2025. január 12. - Ernő, Erneszta, Tatjána napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.02.18 - 06:45
Fabian Zsuzsa
Válasz Balázsi Szilvia - 2012. február 18., szombat 06:35 üzenetére

Csakis Easy Off vagy Gél lakk. És a körmöt reszeld rövidre.

Szia:-).Köszike...viszont valami még eszembe jutott,és tutira jelentkezni fog emiatt a vendégem.Én tipp oldóval próbáltam leszedni az easy offot,de meg sem mozdult.Le kellett reszelnem,ezután ráraktam a fertőtlenítő anyagokat,nem írnám le mert sokat használok....Ezután elkezdtem felrakni az easy offot...két rétegben.Mikor ezeket felhelyeztem,akkor láttam,hogy 2-3 körme besárgult(úgy nézett ki a körme mint egy erős dohányos,vagy gomba),sárgás barna folt volt de nem nagy területen.Ez,mi lehet?Csak nem gombásodott be nálam a körme?Én arra tippeltem,hogy nem jól reszeltem le az előző anyagot,és ezekre rákentem az előkészítő folyadékot....

2012.02.18 - 06:35
Balázsi Szilvia
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. február 17., péntek 20:23 üzenetére

Ami viszont ideillő téma....és segítségre lenne szükségem.Van egy vendégem,most másodszorra jött hozzám,borzalmasan törik a körme,és hosszanti barázdált....és iszonyatosan száraz a keze.Körömerősítésként az easy off-ot ajánlottam neki,a japán manikűr annyira nem volt szimpatikus már egyszer kipróbálta.Az a bajom,hogy annyira vékonyak a körmei,némelyik horpadt is,hogy egy picit megreszelem és szinte kilyukad,féltem ma is elmattítani a reszelővel.Műkörme nincs,nem szereti,idősebb konzervatív hölgy.Mit csináljak?Valószínű legközelebb csak bufival fogom mattítani.

Csakis Easy Off vagy Gél lakk. És a körmöt reszeld rövidre.

2012.02.18 - 06:23
Balázsi Szilvia
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. február 17., péntek 20:01 üzenetére

Sziasztok!Nem igazán ide illő téma,de azért elmesélném a mai kis történetemet,tanulságos volt.Bejelentkezett hozzám egy kedves vendég pedikűrre,ma 3 órára.Még sosem találkoztunk a weboldalam keltette fel munkám iránti érdeklődését.Türelmetlenül vártam,mert valahogy a pedikűr közelebb áll a szívemhez,mint a műkörömépítés:-).Tehát csak vártam és....vártam,fél 4 volt már,de a vendégem még sehol.A kolléganőm unszolt,hogy hívjam már fel,biztos nem tudja melyik üzlet vagyunk mi(nem csodálom 1 háztömbben 3 szépségszalon van),de én nem szeretek akaratoskodni...nem jön,akkor nem jön.Végül csak felhívtam,megkérdeztem hogy merre jár,mire közölte velem,"hát itt vagyok a szalonban a Móninál"....mire én"tényleg?De engem Zsuzsinak hívnak".Jött a kétségbeesés kellemetlen érzést véltem felfedni a hangján..."Ajjaj(mondta),hát én bejöttem egy szalonba,kérdeztem hogy itt dolgozik e a Zsuzsi pedikűrös,ők meg mondták hogy nem csak Juci van.A kedves Juci nagyon készséges volt,udvariasan leültette a székébe,és mondta neki hogy éppen ráér és megcsinálja a lábát.A kedves vendégem meg maradt.Gondoltam átmegyek a szomszédba megnézem,hogy dolgozik ott a Jucika,de a kolléganőm,bizonyára jól ismer már.....inkább marasztalásra bírt.De nagyon figyelmes volt,a "vendégem"közölte velem,hogy legközelebb hozzám jön:-).ŐŐőőőő,inkább most kihagynám azt a részt amit válaszoltam:-).Hogy mi a tanulság ebből?....:-)....azt mindenki döntse el saját maga:-)

:D:D:D Az kemény:) Én is tegnap vártam egy új lányt, 20 perc késés után felhívtam, (rossz passzban voltam, nem szoktam felhívni de most le akartam cseszerinteni:D), hogy merre van, mire közölte, hogy nem tudja miről beszélek, biztos rossz számot hívtam:D

2012.02.17 - 20:23
Fabian Zsuzsa

Ami viszont ideillő téma....és segítségre lenne szükségem.Van egy vendégem,most másodszorra jött hozzám,borzalmasan törik a körme,és hosszanti barázdált....és iszonyatosan száraz a keze.Körömerősítésként az easy off-ot ajánlottam neki,a japán manikűr annyira nem volt szimpatikus már egyszer kipróbálta.Az a bajom,hogy annyira vékonyak a körmei,némelyik horpadt is,hogy egy picit megreszelem és szinte kilyukad,féltem ma is elmattítani a reszelővel.Műkörme nincs,nem szereti,idősebb konzervatív hölgy.Mit csináljak?Valószínű legközelebb csak bufival fogom mattítani.

