2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.01.07 - 15:49
Borbély Mária
Válasz Huszár Jutka - 2012. január 6., péntek 21:53 üzenetére

Szia! Ügyes vagy, szépek a munkáid:) Én úgy tudom, hogy előkészítés és portalanítás után Nail Prep vagy Spray Prep (amit jobban szeretsz), Savas Primer (géllakknál nem mindig kötelező, csak problémásabb körömnél és izzadós vagy nyirkos kéznél), Savmentes Primer, Géllakkból a Clear, 3 perc lámpa, színes lakk, 3 perc lámpa, még1X színes lakk, 3 perc lámpa, Clear (ami az elején alapozó, itt pedig fedőréteg), 3-4 perc lámpa és fixálás. Teheted műkörömre is, akkor Clear zseléből építsd meg rendesen a körmöt (alap, C-ív, fedő), fixáld, reszeld, majd ugyanaz a menet. Jó munkát:) De a továbbképzésen majd szebben elmondják és be is mutatják:)

Köszönöm szépen a segítséget:) gyakorlok gyakorlok:):) Kösziiii

2012.01.07 - 12:43
Fabian Zsuzsa
Válasz Baracsi Kata - 2012. január 7., szombat 10:01 üzenetére

Szia Zsuzsa! Ismételten nem akarok okosnak tűnni, mert nekem is még hiányzik az igazi rutin, de sztem a bufferral való bolyhozást úgy kell érteni, amikor annyira vékony a köröm nem szabad 180-as reszelővel neki esni, mert akkor végleg nem lesz mihez tapadni az anyagnak. Az a baj, hogy így nagyon nehéz jól elmagyarázni, hogy mi a helyes bolyhozás, azt látni kell, meg tapasztalni, én ezért írtam, hogy csak mattits, a zsíros, fényes réteget reszeld le. Amúgy az Beának igaza van, hogy vkinek el van baromira reszelve a körme. Ha én elmondanám, hogy engem az OKJ-s suliba, hogy tanítottak bolyhozni véged lenne, örökre kitiltana a műkörmös szakma!!:-)Azóta is háborgok, hogy ennyi pénzért ennyi idiótaságot tanítani....eszméletlen sok sikertelenségen vagyok túl én is, de kitartás Zsuzsa...idővel sima ügy lesz!!:D Üdv.: Kata

Oké,óvatosan reszelgetek:-).Amúgy én azért vagyok felháborodva,mert 200ezerért tulajdonképpen semmi az amire megtanitottak....mondhatni még az alapot sem....és még mennyek továbbképzésekre 3500ft-os órabérekért.Az alapképzésekbe legalább beiktathatták volna még a körömágy hosszabbítást,és a töltést!Rablás az egész,de sajnos már ez van....Októberben végeztem,de már 400ezremben van az egész...és nem tudok tölteni,dísziteni,és még hibázom is.Mit tegyek adjam fel?!Na,mindegy...

2012.01.07 - 10:01
Baracsi Kata
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 7., szombat 07:39 üzenetére

Nah,jó.......azért mielőtt egy rakás szerencsétlenségnek tartanál,nem kell készpénznek venni,hogy ha azt írom "jól megreszelem":-).Ezt úgy értettem hogy jó alaposan megreszelem......és az agyonhasznált reszelővel én úgy tudom semmi gond,mivel azzal pont nem lehet elreszelni, sem elvékonyítani egy körmöt.De lehet,hogy tévedek.Viszont azért a vendégeimnek még jócskán van körmük.Én viszont mástól meg azt hallottam nem elég egy bufferrel mattítani....nah,kinek a pap,kinek a papné:-)....most döntsem el.Köszi a segítséget.

Szia Zsuzsa! Ismételten nem akarok okosnak tűnni, mert nekem is még hiányzik az igazi rutin, de sztem a bufferral való bolyhozást úgy kell érteni, amikor annyira vékony a köröm nem szabad 180-as reszelővel neki esni, mert akkor végleg nem lesz mihez tapadni az anyagnak. Az a baj, hogy így nagyon nehéz jól elmagyarázni, hogy mi a helyes bolyhozás, azt látni kell, meg tapasztalni, én ezért írtam, hogy csak mattits, a zsíros, fényes réteget reszeld le. Amúgy az Beának igaza van, hogy vkinek el van baromira reszelve a körme. Ha én elmondanám, hogy engem az OKJ-s suliba, hogy tanítottak bolyhozni véged lenne, örökre kitiltana a műkörmös szakma!!:-)Azóta is háborgok, hogy ennyi pénzért ennyi idiótaságot tanítani....eszméletlen sok sikertelenségen vagyok túl én is, de kitartás Zsuzsa...idővel sima ügy lesz!!:D Üdv.: Kata

2012.01.07 - 07:39
Fabian Zsuzsa

Nah,jó.......azért mielőtt egy rakás szerencsétlenségnek tartanál,nem kell készpénznek venni,hogy ha azt írom "jól megreszelem":-).Ezt úgy értettem hogy jó alaposan megreszelem......és az agyonhasznált reszelővel én úgy tudom semmi gond,mivel azzal pont nem lehet elreszelni, sem elvékonyítani egy körmöt.De lehet,hogy tévedek.Viszont azért a vendégeimnek még jócskán van körmük.Én viszont mástól meg azt hallottam nem elég egy bufferrel mattítani....nah,kinek a pap,kinek a papné:-)....most döntsem el.Köszi a segítséget.

2012.01.07 - 01:13
Csabai Beáta - BEUS
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 6., péntek 21:45 üzenetére

Köszönöm a válaszod....már is van egy dolog ami felkeltette az érdeklődésemet,méghozzá "ne reszeld túl".Hát,én jól megreszelem lehet ez baj,bár nagyon agyonhasznált reszelővel teszem.Bőrkaparásnál most már géppel is,és kézzel is kaparom(mármint a bőrkaparóval:-)).A prímert teljesen végig húzom,azzal nincs gond,és a sorrend is az ahogy írtad.Hát remélem egyszer majd jó lesz.Köszi a segítséget

Csak bolyhozni kell a körömlemezt és semmiképpen nem szabad "jól megreszelni" és pláne nem "agyonhasznált reszelővel", hanem finom felületűvel vagy bufferrel! Ha az általad épített köröm 1x-2x leesik és te azt mindíg jól megreszeled nem lesz mire építeni mert elreszeled a szerencsétlen vendéged körmeit. Hozzám nem is egy vendég érkezett már, akin előtte "gyakoroltak" - alig volt körmük, az is helyenként bevérezve a buzgó előkészületektől :$ Az én sorrendem: nail prep, savas primer, savmentes primer, bonder, Base Gel (crystal)- lehet túlzás, de ebben a sorrendben felkenve senkinek még csak nem is levegős a körme! Viszont az anyagokból nem kell sok mert abban az esetben is ledobja a műkörmöt és hagyj száradási időt nekik!! Ha sok bondert kensz fel, inkább utána töröld át szálmentessel mielőtt rámész a base-val

2012.01.06 - 21:53
Huszár Jutka
Válasz Borbély Mária - 2012. január 6., péntek 08:44 üzenetére

Szia Jutka! Köszönöm a segítséget igy szoktam csinálni oda figyelek mindenre és tényleg hajszálvékonyan kenem,és a portalanításra is mindig ügyelek.Lehet nem jó sorrendet követek mert már 3féle variációt hallottam mit miután kell tenni.Nem nekem találták ki lehet.Februárba megyek majd továbbképzésre remélem utánna jobban fog menni:(:(Azért köszönöm szépen:) Szép napot

Szia! Ügyes vagy, szépek a munkáid:) Én úgy tudom, hogy előkészítés és portalanítás után Nail Prep vagy Spray Prep (amit jobban szeretsz), Savas Primer (géllakknál nem mindig kötelező, csak problémásabb körömnél és izzadós vagy nyirkos kéznél), Savmentes Primer, Géllakkból a Clear, 3 perc lámpa, színes lakk, 3 perc lámpa, még1X színes lakk, 3 perc lámpa, Clear (ami az elején alapozó, itt pedig fedőréteg), 3-4 perc lámpa és fixálás. Teheted műkörömre is, akkor Clear zseléből építsd meg rendesen a körmöt (alap, C-ív, fedő), fixáld, reszeld, majd ugyanaz a menet. Jó munkát:) De a továbbképzésen majd szebben elmondják és be is mutatják:)

2012.01.06 - 21:45
Fabian Zsuzsa
Válasz Baracsi Kata - 2012. január 6., péntek 12:29 üzenetére

Szia Zsuzsa! Tudom, mint kezdő nagyon nehéz helyzetben vagy. Ami eddigi csekély tapasztalataim szerint esetleg segítségedre lehet talán annyi, hogy egészbe akkor esik le inkább, és nem törvényszerű az előkészítésben lehet a hiba. Nálam rutinosabb emberek és tanfolyamok kapcsán merem kijelenteni, hogy amire figyelj: bőrkaparás teljes legyen, mert ha marad is egy kicsi felválik az anyag. Mattítás, ne reszeld túl, mert akkor nem tud tapadni megfelelően az anyag és a bőrredőknél is jól mattítsd le. Előkészítő folyadékoknál jól húzd ki az ecsetet, főleg a primereknél fontos. Felviteli sorrend: prep, savas, savmentes primer, a nyirkos, nedves kezeknél csak így van esélyed..sőt itt a fórumon egy rendi műkörmös csajszi javasolta, hogyha nagyon izzad a tenyere vkinek egyesével fertőtlenítsek és készítsem elő a körmöket. Anyagfelhordásnál fontos, hogy a bőrredőknél vékonyítsd az anyagot, ne kerüljön a bőrre. Az is felválást okoz. Ennyit tudtam az eddigi tudásom alapján segíteni, remélem hasznosítani tudod. Sok sikert a szakmában, és sok-sok vendéget! Üdv:Kata

Köszönöm a válaszod....már is van egy dolog ami felkeltette az érdeklődésemet,méghozzá "ne reszeld túl".Hát,én jól megreszelem lehet ez baj,bár nagyon agyonhasznált reszelővel teszem.Bőrkaparásnál most már géppel is,és kézzel is kaparom(mármint a bőrkaparóval:-)).A prímert teljesen végig húzom,azzal nincs gond,és a sorrend is az ahogy írtad.Hát remélem egyszer majd jó lesz.Köszi a segítséget

2012.01.06 - 21:29
Fabian Zsuzsa
Válasz Móni - 2012. január 6., péntek 09:37 üzenetére

Hello! Velük szóbeliztél :-) Nekem is volt egy vendégem, aki 2-3 nap után elhagyta a körmeit, bár neki a keze is a jégcsappal volt egyenlő :-) A nail prep-et lecseréltem a spray prep-re és savas, savmentes primert is használtam. Na, azóta minden rendben van. Csak a kezét kell melegítgetni folyton. Fel a fejjel, menni fog!!!

Ja,igen....spray prep-et használok én is.Mástól is hallottam már hogy savas és savmentest is alkalmaznak egyszerre....talán nekem is ki kéne próbálni:-).Köszi a tippet.

Andrea K Szamosi - Válaszolok
2012.01.06 - 12:47
Andrea K Szamosi - törölt felhasználó
Válasz Bódisné Peták Mónika - 2012. január 6., péntek 11:01 üzenetére

Kedves Andrea! Az én tudásomról annyit,hogy most képzem magam!Nos...."az érszűkületnek NINCSENEK kizáró körülményei." ez egy kicsit.....értelmetlen mondatrész amit írtál...a kérdésem egyértelmű volt pedig!A kizáró körülményekről,azok igazi okairól pedig nem kaptam választ az álltalad leírt adatokból.Csak annyi jött le h te vagy az okos:D! ..Nos a befolyásoló tényezők közül azt h nem szabad túl meleg vízben áztatni MERT AZ BEFOLYÁSOLJA A VÉRÁRAMLÁST! és azt hogy nem szabad sérülést okozni,MERT AZ ÉRSZŰKÜLETBEN SZENVEDŐKNEK NEHEZEBBEN ÁLL EL A VÉRZÉS IS ÉS KÖNYEBEN FERTŐZŐDNEK.A masszázsról egyértelmű hogy tilos ilyen esetben?MIVEL AZ A VÉRÁRAMLÁSRA HAT,AZ FELGYORSUL EMIATT AKÁR EL IS ÁJULHAT A VENDÉG! ezt tudtam én is,bár ezeket sem a te válaszodból!A többi nem ajánlott "kezelésről" is tudok,de én arra lettem volna kiváncsi h mi az az ok ami miatt ez befolyásolja konkrétan!ennyit a tudásomról,és az Önéről!Köszönöm megtisztelő válaszát!

jesszus :D :D akkor ha most képzed magad akkor kérdezd a tanárod, attól talán megfelelő választ kapsz ha már az enyém nem tetszett :D És , hogy emlékeztesselek, te kérdezted mik az érszűkület kizáró körülményei...én erre írtam azt, hogy az é.sz-nek nincsenek kizáró körülményei mert az é.sz maga a kizáró körülmény... Nemhogy örülnél, hogy valaki volt hajlandó válaszolni segítő szándékkal a kérdésere amit már másodszor tettél fel, ehelyett nekiállsz te kioktatni? Részemről ennyi,a jövőben nem vagyok hajlandó ezzel a "félreértéssel" foglalkozni. Sok sikert a tanuláshoz és a vizsgákhoz. :D

2012.01.06 - 12:29
Baracsi Kata
Válasz Fabian Zsuzsa - 2012. január 5., csütörtök 20:07 üzenetére

Miért nem sikerül:-(? 1hónapja dolgozom egy szalonban(októberben végeztem el a körmös sulit),eddig 7 vendégem volt,és most már hárman is jelezték hogy leesnek a körmeik,a többi vendég meg nem is hívott.Gondolom nekik is leestek:-(.Pedig úgy csinálok mindent ahogy tanultam....bőrfeltolás-kaparás,portalanítás,mattítás,portalanítás,nail prep,prímer.....és persze mindig portalanítok.Ezután kezdem építeni.Egyszerűen a sírás kerülget:-(.Pedig mindig szépeket csinálok,tényleg szerintem nem csúnya....nézzétek meg a munkáimat.....de egyszerűen nem tartós:-(.Mit tegyek?

Szia Zsuzsa! Tudom, mint kezdő nagyon nehéz helyzetben vagy. Ami eddigi csekély tapasztalataim szerint esetleg segítségedre lehet talán annyi, hogy egészbe akkor esik le inkább, és nem törvényszerű az előkészítésben lehet a hiba. Nálam rutinosabb emberek és tanfolyamok kapcsán merem kijelenteni, hogy amire figyelj: bőrkaparás teljes legyen, mert ha marad is egy kicsi felválik az anyag. Mattítás, ne reszeld túl, mert akkor nem tud tapadni megfelelően az anyag és a bőrredőknél is jól mattítsd le. Előkészítő folyadékoknál jól húzd ki az ecsetet, főleg a primereknél fontos. Felviteli sorrend: prep, savas, savmentes primer, a nyirkos, nedves kezeknél csak így van esélyed..sőt itt a fórumon egy rendi műkörmös csajszi javasolta, hogyha nagyon izzad a tenyere vkinek egyesével fertőtlenítsek és készítsem elő a körmöket. Anyagfelhordásnál fontos, hogy a bőrredőknél vékonyítsd az anyagot, ne kerüljön a bőrre. Az is felválást okoz. Ennyit tudtam az eddigi tudásom alapján segíteni, remélem hasznosítani tudod. Sok sikert a szakmában, és sok-sok vendéget! Üdv:Kata

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár