2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.01.08 - 07:39
Crystal Nails
Válasz Bódisné Peták Mónika - 2012. január 5., csütörtök 15:31 üzenetére

sziasztok!Leírnátok nekem hogy az érszűkület miben befolyásolja a kézápolást?Mik a kizáró körülményei?

Kedves Mónika! Az érszűkülettel rendelkező vendégnek ugyanúgy lehet műkörmöt építeni, mint más egészséges vendégeknek. Nekik ugyanis a kezelő orvosuk erre gyógyszert ír fel (véralvadásgátlót, egyebeket) és nem befolyásolja az állapotukat az, hogy a körmükön van-e műköröm vagy nincs. Ha a vendég bizonytalan,minden esetben a KEZELŐORVOSÁT kérdezze ki.

2012.01.08 - 07:33
Crystal Nails
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 20:40 üzenetére

Hoppá.....3nap után kopik a gél lakk???!!!Pénteken volt bent nálam egy beeső vendég,gél lakk árról kérdezett,és meglepően láttam hogy le volt kopva...és ezt már mástól is hallottam.Remek.Most csináltam 2 vendégnek,és még reklámoztam is hogy ez nem pattog le.Van valami titok,hogy ne jöjjön le?.

Zsuzsa, ugyaz a válaszunk Neked is, mint az alábbi sorokban Máriának. Vond be a szabadszélt, zárd le az alapozóval és a színnel is, majd a fedővel is, hogy ne tudjon a gél lakk és a term. körömlemez közé behatolni semmi sem.

2012.01.08 - 07:31
Crystal Nails
Válasz Borbély Mária - 2012. január 2., hétfő 17:05 üzenetére

Sziasztok a G-lac feltételében szeretnék segítséget kérni! Az alapoktol megcsinálom egy két szín nagyon jó de a sötétebb színekből ha sikerül is feltennem 2hét múlva jönnek vissza és az összes köröm össze van törve.Kezdő vagyok a G-lacban megyek oktatásra de csak februárban lessz ha addig is valaki tudna segíteni hálás lennék érte mivel mindenhonnan más információt kapok. A töltésnél én áztatgatom de meg se mozdul le kell reszelnem az egészet és elég sok idő el megy vele.Köszönöm előre is a segítségeket

Mária, szia! A gél lakk lepattogzásának egyik oka az is lehet, hogy a köröm szabadszélét nem zártad le az alapozóval és a színnel. Ilyenkor pár nap (akár 2 nap is elég) használat utána alámegy a víz, megpattan a term. körmön a gél lakk és már potyog is le kis darabokban. próbálj erre odafigyelni, és lássuk, mi történik legközelebb.

2012.01.08 - 03:07
Csabai Beáta - BEUS
Válasz Baracsi Kata - 2012. január 7., szombat 19:41 üzenetére

Szia Zsuzsa! Tudom mit jelent 200E-t kiadni és gyakorlatilag semmi tudással rendelkezni.A későbbi költségről már tényleg nem érdemes beszélni...szinte gáz. Képzeld, azt azé elmesélem, h nálunk bolyhozás alatt mit tanítottak. Fogj egy durva reszelőt, és erőteljesebb húzó mozdulatokkal készíts elő...érted??!!Volt akinek kilyukadt a saját körme..most kívánok sok szépet az ilyen iskolának, és oktatójának!!:D Na, ebből lehet következtetni a későbbi komoly szintű oktatásra...szégyen. Csak tudnám, hogy ez miért jó hülyeségekkel tömni az embert. Tudom, h már sok körmös munkálkodik ezen a területen is van túlképzés, és szinte gyári szalagon futunk, de akkor is van jóízlés határa..főleg ennyi pénzért. No, bocs a megnyilvánulásomért, de sokat dühöngtem már e-miatt, és én is gondolkoztam, hogy feladom!! De neeemmm! Zsuzsa, te se tedd!! Menni fogk!!Iza,rendi vagy nekem is segítség minden hozzászólás!!

...ez döbbenet! Attól az oktatótol el kéne venni a diplomáját és elküldeni asztalosnak...ott kedvére reszelhet, faraghat egészen az "alsó" rétegekig!! :$

2012.01.08 - 02:56
Csabai Beáta - BEUS
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 20:40 üzenetére

Hoppá.....3nap után kopik a gél lakk???!!!Pénteken volt bent nálam egy beeső vendég,gél lakk árról kérdezett,és meglepően láttam hogy le volt kopva...és ezt már mástól is hallottam.Remek.Most csináltam 2 vendégnek,és még reklámoztam is hogy ez nem pattog le.Van valami titok,hogy ne jöjjön le?.

sem az általam épített műköröm, sem a felkent géllakk nem pattog le vagy levegősödik - egy kicsikét sem, még 6 hét után sem....ezért megint "beleokoskodok":..gél lakkhoz ugyan úgy készítsd elő a körmöt mint a műkörömhöz és ugyan azokat az általam felsorolt anyagokat használd a leírt sorrendben - mindenképpen Base Gelt kenj alá és nem fog lepattogni (amíg nem így csináltam, nekem is lepattogott!!)- és még egy: senki se próbálja leáztatni mert nem csak a bőrt hanem a körmöket is totálisan tönkreteszi a 10-15 perc "acetonos fürdő" :$ Csak reszelni szabad! ...amúgy visszatérve én már hónapok óta a csiszológéppel mattítok, nagyon alacsogy fordulaton - éppen csak nem áll le a gép, finom szemcsés csiszolófejjel.... nem feladni hanem fejlődni kell! nem kell ahoz drága továbbképzés, elég ha videókat néztek youtube-on, ellátogattok mindenféle rendezvényre és esetleg bekéretzkedtek leskelődni egy olyan körmöshöz, aki JÓL dolgozik! Sok sikert

2012.01.07 - 20:40
Fabian Zsuzsa

2012.01.07 - 20:23
Fabian Zsuzsa
Válasz Baracsi Kata - 2012. január 7., szombat 19:41 üzenetére

Szia Zsuzsa! Tudom mit jelent 200E-t kiadni és gyakorlatilag semmi tudással rendelkezni.A későbbi költségről már tényleg nem érdemes beszélni...szinte gáz. Képzeld, azt azé elmesélem, h nálunk bolyhozás alatt mit tanítottak. Fogj egy durva reszelőt, és erőteljesebb húzó mozdulatokkal készíts elő...érted??!!Volt akinek kilyukadt a saját körme..most kívánok sok szépet az ilyen iskolának, és oktatójának!!:D Na, ebből lehet következtetni a későbbi komoly szintű oktatásra...szégyen. Csak tudnám, hogy ez miért jó hülyeségekkel tömni az embert. Tudom, h már sok körmös munkálkodik ezen a területen is van túlképzés, és szinte gyári szalagon futunk, de akkor is van jóízlés határa..főleg ennyi pénzért. No, bocs a megnyilvánulásomért, de sokat dühöngtem már e-miatt, és én is gondolkoztam, hogy feladom!! De neeemmm! Zsuzsa, te se tedd!! Menni fogk!!Iza,rendi vagy nekem is segítség minden hozzászólás!!

Hát nem semmi! Nem tudom hol végeztél,én a crystal nailsnél....azon kívül hogy 80-an voltunk egy csoportban és erre 3 tanár volt.....semmi bajom nem volt.Viszont arra kevés volt hogy alaposan megtanuljam.

2012.01.07 - 20:16
Fabian Zsuzsa
Válasz szigyarto izabella - 2012. január 7., szombat 18:02 üzenetére

sziasztok! nyomon követtem ezt reszelés témát. annyit tudnék hozzátenni,h a kopott reszelő szerintem nem jó bolyhozásra, reszel az de nem bolyhoz. azt kell elérni a természetes körömlemezzel,h ne legyen rajta fényes felület és ha mondjuk nagyítóval néznéd akkor bolyhos, érdes, összekarcolt legyen. Nem elvékonyodva, hanem csak a felületén. Még arra is figyelhetsz,h a barázdáknak megfelelő irányban mozgasd a reszelőt. Ha jól lekaparod a bőrt vagy csiszologéppel eltávolítod, majd nem kopott reszelővel finoman bolyhozol, portalanítasz...stb mindent elkövettél és nem lehet gond. Jó magam is ugy készítek elő,h nail prep, savas primer, savmentes v bonder a sorrend. Problémás esetben zseléhez bonder (ibd) meg base gel(cn). porcihoz meg csak savas meg savmentes primer a nailprep után. Bele fogsz jönni, semmi képp ne add fel. Megdöbbentő,h milyen sulik vannak.

Sokat segítettél Te is,köszönöm:-)!

2012.01.07 - 19:41
Baracsi Kata
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 12:43 üzenetére

Oké,óvatosan reszelgetek:-).Amúgy én azért vagyok felháborodva,mert 200ezerért tulajdonképpen semmi az amire megtanitottak....mondhatni még az alapot sem....és még mennyek továbbképzésekre 3500ft-os órabérekért.Az alapképzésekbe legalább beiktathatták volna még a körömágy hosszabbítást,és a töltést!Rablás az egész,de sajnos már ez van....Októberben végeztem,de már 400ezremben van az egész...és nem tudok tölteni,dísziteni,és még hibázom is.Mit tegyek adjam fel?!Na,mindegy...

2012.01.07 - 18:02
szigyarto izabella
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 12:43 üzenetére

Oké,óvatosan reszelgetek:-).Amúgy én azért vagyok felháborodva,mert 200ezerért tulajdonképpen semmi az amire megtanitottak....mondhatni még az alapot sem....és még mennyek továbbképzésekre 3500ft-os órabérekért.Az alapképzésekbe legalább beiktathatták volna még a körömágy hosszabbítást,és a töltést!Rablás az egész,de sajnos már ez van....Októberben végeztem,de már 400ezremben van az egész...és nem tudok tölteni,dísziteni,és még hibázom is.Mit tegyek adjam fel?!Na,mindegy...

sziasztok! nyomon követtem ezt reszelés témát. annyit tudnék hozzátenni,h a kopott reszelő szerintem nem jó bolyhozásra, reszel az de nem bolyhoz. azt kell elérni a természetes körömlemezzel,h ne legyen rajta fényes felület és ha mondjuk nagyítóval néznéd akkor bolyhos, érdes, összekarcolt legyen. Nem elvékonyodva, hanem csak a felületén. Még arra is figyelhetsz,h a barázdáknak megfelelő irányban mozgasd a reszelőt. Ha jól lekaparod a bőrt vagy csiszologéppel eltávolítod, majd nem kopott reszelővel finoman bolyhozol, portalanítasz...stb mindent elkövettél és nem lehet gond. Jó magam is ugy készítek elő,h nail prep, savas primer, savmentes v bonder a sorrend. Problémás esetben zseléhez bonder (ibd) meg base gel(cn). porcihoz meg csak savas meg savmentes primer a nailprep után. Bele fogsz jönni, semmi képp ne add fel. Megdöbbentő,h milyen sulik vannak.

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár