2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.01.10 - 21:14
Fabian Zsuzsa

Sziasztok! Kérdésem a következő......olyat már hallottam hogy valakinek nem bírja a körme,sea zselés műkörmöt,se a porcelánt.....de olyan is van aki a gél lakkot se bírja?Egyszerűen akármit csinálok a sógórnőmnek semmi nem marad rajta:-((saját köröm megerősitése,gél lakk)....Pedig másnak is csináltam már gél lakkot(barátnőimnek),2-3hétig nekik fent volt.....Lehet hogy megint csak az én ügyetlenségem,de azért megkérdeztem.

2012.01.10 - 21:08
Fabian Zsuzsa
Válasz Crystal Nails - 2012. január 8., vasárnap 07:46 üzenetére

Zsuzsa, szia! Az előkészítés a hibátlan körömépítés alfája! Semmiképp se reszeld agyon a term. körmöt, persze, látjuk, ezzel tisztában vagy. Van, aki a kúpos gyémántfejjel készíti elő a term. körmöt, nem csak a cuticilánál, hanem az egész felületét átreszeli, gyors és óvatos mozdulatokkal. Az elhasznált reszelővel az a gond, hogy a szemcséi már tele vannak apró, szabad szemmel nem látható bőrdarabkákkal, és eltömítődött. Egy ilyen reszelővel csak a bőrdarabkákat korcsolyáztatod más körmén - esetleg akár fertőzést is tovább tudsz vele adni. Az agyonhasznált reszelő csakis kidobásra alkalmas. Előkészítő folyadékokat is kenj fel, ebben a sorrendben: 1. nail prep, 2. savas primer, ennek elpárolgása után 3. savmentes primer. Ha megteszed, hogy feltöltesz egy fotót egy általad előkészített körömről, megnézzük és kielemezzük. Addig keressük a hibalehetőségeket, amíg ki nem küszöböljük az utolsót is. Sikerülni fog! :)

Fenébe...........elfelejtettem a fotót:-). Na,majd pénteken lesz vendégem.....akkor :-).Amúgy hova töltsem fel? A képeim közé?

2012.01.10 - 21:04
Crystal Nails
Válasz szigyarto izabella - 2012. január 10., kedd 15:43 üzenetére

hát ez remek! ezek szerint nagyon szerencsés aki az elit kosmetixnél tanul. én csak ajánlani tudom. Persze hozzáállás kérdése is,h kinek milyen élmény egy ilyen képzés, mert volt pl olyan kolegina, aki mindenben hibát talált. mellesleg: már csak azt nem értem,h az aki nem akar műkörmös vagy manikűrős-pedikűrős lenni, az miért végez el ilyen tanfolyamot?

Izabella, és a többi lányok, sziasztok! Sokan azért végeznek el OKJ-s műkörömépítő tanfolyamot, mert munkanélküliek, az állam támogatja a képzésüket és amíg a suli tart pénzt is kapnak. Tény, hogy egy reményt, egy lehetőséget keres ebben a szakmában mindenki. A kezdet bizony nagyon rögös, s ahogy egy kolléganő írta, sok vendégbe kerül, mire kitisztul a kezünkben a szakma. Kitartásba kerül, de ugyanez a helyzet a fodrászoknál, kozmetikusoknál és sorolhatnánk még egy pár szakmát. Fontos a fejlődés, ezért pedig áldozatot kell hozni, időben és anyagiakban egyaránt. Azonban a sok sok sikeres körmös azt példázza, hogy a folyamatos tanulás hosszú távon meghozza a gyümölcsét.

2012.01.10 - 20:58
Crystal Nails
Válasz Borbély Mária - 2012. január 10., kedd 20:40 üzenetére

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.Csak kitartok az oktatásig:):)odafigyelek.Sokféle anyagfelvitel sorrendet hallottam abban még ha kérhetnék segítséget.Ahogy én próbálkozom 1,.nail prep 2,.savmentes primer 3,.Esay off 4,.2-szer szín nagyon vékonyan 5.fedőként G-lac ha még ebben kérhetek segítséget hogy ez így jó e:( köszönöm mégegyszer

Mária, szia! Persze, hogy kitartasz! Az alapozód ha lehet, legyen gél-lakk alapozó, vagy Base Gél. A kétszer színes gél lakk nagyon vékonyan jó, a fedő pedig ugyancsak a gél-lakk alapozó-fedője legyen. Ezt köttetés után fixáld. Ha jól lezártad a szabadszélt, akkor nem szabad pattognia a gél-lakknak. Sok sikert!

2012.01.10 - 20:40
Borbély Mária
Válasz Crystal Nails - 2012. január 8., vasárnap 07:31 üzenetére

Mária, szia! A gél lakk lepattogzásának egyik oka az is lehet, hogy a köröm szabadszélét nem zártad le az alapozóval és a színnel. Ilyenkor pár nap (akár 2 nap is elég) használat utána alámegy a víz, megpattan a term. körmön a gél lakk és már potyog is le kis darabokban. próbálj erre odafigyelni, és lássuk, mi történik legközelebb.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.Csak kitartok az oktatásig:):)odafigyelek.Sokféle anyagfelvitel sorrendet hallottam abban még ha kérhetnék segítséget.Ahogy én próbálkozom 1,.nail prep 2,.savmentes primer 3,.Esay off 4,.2-szer szín nagyon vékonyan 5.fedőként G-lac ha még ebben kérhetek segítséget hogy ez így jó e:( köszönöm mégegyszer

2012.01.10 - 15:43
szigyarto izabella
Válasz Baracsi Kata - 2012. január 10., kedd 10:25 üzenetére

Helló Mindenki! Akkor most szint vallok... A Kapos Kft. veszprémi kihelyezett iskolájánál tanultam. Azért tartom fontosnak, hogy leírjam a helyet, mert lehet máshol, más oktatóval ugyanezen a Kft-n belül jobb az oktatás, és csak mi jártunk így. De egy biztos, voltunk kb. 16-an nappalisok, kb. 30-an levelezősök ( Iza, itt ilyen is volt:D), és a nappalisokból kb. 2-3-an vagyunk akik próbálkozunk a szakmát művelni. Nyilván mások nevében nem tudok nyilatkozni, de részemről rengeteg szakmai kudarcon vagyok túl, ami nem titkolom, belekerül egy-két vendégembe. Nyilván menet közben rájöttem, hogy az alapokkal is baj van, nem csak a ráképzés szükséges. Azért merem most már kinyilatkoztatni, mert valahol szerintem nem szabad, hogy mások is kifizessenek ennyi pénzt, és ilyen szakmai kudarcon essenek túl.

hát ez remek! ezek szerint nagyon szerencsés aki az elit kosmetixnél tanul. én csak ajánlani tudom. Persze hozzáállás kérdése is,h kinek milyen élmény egy ilyen képzés, mert volt pl olyan kolegina, aki mindenben hibát talált. mellesleg: már csak azt nem értem,h az aki nem akar műkörmös vagy manikűrős-pedikűrős lenni, az miért végez el ilyen tanfolyamot?

2012.01.10 - 10:25
Baracsi Kata

Helló Mindenki! Akkor most szint vallok... A Kapos Kft. veszprémi kihelyezett iskolájánál tanultam. Azért tartom fontosnak, hogy leírjam a helyet, mert lehet máshol, más oktatóval ugyanezen a Kft-n belül jobb az oktatás, és csak mi jártunk így. De egy biztos, voltunk kb. 16-an nappalisok, kb. 30-an levelezősök ( Iza, itt ilyen is volt:D), és a nappalisokból kb. 2-3-an vagyunk akik próbálkozunk a szakmát művelni. Nyilván mások nevében nem tudok nyilatkozni, de részemről rengeteg szakmai kudarcon vagyok túl, ami nem titkolom, belekerül egy-két vendégembe. Nyilván menet közben rájöttem, hogy az alapokkal is baj van, nem csak a ráképzés szükséges. Azért merem most már kinyilatkoztatni, mert valahol szerintem nem szabad, hogy mások is kifizessenek ennyi pénzt, és ilyen szakmai kudarcon essenek túl.

2012.01.09 - 20:24
Crystal Nails

Lányok, sziasztok! Természetesen nem a lejáratás miatt, de bizonyára mások is kíváncsiak lennének (meg mi is) hogy hová nem érdemes beiratkozni OKJ-s képzésre. A műkörmös iskolák nagyon kecsegtetőek, azt sugallják, hogy pártízezer forintért egy új szakmád adnak a hallgatók kezébe, akik pedig másnaptól betegre kereshetik magukat ezzel a szakmával. Kinek mi erről a véleménye?

2012.01.09 - 15:56
szigyarto izabella
Válasz Csabai Beáta - BEUS - 2012. január 8., vasárnap 18:58 üzenetére

Szia Kata, sziasztok! ...én sem a Crystalnal tanultam, de szerintem ők nem is indítanak "levelezőt". :))

mér talán van levelezős műkörmös oktatás ???? ez döbbenet. Én a CN nél tanultam, hétfő-csütörtök-i 50es csoportban 3-4 oktatóval de mindig foglalkoztak velünk igény szerint, még külön le is ültek hozzánk ha valami nem ment. Igazán semmi panaszom nem volt

2012.01.09 - 15:51
szigyarto izabella
Válasz Csabai Beáta - BEUS - 2012. január 8., vasárnap 18:58 üzenetére

Szia Kata, sziasztok! ...én sem a Crystalnal tanultam, de szerintem ők nem is indítanak "levelezőt". :))

mér talán van levelezős műkörmös oktatás ???? ez döbbenet

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár