2025. január 14. - Bódog, Félix napja van.
Műköröm portál a Facebook-on:
Műköröm készítés hibái fórum
A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.
Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db
Akciós termékek
890 ,-Ft
580 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
360 ,-Ft
Ajánlott termékek
970 ,-Ft
1.980 ,-Ft
255 ,-Ft
48.800 ,-Ft
Műköröm készítés hibái
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!
Sziasztok! Az akril festéket mennyire szabad higítani vízzel? :)
Köszönöm szépen a segítséget! Gyakorolgatom és próbálgatom, hát szerintem egyre jobban megy :)
Sziasztok a G-lac feltételében szeretnék segítséget kérni! Az alapoktol megcsinálom egy két szín nagyon jó de a sötétebb színekből ha sikerül is feltennem 2hét múlva jönnek vissza és az összes köröm össze van törve.Kezdő vagyok a G-lacban megyek oktatásra de csak februárban lessz ha addig is valaki tudna segíteni hálás lennék érte mivel mindenhonnan más információt kapok. A töltésnél én áztatgatom de meg se mozdul le kell reszelnem az egészet és elég sok idő el megy vele.Köszönöm előre is a segítségeket
Bettina, az első dolog ami eszünkbe jutott, az az, hogy vannak eszközök, amik gyorsabbá teszik a körömépítési időt. Pl. csiszolófejek, amivel a kézi bőrfeltolást, kaparást ki lehet küszöbölni. A kúpos gyémántfejet pont erre kísérleteztük ki, többszáz, sőt többezer műkörmös használja már. A mozdulatok rutinszerű begyakorlásához pedig sok vendég kell, tehát javasoljuk, hogy növeld a vendégeid számát, vagy gyakorolj magadon. Egyes oktatók tartanak idő-forma tréningeket is, ahol tapasztalataikat és szakmai tudásukat adják ahhoz, hogy gyorsabban dolgozz. Sok sikert és kitartást kívánunk ehhez.
És valóban! :))) Ami még nagyon sokat segít az idő lefaragásásban a gyémánt fej, vagy ami sokkal tovább bírja és talán alaposabb is mint a gyémánt fej az a CN-es Kis kugli ,) Üdv Zizi
Sziasztok!! Valaki segítsen nekem!! :D Áruljátok el a titkot, hogyan lehet minél rövidebb idő alatt műkörmöt építeni. Csinálgatom már egy éve, heti 2-3 vendégem van (mert mellette dolgozom) de én még 3-3,5 órától hamarabb soha nem végzetem, sőt már több is volt!!! A lámpám sem 36 wattos, hanem 42!!! Sehogy nem bírok időt spórolni.n :( Előre is köszíííí
Bettina, az első dolog ami eszünkbe jutott, az az, hogy vannak eszközök, amik gyorsabbá teszik a körömépítési időt. Pl. csiszolófejek, amivel a kézi bőrfeltolást, kaparást ki lehet küszöbölni. A kúpos gyémántfejet pont erre kísérleteztük ki, többszáz, sőt többezer műkörmös használja már. A mozdulatok rutinszerű begyakorlásához pedig sok vendég kell, tehát javasoljuk, hogy növeld a vendégeid számát, vagy gyakorolj magadon. Egyes oktatók tartanak idő-forma tréningeket is, ahol tapasztalataikat és szakmai tudásukat adják ahhoz, hogy gyorsabban dolgozz. Sok sikert és kitartást kívánunk ehhez.
Adrienn, szia! Az akrilfestéket nagyon változó módon kell hígítani. Sajnos nem lehet általánosságban összefoglalni, hogy pl. ilyen vagy olyan sűrűségű legyen, mert minden mintázáshoz más és más hígítás szükséges. Sőt, bizonyos színeket ehhez képest is tovább kell hígítani. A legjobb javaslatunk az az, hogy válassz ki egy számodra legmegfelelőbb oktatót és akrilfestős képzést, ahol személyre szabottan megkapsz minden kérdésedre a legkimerítőbb válaszokat. Ennyi befektetés a szakmádba, a tudásodba megéri, hogy utána egy életre letudd ezt a problémát. Sok sikert kívánunk!
Adrienn, szia! Az akrilfestéket nagyon változó módon kell hígítani. Sajnos nem lehet általánosságban összefoglalni, hogy pl. ilyen vagy olyan sűrűségű legyen, mert minden mintázáshoz más és más hígítás szükséges. Sőt, bizonyos színeket ehhez képest is tovább kell hígítani. A legjobb javaslatunk az az, hogy válassz ki egy számodra legmegfelelőbb oktatót és akrilfestős képzést, ahol személyre szabottan megkapsz minden kérdésedre a legkimerítőbb válaszokat. Ennyi befektetés a szakmádba, a tudásodba megéri, hogy utána egy életre letudd ezt a problémát. Sok sikert kívánunk!
Sziasztok!! Valaki segítsen nekem!! :D Áruljátok el a titkot, hogyan lehet minél rövidebb idő alatt műkörmöt építeni. Csinálgatom már egy éve, heti 2-3 vendégem van (mert mellette dolgozom) de én még 3-3,5 órától hamarabb soha nem végzetem, sőt már több is volt!!! A lámpám sem 36 wattos, hanem 42!!! Sehogy nem bírok időt spórolni.n :( Előre is köszíííí
Szia! Szerintem az elején mindenki ezzel a problémával küszködik .De azt mondom amit nekem is mondtak annak idején:P,hogy ne az idő legyen a legfontosabb hanem hogy az x idő alatt elkészített köröröm,tartós és esztétikus legyen. Tehát most még inkább a minőségre törekedj és az időtartamra szánj kevesebb figyelmet. Persze Tudom hogy fontos momentum az idő,de Próbáld megértetni a vendéggel is. Én egyszer azt a tanácsot kaptam ,hogy mérjem meg az egyes munkafázisokat ..meddig tartanak. *Előkészítés: ezenbelül külön külön írd fel melyik, mennyi időt vesz igénybe. bőrfeltolás -kaparás, mattítás-előkészítők felvitele, majd a sablonozás-vagy tipragasztás-összereszelés..) Majd írd le, összesen mennyi időt vett igénybe az előkészítés. aztán az *Építés : az alapréteg,francia vég, beépített cumók.. , C ív, és végül a *Formareszelés.. ha ez megvan, akkor következő alkalommal kezdj el munka közben lefaragni amiből csak tudsz.. ha mást nem legalább 5 percet fázisonként.. Általánosságban :"20-30p előkészítés, 60-70p anyagfelvitel, 25-30p reszelés, +minta és fényzselé. "-D.Évi.- figyelj arra hogy ne legyenek felesleges mozdulataid, igyekezd megbeszélni a vendéggel még a köröm készítés előtt, hogy milyen körmöt szeretne, persze van hogy alakul közben az elképzelés de ne közben kelljen kitalálni mert az is elvesz egy csomó időt.És gyakorolj minél többet mert a rutin a legfontosabb az időt tekintve
Szia! Szerintem az elején mindenki ezzel a problémával küszködik .De azt mondom amit nekem is mondtak annak idején:P,hogy ne az idő legyen a legfontosabb hanem hogy az x idő alatt elkészített köröröm,tartós és esztétikus legyen. Tehát most még inkább a minőségre törekedj és az időtartamra szánj kevesebb figyelmet. Persze Tudom hogy fontos momentum az idő,de Próbáld megértetni a vendéggel is. Én egyszer azt a tanácsot kaptam ,hogy mérjem meg az egyes munkafázisokat ..meddig tartanak. *Előkészítés: ezenbelül külön külön írd fel melyik, mennyi időt vesz igénybe. bőrfeltolás -kaparás, mattítás-előkészítők felvitele, majd a sablonozás-vagy tipragasztás-összereszelés..) Majd írd le, összesen mennyi időt vett igénybe az előkészítés. aztán az *Építés : az alapréteg,francia vég, beépített cumók.. , C ív, és végül a *Formareszelés.. ha ez megvan, akkor következő alkalommal kezdj el munka közben lefaragni amiből csak tudsz.. ha mást nem legalább 5 percet fázisonként.. Általánosságban :"20-30p előkészítés, 60-70p anyagfelvitel, 25-30p reszelés, +minta és fényzselé. "-D.Évi figyelj arra hogy ne legyenek felesleges mozdulataid, igyekezd megbeszélni a vendéggel még a köröm készítés előtt, hogy milyen körmöt szeretne, persze van hogy alakul közben az elképzelés de ne közben kelljen kitalálni mert az is elvesz egy csomó időt.És gyakorolj minél többet mert a rutin a legfontosabb az időt tekintve.
és ha pőttyőket tesztek? hallottam pl olyan tanácsot,h lámpába kell tenni mert a melegben jól megszárad
azt is lehet, végülis úgy gyorsabban elpárolog belőle a víz. Bár, amíg megcsinálod a többi körmére, addigra kb megszárad a másik. Nem nyersz túl sok időt vele...
Hát ezt elég nehéz megfogalmazni. Igazából ki kell tapasztalni, hogy melyik mintához milyen sűrűség kell. Színektől is függ, mert pl a feketét vagy a sötétkéket jobban kell hígítani. A virágokhoz én szinte nem is hígítok, a vékony vonalakhoz jobban kell.
és ha pőttyőket tesztek? hallottam pl olyan tanácsot,h lámpába kell tenni mert a melegben jól megszárad