2025. január 12. - Ernő, Erneszta, Tatjána napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Jancsovics Éva - Válaszolok
2012.03.01 - 10:47
Jancsovics Éva - törölt felhasználó
Válasz Móni - 2012. március 1., csütörtök 09:44 üzenetére

Elég magas színvonalú oktatás lehet nálatok, ha ázsiás zselével tanultok....Nekem is elég zsíros a körmöm, de megfelelő előkészítés után hetekig fent marad. Használj spay prep, nail prep, savas és savmentes primert így, ebben a sorrendben. Mielőtt más leszedné rólam a keresztvizet, mert a spray prepet is és a nail prepet is írtam, (elvileg az egyik is elég) jelzem, hogy Almási Heni így tanította :-) És mindenképpen cseréld le a zselét valami minőségi anyagra. Úgy már biztos jó lesz.

Nagyon szomorú olvasni soraid...lehet,hogy már Te is rájöttél,hogy nem biztos ,hogy jól döntöttél az iskolát illetőleg.Mondjuk hozzáteszem,hogy sajnos kevés helyen tanítanak megfelelő anyagokkal.Szerintem eleve az lehet a hiba,hogy nagyon tré anyagot kaptatok-hallottam már az ilyen ázsiás csodákról-szerintem eleve az anyag nem köt meg rendesen,meg ahogy kiveszem a szavaidból valami bonder félét kaptatok talán-szerintem mindenféleképpen maradj annál a módszernél,amit Móni is leírt és válts valami megbízható anyagra-ha meg nem engedik,akkor válts egy megbízható iskolára! :)

2012.03.01 - 09:44
Móni
Válasz versus - 2012. március 1., csütörtök 07:05 üzenetére

A segitségeteket kérném tanuló vagyok még a szakmában,az oktatásomomon a modellem körme zsirosabb fajta,már épités után is azonnal pl,becsiszolásnál-végső buferrolásnál dobja le magáról a zselét.Az oktatom szerint ez a fajta zsíros köröm alakalmatlan műkörömre.A FERTŐTLENITÉS-GOMBAÖLÖ-PRIMERREL megtörténik,én vízelvonót is használnék,az oktatónak nincs,ez meoldás lehetne?bocsánat a kifejezésért :neve sincs zselé ázsia piacról származó zselétől lehetséges a ledobás?előre is nagyon köszönöm a választ!!!!!!

Elég magas színvonalú oktatás lehet nálatok, ha ázsiás zselével tanultok....Nekem is elég zsíros a körmöm, de megfelelő előkészítés után hetekig fent marad. Használj spay prep, nail prep, savas és savmentes primert így, ebben a sorrendben. Mielőtt más leszedné rólam a keresztvizet, mert a spray prepet is és a nail prepet is írtam, (elvileg az egyik is elég) jelzem, hogy Almási Heni így tanította :-) És mindenképpen cseréld le a zselét valami minőségi anyagra. Úgy már biztos jó lesz.

2012.03.01 - 09:24
Balázsi Szilvia
Válasz versus - 2012. március 1., csütörtök 07:05 üzenetére

A segitségeteket kérném tanuló vagyok még a szakmában,az oktatásomomon a modellem körme zsirosabb fajta,már épités után is azonnal pl,becsiszolásnál-végső buferrolásnál dobja le magáról a zselét.Az oktatom szerint ez a fajta zsíros köröm alakalmatlan műkörömre.A FERTŐTLENITÉS-GOMBAÖLÖ-PRIMERREL megtörténik,én vízelvonót is használnék,az oktatónak nincs,ez meoldás lehetne?bocsánat a kifejezésért :neve sincs zselé ázsia piacról származó zselétől lehetséges a ledobás?előre is nagyon köszönöm a választ!!!!!!

Szia! A gombaölő (Nail Prep) egyben vízelvonó is. A rossz zselé lehet a hiba forrása. Én nem tudok olyanról, hogy valakinek annyira zsíros lenne a körme, hogy egyből dobná le az anyagot. És használj Base Gel-t alaprétegnek.

versus - Válaszolok
2012.03.01 - 07:05
versus - vendég

2012.03.01 - 06:18
Fodor Ágnes
Válasz Crystal Nails - 2012. február 29., szerda 16:27 üzenetére

Kedves Ági, a gél-lakk 3 hétig tartós. Ha jól történt a felvitele, akkor elviekben arra lehet gondolni, hogy a vendéged körme olyan szinten puha, hajlékony, vékony, hogy a fizikai igénybevétel során a rajta lévő gél lakk nem képes követni ezeket a nagyfokú behajlásokat. Ilyenkor előfordul, hogy a stresszpont magasságában picit betörik a gél lakk felülete. De a szabadszél felőli pattogzás csakis a helytelen lezárás eredménye lehet. Próbáld sokkal körültekintőbben lezárni a szabadszél felőli részt, bizonyosan több sikerrel jársz majd.

Köszönöm a válaszod.Valóban gyengébb kicsit a körme de jobban oda fogok figyelni a lezárásra.:-)

2012.02.29 - 16:27
Crystal Nails
Válasz Fodor Ágnes - 2012. február 28., kedd 09:54 üzenetére

Sziasztok! Pár hónapja végeztem csak el az iskolát,de a gel-lac kifog rajtam.Van egy barátnőm akin próbálgatok,de másfél hét volt a legtöbb amit kibírt rajta a gel-lac.Mindig felpattog elől a szabadszél mentén,de nem minden körme,csak 2-3.Odafigyelek hogy mindig lezárjam minden egyes réteget és mégis... Valahol olvastam hogy ha nem a GL00 teszem alapnak hanem az Easy off-ot akkor azzal tartósabb.Tud nekem valaki segíteni valóban?Köszönöm

Kedves Ági, a gél-lakk 3 hétig tartós. Ha jól történt a felvitele, akkor elviekben arra lehet gondolni, hogy a vendéged körme olyan szinten puha, hajlékony, vékony, hogy a fizikai igénybevétel során a rajta lévő gél lakk nem képes követni ezeket a nagyfokú behajlásokat. Ilyenkor előfordul, hogy a stresszpont magasságában picit betörik a gél lakk felülete. De a szabadszél felőli pattogzás csakis a helytelen lezárás eredménye lehet. Próbáld sokkal körültekintőbben lezárni a szabadszél felőli részt, bizonyosan több sikerrel jársz majd.

2012.02.29 - 16:23
Crystal Nails

Kedves Timi, azt írod, hogy "pár nap múlva elkezd alulról feljönni a zselé" - pontosan hol kezd el fellevegősödni? Gondoljuk a cuticula résznél, vagy az oldalsó körömsáncnál, de pontosítani kellene a bajos körömrészt. Leginkább egy fotó is jól jönne, ide fel is töltheted a képtárba - ha már így is beregisztráltál, nem tart semeddig. Utána írd ide nekünk, hogy feltöltötted a levegős körmödről a képet. Valójában nincs olyan, hogy valakinek "nem bírja a zselét" a körme.... inkább a helytelen anyagválasztás és/vagy az előkészítés lehet a baj forrása. Ha nincs más megoldás, cserélj műkörmöst.

Tóth Tímea - Válaszolok
2012.02.28 - 18:23
Tóth Tímea - vendég

Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy zselés épített körmöm van, de pár nap múlva elkezd alulról feljönni a zselé , felpattogni és később lepotyog.A körmösöm szerint az lehet a probléma,hogy a saját körmöm nem bírja zselét és ledobja magáról Más vendégével eddig soha nem volt problémája,tehát biztosan megfelelően készíti.Ilyen létezik,és van vmi megoldás erre!Nagyon szeretném megtartani a műkörmöm mert segít megvédeni a saját körmömet a tövig kopástól.(Munkámból adódóan)Válaszokat előre is köszönöm!!Üdv:Timi

2012.02.28 - 14:32
Fodor Ágnes
Válasz Görögné Balogh Katalin - 2012. február 28., kedd 11:36 üzenetére

A másfél hét nem is rossz eredmény,bár többet kéne bírnia.Nekem is van vendég akinél az easy off-ot kell hogy használjam.Szerintem vendégfüggő is lehet mert a sima gel-lac egy vendégemnél csoda de 5-6 hétig is bírja igaz ő csak tanul és nem igazán végez házimunkát

Köszönöm :)

Görögné Balogh Katalin
Válasz Fodor Ágnes - 2012. február 28., kedd 09:54 üzenetére

Sziasztok! Pár hónapja végeztem csak el az iskolát,de a gel-lac kifog rajtam.Van egy barátnőm akin próbálgatok,de másfél hét volt a legtöbb amit kibírt rajta a gel-lac.Mindig felpattog elől a szabadszél mentén,de nem minden körme,csak 2-3.Odafigyelek hogy mindig lezárjam minden egyes réteget és mégis... Valahol olvastam hogy ha nem a GL00 teszem alapnak hanem az Easy off-ot akkor azzal tartósabb.Tud nekem valaki segíteni valóban?Köszönöm

A másfél hét nem is rossz eredmény,bár többet kéne bírnia.Nekem is van vendég akinél az easy off-ot kell hogy használjam.Szerintem vendégfüggő is lehet mert a sima gel-lac egy vendégemnél csoda de 5-6 hétig is bírja igaz ő csak tanul és nem igazán végez házimunkát

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár