2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.
Műköröm portál a Facebook-on:
Műköröm készítés hibái fórum
A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.
Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db
Akciós termékek
890 ,-Ft
580 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
Ajánlott termékek
970 ,-Ft
1.800 ,-Ft
14.900 ,-Ft
5.300 ,-Ft
5.300 ,-Ft
Műköröm készítés hibái
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!
Szia..az érszűkületnek NINCSENEK kizáró körülményei..a műkörömépítésnek viszont vannak! Pl. AZ érszűkület! TILOS érszűkület esetnén műkörmöt rátenni ( gel-lac-ot sem! ) a kézápolást abban befolyásolja az érszűkület, hogy : nem szabad melegebb vízben áztatni a normál vízhőmérsékletnél...áztatási idő max 5perc...hámhiány elkerülése az az a bőrt vágni tolni TILOS...masszírozni TILOS csak simítani szabad...a körmöt színezni TILOS...a szabadszéli részt lehet színezni de full-ba nem! Max átlátszó körömlakkal...most én szeretnék kérdezni valamit. Megvan az OKJ-s vizsgád? Nem okoskodni szeretnék, de ha nincs és szeretnél műkörmözni akkor inkább szerezd meg mintsem olyan hibát kövess el ami örökre megváltoztathatja egy vagy több ember életét. Sokan azt hiszik , hogy a műkörömépítés csak a csilli-villi dolgokról szól, de nem. Ha hiányos a tudásod és műkörmöt építesz egy olyan embernek akinek pl. érszűkülete van...s ő nem veszi észre az érelzáródás első jelét emiatt akkor akár le is amputálhatják a kezét vagy a karját...azt ugye nem szeretnéd?!
Kedves Andrea! Az én tudásomról annyit,hogy most képzem magam!Nos...."az érszűkületnek NINCSENEK kizáró körülményei." ez egy kicsit.....értelmetlen mondatrész amit írtál...a kérdésem egyértelmű volt pedig!A kizáró körülményekről,azok igazi okairól pedig nem kaptam választ az álltalad leírt adatokból.Csak annyi jött le h te vagy az okos:D! ..Nos a befolyásoló tényezők közül azt h nem szabad túl meleg vízben áztatni MERT AZ BEFOLYÁSOLJA A VÉRÁRAMLÁST! és azt hogy nem szabad sérülést okozni,MERT AZ ÉRSZŰKÜLETBEN SZENVEDŐKNEK NEHEZEBBEN ÁLL EL A VÉRZÉS IS ÉS KÖNYEBEN FERTŐZŐDNEK.A masszázsról egyértelmű hogy tilos ilyen esetben?MIVEL AZ A VÉRÁRAMLÁSRA HAT,AZ FELGYORSUL EMIATT AKÁR EL IS ÁJULHAT A VENDÉG! ezt tudtam én is,bár ezeket sem a te válaszodból!A többi nem ajánlott "kezelésről" is tudok,de én arra lettem volna kiváncsi h mi az az ok ami miatt ez befolyásolja konkrétan!ennyit a tudásomról,és az Önéről!Köszönöm megtisztelő válaszát!
Miért nem sikerül:-(? 1hónapja dolgozom egy szalonban(októberben végeztem el a körmös sulit),eddig 7 vendégem volt,és most már hárman is jelezték hogy leesnek a körmeik,a többi vendég meg nem is hívott.Gondolom nekik is leestek:-(.Pedig úgy csinálok mindent ahogy tanultam....bőrfeltolás-kaparás,portalanítás,mattítás,portalanítás,nail prep,prímer.....és persze mindig portalanítok.Ezután kezdem építeni.Egyszerűen a sírás kerülget:-(.Pedig mindig szépeket csinálok,tényleg szerintem nem csúnya....nézzétek meg a munkáimat.....de egyszerűen nem tartós:-(.Mit tegyek?
Hello! Velük szóbeliztél :-) Nekem is volt egy vendégem, aki 2-3 nap után elhagyta a körmeit, bár neki a keze is a jégcsappal volt egyenlő :-) A nail prep-et lecseréltem a spray prep-re és savas, savmentes primert is használtam. Na, azóta minden rendben van. Csak a kezét kell melegítgetni folyton. Fel a fejjel, menni fog!!!
Szia Jutka! Köszönöm a segítséget igy szoktam csinálni oda figyelek mindenre és tényleg hajszálvékonyan kenem,és a portalanításra is mindig ügyelek.Lehet nem jó sorrendet követek mert már 3féle variációt hallottam mit miután kell tenni.Nem nekem találták ki lehet.Februárba megyek majd továbbképzésre remélem utánna jobban fog menni:(:(Azért köszönöm szépen:) Szép napot
Sziasztok a G-lac feltételében szeretnék segítséget kérni! Az alapoktol megcsinálom egy két szín nagyon jó de a sötétebb színekből ha sikerül is feltennem 2hét múlva jönnek vissza és az összes köröm össze van törve.Kezdő vagyok a G-lacban megyek oktatásra de csak februárban lessz ha addig is valaki tudna segíteni hálás lennék érte mivel mindenhonnan más információt kapok. A töltésnél én áztatgatom de meg se mozdul le kell reszelnem az egészet és elég sok idő el megy vele.Köszönöm előre is a segítségeket
Szia! Arra ügyelj, ha géllakkot viszel fel, hogy minden réteget nagyon hajszálvékonyan kenjél, főleg a sötétebb és teltebb színeknél. Töltésnél és leszedésnél told fel a bőrt, ha szükséges kapard is és igazítsd meg bőrvágóval, rövidítsd és reszeld formára a körmöt, mattítsd a köröm felületét mondjuk egy kopottabb 180-as reszelővel, aztán tegyél korongvattára tippoldót, tedd a vendég körmére, majd burkold be alufóliával (mint ahogy a porci körmöket szoktuk leszedni) és kb 20 perc múlva ha leszeded a "dúnsztkötést", narancsfapálca vagy körömkaparó segítségével egyszerűen el tudod távolítani a régi anyagot. Sok sikert:)
Miért nem sikerül:-(? 1hónapja dolgozom egy szalonban(októberben végeztem el a körmös sulit),eddig 7 vendégem volt,és most már hárman is jelezték hogy leesnek a körmeik,a többi vendég meg nem is hívott.Gondolom nekik is leestek:-(.Pedig úgy csinálok mindent ahogy tanultam....bőrfeltolás-kaparás,portalanítás,mattítás,portalanítás,nail prep,prímer.....és persze mindig portalanítok.Ezután kezdem építeni.Egyszerűen a sírás kerülget:-(.Pedig mindig szépeket csinálok,tényleg szerintem nem csúnya....nézzétek meg a munkáimat.....de egyszerűen nem tartós:-(.Mit tegyek?
Szia..az érszűkületnek NINCSENEK kizáró körülményei..a műkörömépítésnek viszont vannak! Pl. AZ érszűkület! TILOS érszűkület esetnén műkörmöt rátenni ( gel-lac-ot sem! ) a kézápolást abban befolyásolja az érszűkület, hogy : nem szabad melegebb vízben áztatni a normál vízhőmérsékletnél...áztatási idő max 5perc...hámhiány elkerülése az az a bőrt vágni tolni TILOS...masszírozni TILOS csak simítani szabad...a körmöt színezni TILOS...a szabadszéli részt lehet színezni de full-ba nem! Max átlátszó körömlakkal...most én szeretnék kérdezni valamit. Megvan az OKJ-s vizsgád? Nem okoskodni szeretnék, de ha nincs és szeretnél műkörmözni akkor inkább szerezd meg mintsem olyan hibát kövess el ami örökre megváltoztathatja egy vagy több ember életét. Sokan azt hiszik , hogy a műkörömépítés csak a csilli-villi dolgokról szól, de nem. Ha hiányos a tudásod és műkörmöt építesz egy olyan embernek akinek pl. érszűkülete van...s ő nem veszi észre az érelzáródás első jelét emiatt akkor akár le is amputálhatják a kezét vagy a karját...azt ugye nem szeretnéd?!
sziasztok!Leírnátok nekem hogy az érszűkület miben befolyásolja a kézápolást?Mik a kizáró körülményei?
Milyen előkészítő anyagokat használsz?
American Nails-es termékeket használok, előkészítéshez: prep-et és bondingot.
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni.Az egyik vendégem épített körmei (nagyon pici és ovális) a töltés után kb. egy héttel felválnak egészben, ő meg sem érzi, hogy elhagyja őket. Az előkészítéssel lehet hiba? De másnál nincs gond. Amikor régebben más körmöshöz járt, akkor sem volt problémája. Lehet esetleg az anyag miatt? A válaszokat előre is köszönöm!:)
Milyen előkészítő anyagokat használsz?
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni.Az egyik vendégem épített körmei (nagyon pici és ovális) a töltés után kb. egy héttel felválnak egészben, ő meg sem érzi, hogy elhagyja őket. Az előkészítéssel lehet hiba? De másnál nincs gond. Amikor régebben más körmöshöz járt, akkor sem volt problémája. Lehet esetleg az anyag miatt? A válaszokat előre is köszönöm!:)