2012.02.17 - 20:01
Fabian Zsuzsa

Sziasztok!Nem igazán ide illő téma,de azért elmesélném a mai kis történetemet,tanulságos volt.Bejelentkezett hozzám egy kedves vendég pedikűrre,ma 3 órára.Még sosem találkoztunk a weboldalam keltette fel munkám iránti érdeklődését.Türelmetlenül vártam,mert valahogy a pedikűr közelebb áll a szívemhez,mint a műkörömépítés:-).Tehát csak vártam és....vártam,fél 4 volt már,de a vendégem még sehol.A kolléganőm unszolt,hogy hívjam már fel,biztos nem tudja melyik üzlet vagyunk mi(nem csodálom 1 háztömbben 3 szépségszalon van),de én nem szeretek akaratoskodni...nem jön,akkor nem jön.Végül csak felhívtam,megkérdeztem hogy merre jár,mire közölte velem,"hát itt vagyok a szalonban a Móninál"....mire én"tényleg?De engem Zsuzsinak hívnak".Jött a kétségbeesés kellemetlen érzést véltem felfedni a hangján..."Ajjaj(mondta),hát én bejöttem egy szalonba,kérdeztem hogy itt dolgozik e a Zsuzsi pedikűrös,ők meg mondták hogy nem csak Juci van.A kedves Juci nagyon készséges volt,udvariasan leültette a székébe,és mondta neki hogy éppen ráér és megcsinálja a lábát.A kedves vendégem meg maradt.Gondoltam átmegyek a szomszédba megnézem,hogy dolgozik ott a Jucika,de a kolléganőm,bizonyára jól ismer már.....inkább marasztalásra bírt.De nagyon figyelmes volt,a "vendégem"közölte velem,hogy legközelebb hozzám jön:-).ŐŐőőőő,inkább most kihagynám azt a részt amit válaszoltam:-).Hogy mi a tanulság ebből?....:-)....azt mindenki döntse el saját maga:-)

Marosán Lilla - Válaszolok
2012.02.17 - 08:06
Marosán Lilla - törölt felhasználó
Válasz Crystal Nails - 2012. február 15., szerda 19:14 üzenetére

Nausica, szia! Megnéztük a fekete végű stilettó körmöt, hát a hüvelykujjon igencsak homorú a szabadszél felülete. Valójában szerintünk a bereszelést kell még gyakorolnod. Egy stabil kocka köröm vastagsága egy hitelkártya vastagságnál nem lehet vaskosabb. A stiletto nehezebb téma, mert ott szabadszél vastagsága folyamatosan változik. Reszelés közben folyamatosan ellenőrizd a vastagságot, hidd el, jó lesz az..:)

Köszönöm a választ! Az a baj, hogy nem a lereszeléstől lett ilyen, hanem az anyagmennyiségtől, de én esküszöm pakolom ezerrel a zselét és mégse lesz olyan amilyet szeretnék, most be szeretnék szerezni gumi-zselét v vmi sűrűbbet, remélem azzal sikerülni fog.

2012.02.15 - 19:15
Crystal Nails
Válasz Balog Andrea - 2012. február 15., szerda 13:31 üzenetére

Szijasztok! :) Szeretném megkérdezni tőletek, hogy miért van az hogy 5-10 után elkezdenek betörni a zselék illetve hogy lepattannak? A válaszotok előre is nagyon köszönöm! Andika

Andrea, valóban lejjebb már többször taglaltuk a levegősödést. Meg szabad kérdezni, hogy hol végeztél OKJ-s képzést?

2012.02.15 - 19:14
Crystal Nails
Válasz Marosán Lilla - 2012. február 15., szerda 13:02 üzenetére

Sziasztok! Örülök, hogy pont a levegősödés a téma, nekem is ez a bajom, soha semmit nem hagyok ki, jól lapogatom a porcelánt, odadolgozom a zselét, mégis levegős...a gumizselét majd kipróbálom Én is, hátha... Más kérdésem viszont az lennem, hogy egyszerűen nem tudok vastagon dolgozni, Én úgy érzem elég anyagot vittem fel, már-már túl sokat, mégis vékony lesz a köröm, és ez egy hosszú körömnél nem a legjobb, mert könnyen törik. :-S például a fekete hosszú körmömnél meg lehet nézni milyen vékony a hüvelykujjnál...

Nausica, szia! Megnéztük a fekete végű stilettó körmöt, hát a hüvelykujjon igencsak homorú a szabadszél felülete. Valójában szerintünk a bereszelést kell még gyakorolnod. Egy stabil kocka köröm vastagsága egy hitelkártya vastagságnál nem lehet vaskosabb. A stiletto nehezebb téma, mert ott szabadszél vastagsága folyamatosan változik. Reszelés közben folyamatosan ellenőrizd a vastagságot, hidd el, jó lesz az..:)

Marosán Lilla - Válaszolok
2012.02.15 - 13:47
Marosán Lilla - törölt felhasználó
Válasz Balog Andrea - 2012. február 15., szerda 13:31 üzenetére

Szijasztok! :) Szeretném megkérdezni tőletek, hogy miért van az hogy 5-10 után elkezdenek betörni a zselék illetve hogy lepattannak? A válaszotok előre is nagyon köszönöm! Andika

5-10 nap után? hát ez a levegősödés lehet amit lejjebb fejtegettek a kolleganők. Hogy készíted elő a körmöt?

Balog Andrea - Válaszolok
2012.02.15 - 13:31
Balog Andrea - vendég

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár