredik? Én savas majd savmentes primert használok és utána alaprétegnek base gelt jaj és előkészítésnél a kugli karbid fejet és Titanium zselé... Remélem segítettem :)

aliz - Válaszolok
2012.07.13 - 17:10
aliz - vendég

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár