2025. január 14. - Bódog, Félix napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2011.12.29 - 13:23
Csifó Erzsébet
Válasz Fabian Zsuzsa - 2011. december 29., csütörtök 06:42 üzenetére

Miért vált le?:-(..............Sziasztok.Múlthéten megkérdeztem hogy kell csinálni a "saját köröm megerősítését,francia véggel".Hát megcsináltam múlt pénteken,és tegnap hívott az illető,hogy 3körméről levált az egész:-(.Én előkészítettem a körmöket(feltoltam a bőrt,lekapartam a körmöt,mattítottam,nail preppel-prímerrel bekentem),mint a műkörömnél.Ezután 1réteg easy off 1réteg fehér gel lac,és végül 1réteg easy off-ot kentem rá.Mit nem csináltam jól???

nem tudom biztosan így inkább én is kérdezem: a végén nem easy off top kell rá?

Andrea K Szamosi - Válaszolok
2011.12.29 - 12:02
Andrea K Szamosi - törölt felhasználó
Válasz Fabian Zsuzsa - 2011. december 29., csütörtök 06:42 üzenetére

Miért vált le?:-(..............Sziasztok.Múlthéten megkérdeztem hogy kell csinálni a "saját köröm megerősítését,francia véggel".Hát megcsináltam múlt pénteken,és tegnap hívott az illető,hogy 3körméről levált az egész:-(.Én előkészítettem a körmöket(feltoltam a bőrt,lekapartam a körmöt,mattítottam,nail preppel-prímerrel bekentem),mint a műkörömnél.Ezután 1réteg easy off 1réteg fehér gel lac,és végül 1réteg easy off-ot kentem rá.Mit nem csináltam jól???

Szia, a felsorolásból hiányzik az alapos portalanítás. Mindenhonnan ki kell szedni a port, az oldalsó bőrredőktől , a hátsótól...a másik amire figyelj oda ( szintén nem volt a felsorolásban ezért merem feltételezni, hogy esetleg kimaradt), hogy a szabadszél végén zárd le a munkád. Valamint a nail prep és primer száradási idejét is ki kell várni. Remélem tudtam segíteni.

2011.12.29 - 06:42
Fabian Zsuzsa

2011.12.25 - 07:33
Pomozi Ildikó
Válasz Baracsi Kata - 2011. december 23., péntek 12:19 üzenetére

Szió Ildikó! Igazából, mint mindenkinek, meg kell tanulni megfelelően előkészíteni a körmöt. Itt azt kell érteni, hogy a letapadt bőrt jól fel kell kaparni.Oldalvonalaknál és körömágyi résznél is jól le kell mattítani felületet, amikor előkészítesz.Ne reszeld meg túlzottan, mert nem fog tapadni az anyag. Aztán az előkészítő folyadékokból nem szabad sokat használni, jól húzd ki az ecsetet.Főleg a primernél figyelj! Aztán az anyagot lehelet vékonyan kell a körömágyi rész és oldalvonalak felé eldolgozni.Sok gyakorlat, és továbbképzések kellenek igazából még hozzá. Remélem tudtam segíteni!!

ennyi a hiba?Köszönöm a segítséget. :)

2011.12.23 - 12:19
Baracsi Kata
Válasz Pomozi Ildikó - 2011. december 23., péntek 08:20 üzenetére

Sziasztok! Kérdésem lenne. tegyük fel tippel csinálom a körmöt.húzok rá egy vékony építőzselét,köttetem,megcsinálom a rózsaszínt,köttetem,megcsinálom a fehér véget köttetem ezek mind C.N.titániummal csinálom és a C-ívet ráteszem,ezt is köttetem, majd fixálom. a végén top shine-t teszek rá.ezt csinálom és mégis azt veszem észre,hogy amikor lenő a köröm, elkezd levegősödni a körömágy felől. mit csinálok rosszul? és hogyan tudok az időmön javítani?

Szió Ildikó! Igazából, mint mindenkinek, meg kell tanulni megfelelően előkészíteni a körmöt. Itt azt kell érteni, hogy a letapadt bőrt jól fel kell kaparni.Oldalvonalaknál és körömágyi résznél is jól le kell mattítani felületet, amikor előkészítesz.Ne reszeld meg túlzottan, mert nem fog tapadni az anyag. Aztán az előkészítő folyadékokból nem szabad sokat használni, jól húzd ki az ecsetet.Főleg a primernél figyelj! Aztán az anyagot lehelet vékonyan kell a körömágyi rész és oldalvonalak felé eldolgozni.Sok gyakorlat, és továbbképzések kellenek igazából még hozzá. Remélem tudtam segíteni!!

2011.12.23 - 08:20
Pomozi Ildikó

Sziasztok! Kérdésem lenne. tegyük fel tippel csinálom a körmöt.húzok rá egy vékony építőzselét,köttetem,megcsinálom a rózsaszínt,köttetem,megcsinálom a fehér véget köttetem ezek mind C.N.titániummal csinálom és a C-ívet ráteszem,ezt is köttetem, majd fixálom. a végén top shine-t teszek rá.ezt csinálom és mégis azt veszem észre,hogy amikor lenő a köröm, elkezd levegősödni a körömágy felől. mit csinálok rosszul? és hogyan tudok az időmön javítani?

2011.12.22 - 14:36
Baracsi Kata
Válasz Huszár Jutka - 2011. december 16., péntek 17:43 üzenetére

Szivesen:) Majd írd meg, hogy boldogultál vele. Sok sikert és főleg kitartás.

Helló Jutka! Képzeld, nem akarom magam elszólni de a problémás vendégem körmei megközelítőleg két hete problémamentesen viseltetik magukat!!:D Elmondtam neki a jó tanácsokat, melyekkel elláttatok, és talán-talán beválik!! Úgyhogy még egyszer nagyon köszöntem szépen!!

2011.12.22 - 09:05
Fabian Zsuzsa

Sziasztok.Ha zselés díszítést szeretnék csinálni,azt beépítve tegyem,vagy a reszelés után.....és ráhúzom a fényzselét?

2011.12.20 - 21:04
Fabian Zsuzsa
Válasz Kalmár Rita - 2011. december 20., kedd 20:17 üzenetére

Top shinet semmiképp nem húzhatsz rá, mert az keményre köt, az easy off pedig rugalmas, így megtörik/reped rajta a top shine! A folyamat így teljesen jó!

Ohh,köszi a segítséget!...................akkor nem lesz csillámos:-(.

2011.12.20 - 20:17
Kalmár Rita
Válasz Fabian Zsuzsa - 2011. december 20., kedd 18:04 üzenetére

Sziasztok! Pénteken fogok először csinálni "saját köröm megerősités francia véggel".A kedves volt oktatóm azt mondta hogy 1x alap easy off,majd erre a fehér(nekem gél lakkom van),és végül 1x easy off....remélem így jó lesz.A kérdésem az lenne hogy csillámos top shine gel-t is húzhatok rá?Ha igen,akkor az easy off helyett,vagy után?

Top shinet semmiképp nem húzhatsz rá, mert az keményre köt, az easy off pedig rugalmas, így megtörik/reped rajta a top shine! A folyamat így teljesen jó!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár