2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.01.08 - 20:51
Fabian Zsuzsa
Válasz Andrea K Szamosi - 2012. január 8., vasárnap 18:14 üzenetére

Szia..tudom, hogy egy szóval sem mondtad...én sem azért írtam...csak gondoltam én is megosztom a témával kapcsolatban a tapasztalataim :)

Értem :-)

2012.01.08 - 18:58
Csabai Beáta - BEUS
Válasz Baracsi Kata - 2012. január 8., vasárnap 13:40 üzenetére

Helló Bea! Igen, döbbenet! De még mielőtt valakinek is félreértesre adna okot...nem a CN-s tanfolyamról van szó..Nem akarok lejáratni senkit, ezért sztem nem korrekt ha nevén nevezném az iskolát és az oktatót sem, de tényleg félelmetes dolgok derülnek ki így utólag. Főleg látván, hallván továbbképzéseken mennyire félrevezető, és egyáltalán ma már nem alkalmazható tudást adtak át nekünk. Amit leírtam gyakorlatilag egy igen kis sarkalatos pontja...Elnézést kérek mindenkitől, nem akarok bántani én senkit, de nyilván "kicsit" rosszulesik az embernek, szinte átverésnek éreztem egy ideig az egészet. Vagy legalábbis a marketing szempontjából tökéletes palimadarának!! Üdv: Kata

Szia Kata, sziasztok! ...én sem a Crystalnal tanultam, de szerintem ők nem is indítanak "levelezőt". :))

Andrea K Szamosi - Válaszolok
2012.01.08 - 18:14
Andrea K Szamosi - törölt felhasználó
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 8., vasárnap 17:38 üzenetére

Én egy szóval sem írtam hogy milyen rossz tanáraim voltak.......sőt a CN-en csak kiváló oktatók vannak,és én külön meg is köszöntem a weboldalamon a tanáraimnak a segítséget.A probléma inkább az hogy talán kevesebb csoportokat kellene indítani,és szerintem 1 évesnek kéne lenni egy ilyen képzésnek....és ebben több mindennek kéne benne lenni mint például a körömágy hosszabbítás...stb....és nem külön horror összegekért továbbképzésekre járni.Na persze,ez a cél.Én elég nehezen tanulok,kevés volt rá az idő,és nem beszélve arról hogy a nulláról kezdtem,sosem volt műkörmöm se,míg mások már rég dolgoztak és csak a bizonyítvány kellett.Indíthatnának haladó csoportot,és nem azokkal lenni egyben akik már évek óta űzik ezt a szakmát.

Szia..tudom, hogy egy szóval sem mondtad...én sem azért írtam...csak gondoltam én is megosztom a témával kapcsolatban a tapasztalataim :)

2012.01.08 - 17:38
Fabian Zsuzsa
Válasz Andrea K Szamosi - 2012. január 8., vasárnap 12:09 üzenetére

Sziasztok...én is Cn-nél tanultam közel 60-an voltunk...3 tanár volt ránk...sőt néha még ennyi sem és úgy gondolom nagyon jól megtanítottak mindent :) Rendesen leadták az anyagot utána már csak rajtunk múlott minden...Nekem eddigi befektetéseim közül ez a CN OKJ-s tanfolyam volt a legjobb :) Én a 7végi csoportba jártam...ott talán mások a tanárok mint a hétköznapiban....engem Vidóné Bús Erika , Lakatos Zsuzsi és Marnitzné Gál Enikó tanított. Szerencsésnek érzem magam, hogy hozzájuk kerültem.. egy egy helyettesítésre bejöttek a 7köznapi csoport tanárai így tudok különbséget tenni köztük..

Én egy szóval sem írtam hogy milyen rossz tanáraim voltak.......sőt a CN-en csak kiváló oktatók vannak,és én külön meg is köszöntem a weboldalamon a tanáraimnak a segítséget.A probléma inkább az hogy talán kevesebb csoportokat kellene indítani,és szerintem 1 évesnek kéne lenni egy ilyen képzésnek....és ebben több mindennek kéne benne lenni mint például a körömágy hosszabbítás...stb....és nem külön horror összegekért továbbképzésekre járni.Na persze,ez a cél.Én elég nehezen tanulok,kevés volt rá az idő,és nem beszélve arról hogy a nulláról kezdtem,sosem volt műkörmöm se,míg mások már rég dolgoztak és csak a bizonyítvány kellett.Indíthatnának haladó csoportot,és nem azokkal lenni egyben akik már évek óta űzik ezt a szakmát.

2012.01.08 - 13:42
Baracsi Kata

Bea, az asztalos poén azé jó volt!!:D

2012.01.08 - 13:40
Baracsi Kata
Válasz Csabai Beáta - BEUS - 2012. január 8., vasárnap 03:07 üzenetére

...ez döbbenet! Attól az oktatótol el kéne venni a diplomáját és elküldeni asztalosnak...ott kedvére reszelhet, faraghat egészen az "alsó" rétegekig!! :$

Helló Bea! Igen, döbbenet! De még mielőtt valakinek is félreértesre adna okot...nem a CN-s tanfolyamról van szó..Nem akarok lejáratni senkit, ezért sztem nem korrekt ha nevén nevezném az iskolát és az oktatót sem, de tényleg félelmetes dolgok derülnek ki így utólag. Főleg látván, hallván továbbképzéseken mennyire félrevezető, és egyáltalán ma már nem alkalmazható tudást adtak át nekünk. Amit leírtam gyakorlatilag egy igen kis sarkalatos pontja...Elnézést kérek mindenkitől, nem akarok bántani én senkit, de nyilván "kicsit" rosszulesik az embernek, szinte átverésnek éreztem egy ideig az egészet. Vagy legalábbis a marketing szempontjából tökéletes palimadarának!! Üdv: Kata

Andrea K Szamosi - Válaszolok
2012.01.08 - 12:09
Andrea K Szamosi - törölt felhasználó
Válasz Csifó Erzsébet - 2012. január 8., vasárnap 11:08 üzenetére

Zsuzsa elkeserítő amit itt többen is a képzésekről írtok:( hát tényleg rablás 200ezerért semmit nem tanulni!!!és mi meg szenvedünk és mások meg jól keresnek....

Sziasztok...én is Cn-nél tanultam közel 60-an voltunk...3 tanár volt ránk...sőt néha még ennyi sem és úgy gondolom nagyon jól megtanítottak mindent :) Rendesen leadták az anyagot utána már csak rajtunk múlott minden...Nekem eddigi befektetéseim közül ez a CN OKJ-s tanfolyam volt a legjobb :) Én a 7végi csoportba jártam...ott talán mások a tanárok mint a hétköznapiban....engem Vidóné Bús Erika , Lakatos Zsuzsi és Marnitzné Gál Enikó tanított. Szerencsésnek érzem magam, hogy hozzájuk kerültem.. egy egy helyettesítésre bejöttek a 7köznapi csoport tanárai így tudok különbséget tenni köztük..

2012.01.08 - 11:08
Csifó Erzsébet
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 20:23 üzenetére

Hát nem semmi! Nem tudom hol végeztél,én a crystal nailsnél....azon kívül hogy 80-an voltunk egy csoportban és erre 3 tanár volt.....semmi bajom nem volt.Viszont arra kevés volt hogy alaposan megtanuljam.

Zsuzsa elkeserítő amit itt többen is a képzésekről írtok:( hát tényleg rablás 200ezerért semmit nem tanulni!!!és mi meg szenvedünk és mások meg jól keresnek....

2012.01.08 - 11:06
Csifó Erzsébet

sziasztok! bár én nem vagyok még túl a képzésen ,de sok gél lakkot kentem már ,leírom a tapasztalataimat:mindig csak bufferrel mattítok,majd nail prep ,savmentes primer ,base gél vagy a gél lac clear-je majd színek 2 rétegekben ,és végül újra a base-top gél.Eddig még senkinek nem jött le a gél lac ,még a húgomnak sem aki kozmetikusként dolgozik és volt ,hogy meg is reszelte a végét!most vagy szerencsés vagyok vagy nem tudom:)én használok cn-es és pearl lacot is ,mindkettőt mindig felrázom picit!és a végeit mindig nagyon jól lezárom ,van hogy kétszer is áthúzom ott az ecsetet van egy műkörmös ismerősöm és ő is nagyon sokat kínlódik a gél laccal ,pedig ő már gyakorlott és sok vendége is van! az én véleményem az ,hogy ebben az anyagban lehet valami amit nem mindenki körme bír vagy ,,tart meg",mert a gyakorlottaknak is ha problémát okoz és mindent jól csinálak akkor nem tudom hol lehet a hiba??? remélem sikerül egyszer megoldani a rejtélyt:)!!sok sikert mindenkinek!!!

2012.01.08 - 07:46
Crystal Nails
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 07:39 üzenetére

Nah,jó.......azért mielőtt egy rakás szerencsétlenségnek tartanál,nem kell készpénznek venni,hogy ha azt írom "jól megreszelem":-).Ezt úgy értettem hogy jó alaposan megreszelem......és az agyonhasznált reszelővel én úgy tudom semmi gond,mivel azzal pont nem lehet elreszelni, sem elvékonyítani egy körmöt.De lehet,hogy tévedek.Viszont azért a vendégeimnek még jócskán van körmük.Én viszont mástól meg azt hallottam nem elég egy bufferrel mattítani....nah,kinek a pap,kinek a papné:-)....most döntsem el.Köszi a segítséget.

Zsuzsa, szia! Az előkészítés a hibátlan körömépítés alfája! Semmiképp se reszeld agyon a term. körmöt, persze, látjuk, ezzel tisztában vagy. Van, aki a kúpos gyémántfejjel készíti elő a term. körmöt, nem csak a cuticilánál, hanem az egész felületét átreszeli, gyors és óvatos mozdulatokkal. Az elhasznált reszelővel az a gond, hogy a szemcséi már tele vannak apró, szabad szemmel nem látható bőrdarabkákkal, és eltömítődött. Egy ilyen reszelővel csak a bőrdarabkákat korcsolyáztatod más körmén - esetleg akár fertőzést is tovább tudsz vele adni. Az agyonhasznált reszelő csakis kidobásra alkalmas. Előkészítő folyadékokat is kenj fel, ebben a sorrendben: 1. nail prep, 2. savas primer, ennek elpárolgása után 3. savmentes primer. Ha megteszed, hogy feltöltesz egy fotót egy általad előkészített körömről, megnézzük és kielemezzük. Addig keressük a hibalehetőségeket, amíg ki nem küszöböljük az utolsót is. Sikerülni fog! :)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár