2025. január 12. - Ernő, Erneszta, Tatjána napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.04.24 - 13:38
Crystal Nails
Válasz Mészáros Eszter - 2012. április 22., vasárnap 12:33 üzenetére

Sziasztok! Most tanulok körmösnek. Legutóbbi gyakorlaton épített porcelánt gyakoroltunk. Lányom volt a modellem most pénteken, és "elfeleztük" egy csoporttársammal. A körmökön, amit a másik lány csinált, mára mindegyik ujjon a mosolyvonal fölött sárgás, szabálytalan szélű sáv keletkezett. Amit én raktam fel, azokon ez nem tapasztalható. Nekem is tettek fel korábban porcelán körmöket (épített), tanfolyamon és már praktizáló körmös, és ugyanez a sárgás, elmosódott sáv jelentkezett. Ez mi lehet, mi az oka, és mit tegyünk vele? Töltök fel róla képet, ha megtennétek, hogy diagnosztizálnátok, hálás lennék érte. Előre is köszönöm a választ.

Eszter, szia, szerintünk is áztasd le az sárgulós körmöt!

2012.04.24 - 04:20
Berki Erika

Sziasztok! Most tanulok körmösnek. Legutóbbi gyakorlaton épített porcelánt gyakoroltunk. Lányom volt a modellem most pénteken, és "elfeleztük" egy csoporttársammal. A körmökön, amit a másik lány csinált, mára mindegyik ujjon a mosolyvonal fölött sárgás, szabálytalan szélű sáv keletkezett. Amit én raktam fel, azokon ez nem tapasztalható. Nekem is tettek fel korábban porcelán körmöket (épített), tanfolyamon és már praktizáló körmös, és ugyanez a sárgás, elmosódott sáv jelentkezett. Ez mi lehet, mi az oka, és mit tegyünk vele? Töltök fel róla képet, ha megtennétek, hogy diagnosztizálnátok, hálás lennék érte. Előre is köszönöm a választ.

Eszter, néztem a fotót, de nem látom rajta a sárgás elváltozást. Azonban én is a leáztatást javaslom.

2012.04.22 - 16:50
Mészáros Eszter
Válasz Móni - 2012. április 22., vasárnap 15:57 üzenetére

Én azonnal leszedném, leáztatnám, azzal kárt nem csinálsz, viszont sok kellemetlenségtől mented meg a lányod.

Köszönöm, ezt fogjuk tenni mindenképp.

2012.04.22 - 15:57
Móni

Én azonnal leszedném, leáztatnám, azzal kárt nem csinálsz, viszont sok kellemetlenségtől mented meg a lányod.

2012.04.22 - 12:33
Mészáros Eszter

2012.04.14 - 11:06
Crystal Nails
Válasz zsigmond jánosné - 2012. április 13., péntek 15:06 üzenetére

szia. nem vettem még olyan base gélt.

Írd le légy szives hogy készíted elő a körmöt,hátha ott lesz a hiba. Segítünk? Hol végezted az OKJ-s képzést?

2012.04.13 - 15:18
Móni
Válasz zsigmond jánosné - 2012. április 13., péntek 15:06 üzenetére

Szia! Szerintem vegyél, nagyon jó találmány. :-)Sokat fog segíteni. Előkészítés után ezt tedd alapnak, 2 perc lámpa és utána a szokásos módon építés. Sok sikert!

zsigmond jánosné - Válaszolok
2012.04.13 - 15:06
zsigmond jánosné - törölt felhasználó

2012.04.12 - 18:49
Crystal Nails
Válasz zsigmond jánosné - 2012. április 12., csütörtök 05:41 üzenetére

igen mindent ugy és a sajátomon csak a porcelán marad meg akinek készitek zselés körmöt neki 3-4-hétig van .

Kedves Kolléganő! Ha jó, és alapos az előkészítés, akkor nincs olyan jelenség, hogy egy körmön a zselé nem marad meg. Base Gel-t teszel alá?

2012.04.12 - 18:48
Crystal Nails
Válasz Szabó Ildikó - 2012. április 11., szerda 18:12 üzenetére

Sziasztok! Én most tanulom a szakmát és szeretném tökéletesen csinálni ezért minden oldalt és videót böngészek ha időm engedi. A tanfolyamon az oktatóm a C ívet a körömlemez hosszára tanítja ( szerintem karvaly köröm ) viszont mindenhol úgy látom, hogy a körömlemez szélességénél ( két sarokpontnál ) hajlítjátok mint a szakma gyakorlott szakemberei. A vizsgám előtt ezt a kérdést szeretném tisztázni. Ebben kérném a segítségeteket. Illetve a C ív hajlító ( csipesz )is a körömlemez szélességét hajlítja ha jól figyeltem meg. Előre is köszönöm a válaszotokat.

Ildikó, igen, a hajlítás a körömlemez két párhuzamos szélét, az oldalsó sáncoknál érinti. A hajlítással karcsúbb, kecsesebb és nem utolsósorban statikailag tartósabb körmöt építünk. Zselés köröm hajlítását kb 15 másodperc után végezzük, a leginkább hajlítható zselék a Crystal Nails Xtreme sorozatába tartozó építő zselék. A porcelánt pedig a kötési melegedés során hajlítjuk, ennek az ideje függ a szobahőmérséklettől, a páratartalomtól és az anyagok hőmérsékletétől. Kérdezz bátran ha valami nem világos! Sok sikert a vizsgához!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár