2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.01.12 - 09:06
Csifó Erzsébet
Válasz Crystal Nails - 2012. január 11., szerda 21:39 üzenetére

Erzsébet, valóban a szabadszélnek is érdesnek kell lennie - bár ezt az előkészítésnél, mint a szabadszél formázása - egyértelműnek tartottuk, hogy érintkezésbe lép a reszelővel.

ez igaz:) csak én kentem már úgy gél lakkot ,hogy a barátnőm magának a formát kialakította és ezért tartottam fontosnak leírni ,talán más is jár így:)

2012.01.11 - 21:41
Crystal Nails
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 10., kedd 21:08 üzenetére

Fenébe...........elfelejtettem a fotót:-). Na,majd pénteken lesz vendégem.....akkor :-).Amúgy hova töltsem fel? A képeim közé?

Zsuzsa, persze, a képeid közé, s ha feltöltötted, itt hagyj egy üzenetet a fórumon, hogy fent van a kérdéses fotód! Egyébként pedig nemigen hallottunk még olyanról, hogy valakinek semmilyen körömépítő anyag nem marad meg a körmén. Ott az előkészítéssel lehet némi gond. Nem túl izzadós és hideg az érintett kéz?

2012.01.11 - 21:39
Crystal Nails
Válasz Csifó Erzsébet - 2012. január 11., szerda 11:38 üzenetére

még valami eszembe jutott az előkészítésnél gél lakkhoz:a köröm élén is végig kell húzni a bufit!!!mert hiába zárjuk le a lakkal ha nem érdes ,nem tud megtapadni!

Erzsébet, valóban a szabadszélnek is érdesnek kell lennie - bár ezt az előkészítésnél, mint a szabadszél formázása - egyértelműnek tartottuk, hogy érintkezésbe lép a reszelővel.

2012.01.11 - 21:15
Borbély Mária
Válasz Crystal Nails - 2012. január 10., kedd 20:58 üzenetére

Mária, szia! Persze, hogy kitartasz! Az alapozód ha lehet, legyen gél-lakk alapozó, vagy Base Gél. A kétszer színes gél lakk nagyon vékonyan jó, a fedő pedig ugyancsak a gél-lakk alapozó-fedője legyen. Ezt köttetés után fixáld. Ha jól lezártad a szabadszélt, akkor nem szabad pattognia a gél-lakknak. Sok sikert!

Mégegyszer köszönöm a segítséget rengeteget segítettél:):)holnap 3g-lac vár rám így bátrabb leszek hogy tudom a helyes menetet:)További szép estét:)

Fodor-Jordáki Adrienn

Sziasztok! A siófoki kéz- és lábápoló műkörömépítő tanfolyamról nem tud valaki valamit mondani? :)

2012.01.11 - 11:51
Csifó Erzsébet
Válasz Csabai Beáta - BEUS - 2012. január 11., szerda 00:33 üzenetére

Szia!...annyiszor hallom ezt hogy fizetnek a kézés alatt, de amikor én 1x kaptam egy 5 hónapos angol tanfit a munkaügyitől, nem fizettek egy fillért sem....én nagyon nagyon örültem a lehetőségnek és a képzésnek, de akkor ki kap pénzt??

a munkaügyi központok által finanszírozott képzések feltételei ,juttatásai,stb. az évek alatt nagyon sokat változtak ,változnak régen volt olyan ,hogy kaptad a munkanélküli segélyt és közben elvégezhettél egy tanfolyamot ,aztán olyan időszak is volt amikor csak az őáltaluk ajánlott képzésekből lehetett választani és kaptad a segélyt ,de az utazást a képzésre neked kellett fizetni,a tavaly novemberi álláspont az ,hogy nem fizetnek semmilyen tanfolyamot ,képzést ,mert nincs rá pénz!azért csak mert képzésre jártál nem adtak pénzt a munkanélkülinek ,hanem a cégek akik a képzést indították azoknak volt szerződésük a munk.ügyi központtal és aztán ,hogy nekik ebben mi volt a jó azt nem tudom?

2012.01.11 - 11:42
Csifó Erzsébet

még valami :amikor én magamnak alaprétegnek easy offot használtam nekem is lepattogzott ,de másoknak meg nem, nekem, az én körmömön csak a base gél vagy az alapozó gél lac jó!lehet másoknak is ez a probléma..... base géllel vagy alapozó gél lakkal nem pattogott le sose!

2012.01.11 - 11:38
Csifó Erzsébet
Válasz Borbély Mária - 2012. január 10., kedd 20:40 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.Csak kitartok az oktatásig:):)odafigyelek.Sokféle anyagfelvitel sorrendet hallottam abban még ha kérhetnék segítséget.Ahogy én próbálkozom 1,.nail prep 2,.savmentes primer 3,.Esay off 4,.2-szer szín nagyon vékonyan 5.fedőként G-lac ha még ebben kérhetek segítséget hogy ez így jó e:( köszönöm mégegyszer

még valami eszembe jutott az előkészítésnél gél lakkhoz:a köröm élén is végig kell húzni a bufit!!!mert hiába zárjuk le a lakkal ha nem érdes ,nem tud megtapadni!

2012.01.11 - 00:33
Csabai Beáta - BEUS
Válasz Crystal Nails - 2012. január 10., kedd 21:04 üzenetére

Izabella, és a többi lányok, sziasztok! Sokan azért végeznek el OKJ-s műkörömépítő tanfolyamot, mert munkanélküliek, az állam támogatja a képzésüket és amíg a suli tart pénzt is kapnak. Tény, hogy egy reményt, egy lehetőséget keres ebben a szakmában mindenki. A kezdet bizony nagyon rögös, s ahogy egy kolléganő írta, sok vendégbe kerül, mire kitisztul a kezünkben a szakma. Kitartásba kerül, de ugyanez a helyzet a fodrászoknál, kozmetikusoknál és sorolhatnánk még egy pár szakmát. Fontos a fejlődés, ezért pedig áldozatot kell hozni, időben és anyagiakban egyaránt. Azonban a sok sok sikeres körmös azt példázza, hogy a folyamatos tanulás hosszú távon meghozza a gyümölcsét.

Szia!...annyiszor hallom ezt hogy fizetnek a kézés alatt, de amikor én 1x kaptam egy 5 hónapos angol tanfit a munkaügyitől, nem fizettek egy fillért sem....én nagyon nagyon örültem a lehetőségnek és a képzésnek, de akkor ki kap pénzt??

2012.01.11 - 00:29
Csabai Beáta - BEUS
Válasz szigyarto izabella - 2012. január 9., hétfő 15:56 üzenetére

mér talán van levelezős műkörmös oktatás ???? ez döbbenet. Én a CN nél tanultam, hétfő-csütörtök-i 50es csoportban 3-4 oktatóval de mindig foglalkoztak velünk igény szerint, még külön le is ültek hozzánk ha valami nem ment. Igazán semmi panaszom nem volt

Szia! Igen, van levelező. De lehet hogy ezzel már egyértelművé is vált, hová jártam...no, mindegy, senkinek sem ajánlok ilyet! Én is csak azért mentem levelezőre, mert akkor már 1 éve építettem körmöket.

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár