2025. január 12. - Ernő, Erneszta, Tatjána napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.02.07 - 14:40
Crystal Nails
Válasz Tóth Erika - 2012. február 7., kedd 08:32 üzenetére

Sziasztok! Én elvégeztem a tanfolyamot :DDD mégis hasonló problémákkal küszködöm. A vendégeim 80%-a zselés körmöt kér. Építettet. Nagyon sokat gyakorlok, magamon is, elég gyorsan is fejlődöm, viszont a levegősödéssel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Teljesen változó, van akinek egy sem, van akinek 1-2 körme mindg, van akinek mindig ugyanaz, és van olyan is, akinek mintha matrica lenne rajta, úgy válik fel. Kizárólag CN anyagokkal dolgozom, és már mind három előkészítő folyadékot is használom. Az előkészítésre rászánok kb 1órát, felbolyhozom a körömlemezt h sehol ne maradjon fényes felület, nail prep, savas Primer, savmentes Primer, már arra is gondosan ügyelek, hogy pici lenövéssel hordjam fel az anyagot. És mégis van akinek ilyen lesz. Szóval nem tudom már mit tegyek :))) valakinek ötlet?

Erika, szia! Ha betartasz minden előkészítő szabályt, s nem vékonyítottad el a vendég természetes körmét, akkor tegyél egy próbát a Base Gel-lel! Csodákra képes, kiváló a tapadása és töltéskor is alkalmazhatod! Kitűnő anyag!Majd írd meg légyszíves mire jutottál! Sok sikert!

2012.02.07 - 14:36
Crystal Nails
Válasz Elek Petra - 2012. február 6., hétfő 16:39 üzenetére

Sziasztok. Új regisztráló vagyok és a műkörmös "Szakmámban" is nagyon kezdő. Néhány körmöt már készítettem ismerőseimnek, családtagjaimnak. Nagyon változó, hogy kinek meddig bírja pedig az anyagok ugyan azok. Abban szeretném segítségetek kérni hogy vajon hol ronthattam el a dolgot... Kezdetnek finoman megreszelem a körmöt feltolom a körömágyat...stb, majd 3in1 bennel lefújom ezután primerrel kenem be. nem tudom mit tehetnék még annak érdekében hogy tartósabb legyen... ja és mellékesen nem minden köröm válik fel... és általában csak azzal járok így ami épített és nem tippes...előre is köszönöm segítségeteket.

Petra, szia! Sok bajtól kíméled meg magad és azokat is akiknek körmöt építesz, mindenféle alapképzettség nélkül. Ezer dologtól levegősödhet fel egy zselés köröm, még attól is, hogy nem várod meg bizonyos előkészítő folyadékok teljes elpárolgását a körömlemezről. Javasoljuk neked, hogy mielőtt emiatt valamelyik vendégednek begombásodna a körme, végezz el egy OKJ-s alaptanfolyamot. Ha elkezdted, máris szívesen segítünk neked a továbbiakban! Sok sikert!

2012.02.07 - 12:11
Anda Andrea
Válasz Anda Andrea - 2012. február 7., kedd 09:45 üzenetére

Szia Erika!Probáld ki a CN -es Base Gel-t,nekem is bevált,ugyan ilyen problémákkal küzdöttem ,azóta levegőmentesek vagyunk.Az előkésztő anyagok felvitele után figyeld a vendégedet ne nyukáljon már sehova:haja,zsebbe,orrfújás stb.Remélem tudtam segíteni.Ja és nem kötözködés volt ,csak ordított hogy nem végezte el a sulit,végzett körmös ilyet nem mond még véletlenül sem.Sajnos rossz tapasztalataim vannak az otthon hobbikörmözökről.Ha nem végezte el a sulit honnan tudja milyen mértékben kell felbolyhozni a körömlemezt,mennyi ideig hagyom száradni az előkészítőt és még sorolhatnám a hibalehetőségeket az előkészítés során.Mellesleg e-mailban úgy kioktatott hogy nem idézném,bár nem tudom mért privátba írt,gondolom nem merte felvállalni a gondolatait itt.

Átolvastam ,még eg ötletem van :nail prep helyett használj spray prep-et!

2012.02.07 - 09:45
Anda Andrea
Válasz Tóth Erika - 2012. február 7., kedd 08:32 üzenetére

Sziasztok! Én elvégeztem a tanfolyamot :DDD mégis hasonló problémákkal küszködöm. A vendégeim 80%-a zselés körmöt kér. Építettet. Nagyon sokat gyakorlok, magamon is, elég gyorsan is fejlődöm, viszont a levegősödéssel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Teljesen változó, van akinek egy sem, van akinek 1-2 körme mindg, van akinek mindig ugyanaz, és van olyan is, akinek mintha matrica lenne rajta, úgy válik fel. Kizárólag CN anyagokkal dolgozom, és már mind három előkészítő folyadékot is használom. Az előkészítésre rászánok kb 1órát, felbolyhozom a körömlemezt h sehol ne maradjon fényes felület, nail prep, savas Primer, savmentes Primer, már arra is gondosan ügyelek, hogy pici lenövéssel hordjam fel az anyagot. És mégis van akinek ilyen lesz. Szóval nem tudom már mit tegyek :))) valakinek ötlet?

Szia Erika!Probáld ki a CN -es Base Gel-t,nekem is bevált,ugyan ilyen problémákkal küzdöttem ,azóta levegőmentesek vagyunk.Az előkésztő anyagok felvitele után figyeld a vendégedet ne nyukáljon már sehova:haja,zsebbe,orrfújás stb.Remélem tudtam segíteni.Ja és nem kötözködés volt ,csak ordított hogy nem végezte el a sulit,végzett körmös ilyet nem mond még véletlenül sem.Sajnos rossz tapasztalataim vannak az otthon hobbikörmözökről.Ha nem végezte el a sulit honnan tudja milyen mértékben kell felbolyhozni a körömlemezt,mennyi ideig hagyom száradni az előkészítőt és még sorolhatnám a hibalehetőségeket az előkészítés során.Mellesleg e-mailban úgy kioktatott hogy nem idézném,bár nem tudom mért privátba írt,gondolom nem merte felvállalni a gondolatait itt.

Jancsovics Éva - Válaszolok
2012.02.07 - 09:02
Jancsovics Éva - törölt felhasználó
Válasz Tóth Erika - 2012. február 7., kedd 08:34 üzenetére

(Ja és persze mielőtt bárki belekötne, feltolom a Cuticulát, és lekaparom a letapadt bőrt is, csak ez kimaradt. :))) )

Szia! Én a gumi zselét használom a legtöbb köröm esetében és meg vagyok vele elégedve.A levegősödés nagyon kis mértékben fordul elő-azért mondom ezt,mert más zselékkel nálam is többször előfordult ez a probléma.

2012.02.07 - 08:34
Tóth Erika

(Ja és persze mielőtt bárki belekötne, feltolom a Cuticulát, és lekaparom a letapadt bőrt is, csak ez kimaradt. :))) )

2012.02.07 - 08:32
Tóth Erika

2012.02.06 - 20:54
Anda Andrea

Vitába nem szállok ,de arra még válaszolni sincs kedvem!

2012.02.06 - 20:24
Anda Andrea
Válasz Anda Andrea - 2012. február 6., hétfő 20:19 üzenetére

Ha szeretnél szép és tartós körmöket készíteni ,mihamarabb végezz el egy tanfolyamot,hogy elkerülhesd az ehhez hasonló hibákat.Nem beszélve a sufni körmösöket nem nagyon szívleli a szakma ,mert nagyon sokan vagyunk akik nem kevés időt és pénzt fektetünk abba hogy ezt a szakmát gyakoroljuk.Ez egy gyakorlati szakma tele apró fogásokkal,praktikákkal nagyon sok gyakorlással,nem lehet így írásban megtanulni!!!

Ja és egy alaptanfolyam bizti nem lesz elég!

2012.02.06 - 20:19
Anda Andrea
Válasz Elek Petra - 2012. február 6., hétfő 20:08 üzenetére

Kérdésedre válaszolva... Nem ,nem végeztem el tanfolyamot. Elnézést ha rosszul fejeztem ki magam... Szarupárkányt feltolom... bolyhozom...

Ha szeretnél szép és tartós körmöket készíteni ,mihamarabb végezz el egy tanfolyamot,hogy elkerülhesd az ehhez hasonló hibákat.Nem beszélve a sufni körmösöket nem nagyon szívleli a szakma ,mert nagyon sokan vagyunk akik nem kevés időt és pénzt fektetünk abba hogy ezt a szakmát gyakoroljuk.Ez egy gyakorlati szakma tele apró fogásokkal,praktikákkal nagyon sok gyakorlással,nem lehet így írásban megtanulni!!!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár