2025. január 11. - Ágota, Honoráta napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.06.08 - 22:05
Kiss Anett

segítség allergiás vagyok a zselé valamely összetevőjére! gumikesztyűben nem tok dolgozni hisz egy sablont sem lehet vele felrakni, kipróbáltam a krém kesztyűt az sem vált be. dagadok össze amint megépítettem egy zselés körmöt!mi a teendő? csak porcival dolgozzak? elvagyok keseredve!!!!!

2012.06.08 - 16:02
Crystal Nails
Válasz Racskó Anikó - 2012. június 8., péntek 06:18 üzenetére

Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Az egyik vendégem a múltkor megsértette egyik körmén a szabadszél felőli részt, elég mélyen. Nem vérzett, de nekem az a gyanúm, hogy egy részen a köröm és az alatta lévő bőr szétvált. Igényel ez bármilyen különösebb bánásmódot? Megfelelően fertőtlenítettem, de félek tőle, nehogy gombás legyen a körme. Tudnátok javasolni valamit? Köszönöm!

Anikó, igen, óvatosan kell bánnod vele, bár ez a sérülés 3-4 nap alatt begyógyul. Folyamatosa fertőtlenítés mellett nyugodtan építs rá új körmöt. Sok sikert!

Racskó Anikó - Válaszolok
2012.06.08 - 06:18
Racskó Anikó - vendég

Sziasztok! Kis segítségre lenne szükségem. Az egyik vendégem a múltkor megsértette egyik körmén a szabadszél felőli részt, elég mélyen. Nem vérzett, de nekem az a gyanúm, hogy egy részen a köröm és az alatta lévő bőr szétvált. Igényel ez bármilyen különösebb bánásmódot? Megfelelően fertőtlenítettem, de félek tőle, nehogy gombás legyen a körme. Tudnátok javasolni valamit? Köszönöm!

Horváth Zsanett - Válaszolok
2012.06.07 - 16:34
Horváth Zsanett - vendég

nagyon köszsönöm a tanácsot a leszedéssel kapcsolatban. viszont a levegősödés,hogy a lámpa miatt lenne azt azért nem hinném,mert a gépem 3 hónapos.Ha nincs tipped megértem,mert valóban tűt keresünk a szénakazalban,de azért ha van akkor arra kiváncsi lennék.

2012.06.07 - 06:28
Kovács Tünde
Válasz Balázsi Szilvia - 2012. június 4., hétfő 21:04 üzenetére

Nem rosszindulatból, de lehet, hogy csak lefeszegette, és azt találta ki, hogy fájt neki és ezért feszegette le. Nem akarta beismerni...

Huncutok a vendégek, a 20-as körüli csajok egy része pofátlan is, én buszon hallottam amint 1 kollégáról beszélt 2 csaj : addig panaszkodott az egyik a körmösének, hogy érzékeny volt, ezért le kellett szednie magának, hogy garanciából felajánlotta a kollégánk hogy újat épít, csakhogy nem volt fele sem igaz a szitunak, a kiscsaj nagy büszkén magyarázta hogy nem vot pénze töltetni, ezért szedte le, és 1 próbát megért neki hogy írogatott a facebookon a kolleginának, az meg tartva gondolom a negatív kritikától, újat épített ingyen. A HÖLGYEK EZT MÉG A nIKE CIPŐVEL IS ELJÁTSZOTTÁK, AZ IS BEJÖTT NEKIK, SZÓVAL EZT A A SAJÁT FÜLEMMEL HALLOTTAM.

2012.06.06 - 20:24
Crystal Nails
Válasz Horváth Zsanett - 2012. június 6., szerda 16:36 üzenetére

Sziasztok! azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy mostanában egyre fellevegősődnek a körmök amiket zselével építek,pedig seemit nem változtattam,sem anyagot,sem technikát,mident ugyanúgy csinálok,mint eddig.azt szeretném tudni,hogy milyen okai lehetnek,vagy konkrétan akkor mit csináljak,ahhoz hogy ne váljon levegőssé a köröm??? és lenne még egy kérdés:ha egy vendég csak leakarja szedetni a körmeit,én leszedem csiszológéppel,de mit csináljak még,hogy szép esztétikus legyen,mert hiába reszelem szépen formára a saját körmét,ha a köröm felülete nem olyan amilyennek lennie kellene.

Zsanett, szavaidból ítélve eléggé tanácstalan lehetsz. A levegősödésnek ezeregy oka lehet, de ha eddig minden rendben ment, s egyszeriben elkezdett a munkád megváltoztatása nélkül levegősödni, akkor első körben a lámpára tippelnénk. Ha az UV lámpádban a csövek elhasználódnak, akkor is előfordulhat levegősödés. De mint mondtuk, ezt így igen nehéz kideríteni. A leszedés során amint a természetes körömlemezhez érsz, csakis nagyon finom, pl. kopott 180-as reszelővel dolgozz. Ezt követően bufferezz, majd polírozz. Egy ilyen esetben a japán manikűr pl. csodát művel.

Horváth Zsanett - Válaszolok
2012.06.06 - 16:36
Horváth Zsanett - vendég

Sziasztok! azzal a kérdéssel fordulok hozzátok,hogy mostanában egyre fellevegősődnek a körmök amiket zselével építek,pedig seemit nem változtattam,sem anyagot,sem technikát,mident ugyanúgy csinálok,mint eddig.azt szeretném tudni,hogy milyen okai lehetnek,vagy konkrétan akkor mit csináljak,ahhoz hogy ne váljon levegőssé a köröm??? és lenne még egy kérdés:ha egy vendég csak leakarja szedetni a körmeit,én leszedem csiszológéppel,de mit csináljak még,hogy szép esztétikus legyen,mert hiába reszelem szépen formára a saját körmét,ha a köröm felülete nem olyan amilyennek lennie kellene.

2012.06.05 - 10:52
Kiss Anett
Válasz Crystal Nails - 2012. június 5., kedd 03:49 üzenetére

Ha allergiás a vendég valamelyik összetevőre, akkor az másnapra már mutatkozik. Ám vannak olyan vendégek is, akik valóban piszkálják a műkörmüket, szó szerint rároppantanak a fogukkal, tépkedik és feszegetik. Csak azért, mert tőlük idegen anyag. De mégis vágynak rá, mert divat. Nagyon nehéz ilyenkor egy vendégre rápirítani, hogy ezt ne csinálja. Ha legközelebb megy körmöt csináltatni, mondd neki nyugodtan, hogy a műköröm elviekben nem fájhat 2 hét után, eddig nem fordult elő, de ha le akarja szedetni, forduljon szakemberhez, mert a lefeszegetéssel a saját körméből is veszít, s 2 alkalom után már nem lesz mire rakni az új műkörmöt.

köszönöm a válaszod én is arra gyanakodtam hogy feszegette bár ezt nem tudom bebizonyítani! a leszedéssel kapcsolatban viszont sajnos nagyon kevesen értik meg hogy leszedni nem ugy kell ha lefeszegeti magának!!! szóval vannak nehéz esetek , de köszönöm szépen a választ!

2012.06.05 - 03:49
Crystal Nails
Válasz Kiss Anett - 2012. június 4., hétfő 19:40 üzenetére

nem volt sérült a körme és ráadásul azt mondta hogy mind fájt , és hogy le kellett szednie ! és nem is porci volt hanem zselés ! és nem is rendszeresen van neki körme hanem két havonta vagy még annál is több idő telik el hogy uj körme legyen . hamarosan fog jönni hozzám bár szegényt sajnáltam hogy azzal kezdte hogy reméli nem fog fájni! hát tényleg nem tudom hogy mi lehet a gond másnak nem volt ilyen panasza egyáltalán!

Ha allergiás a vendég valamelyik összetevőre, akkor az másnapra már mutatkozik. Ám vannak olyan vendégek is, akik valóban piszkálják a műkörmüket, szó szerint rároppantanak a fogukkal, tépkedik és feszegetik. Csak azért, mert tőlük idegen anyag. De mégis vágynak rá, mert divat. Nagyon nehéz ilyenkor egy vendégre rápirítani, hogy ezt ne csinálja. Ha legközelebb megy körmöt csináltatni, mondd neki nyugodtan, hogy a műköröm elviekben nem fájhat 2 hét után, eddig nem fordult elő, de ha le akarja szedetni, forduljon szakemberhez, mert a lefeszegetéssel a saját körméből is veszít, s 2 alkalom után már nem lesz mire rakni az új műkörmöt.

2012.06.04 - 21:04
Balázsi Szilvia
Válasz Kiss Anett - 2012. június 4., hétfő 19:40 üzenetére

nem volt sérült a körme és ráadásul azt mondta hogy mind fájt , és hogy le kellett szednie ! és nem is porci volt hanem zselés ! és nem is rendszeresen van neki körme hanem két havonta vagy még annál is több idő telik el hogy uj körme legyen . hamarosan fog jönni hozzám bár szegényt sajnáltam hogy azzal kezdte hogy reméli nem fog fájni! hát tényleg nem tudom hogy mi lehet a gond másnak nem volt ilyen panasza egyáltalán!

Nem rosszindulatból, de lehet, hogy csak lefeszegette, és azt találta ki, hogy fájt neki és ezért feszegette le. Nem akarta beismerni...

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár