2025. január 14. - Bódog, Félix napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2011.12.20 - 18:04
Fabian Zsuzsa

Sziasztok! Pénteken fogok először csinálni "saját köröm megerősités francia véggel".A kedves volt oktatóm azt mondta hogy 1x alap easy off,majd erre a fehér(nekem gél lakkom van),és végül 1x easy off....remélem így jó lesz.A kérdésem az lenne hogy csillámos top shine gel-t is húzhatok rá?Ha igen,akkor az easy off helyett,vagy után?

2011.12.20 - 10:25
Balázsi Szilvia
Válasz Soós Ági - 2011. december 19., hétfő 20:41 üzenetére

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni Gel-Lac használatával kapcsolatban. Az új szett gel lakkozása probléma nélkül megy és fent is marad a vendégek körmén, de amikor új színt szeretnének, mit kell csinálni pontosan? Erről semmi infót nem találtam :( Leáztatni és újra gel-lakkozni vagy finoman megreszelgetni, a lenövést előkészíteni, egy réteg base gel és mehet rá az új szín?

Lereszelni vagy leoldani a régit. Teljesen új gél lakkozást kell csinálni, nem lehet a lenövést betölteni.

2011.12.19 - 20:41
Soós Ági

Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni Gel-Lac használatával kapcsolatban. Az új szett gel lakkozása probléma nélkül megy és fent is marad a vendégek körmén, de amikor új színt szeretnének, mit kell csinálni pontosan? Erről semmi infót nem találtam :( Leáztatni és újra gel-lakkozni vagy finoman megreszelgetni, a lenövést előkészíteni, egy réteg base gel és mehet rá az új szín?

2011.12.16 - 17:43
Huszár Jutka
Válasz Baracsi Kata - 2011. december 15., csütörtök 08:54 üzenetére

Kedves Jutka!! Nagyon köszönöm a jó tanácsot, megfogadom!!:-)

Szivesen:) Majd írd meg, hogy boldogultál vele. Sok sikert és főleg kitartás.

2011.12.15 - 08:56
Baracsi Kata
Válasz Crystal Nails - 2011. december 14., szerda 20:19 üzenetére

Kata, szia! Nem vagy könnyű helyzetben, ugyanis most Te is szembesültél egy ténnyel: a műkörmöt bizonyos esetekben maguk a vendégek teszik tönkre. Feszegetik, piszkálják a stressz pontnál, rároppantanak a fogukkal, egyszóval sok mindenre képesek. Finoman és udvariasan meg kellene vele értetned, hogy ha nem vigyáz a körmeire, akkor a legnagyobb jóindulattal és tudással sem tudsz neki tartósabb körmöt építeni. Ha emiatt megy el, ne bánd, jönni fog helyette másik vendég, aki talán jobban óvja majd a körmeit. Sok sikert kívánunk neked!

Kedves CN!!Nagyon köszönöm bizalom gerjesztő szavaidat!!! Kicsit megnyugodtam így a kétségbeesés határán!!!:D

2011.12.15 - 08:54
Baracsi Kata
Válasz Huszár Jutka - 2011. december 15., csütörtök 00:14 üzenetére

Szia! A CN már leírta, hogy az ilyen vendégek duplán problémásak. Ahogy említette, magunknak teszik tönkre a körmüket, mindegy milyen kemény anyagból készült. Még azt tudnám javasolni, ha ennyire izzad a vendégednek a keze, egyesével dolgozz minden ujján (fertőtlenítés Clarasept spray-vel, sablonfelhelyezés, építés-így külön-külön egyesével minden ujjon). És a másik kezeddel két oldalt próbáld odafogni a vendéged ujjához a sablont, hátha ez is segít ott tartani, mert az izzadástól le is potyoghat a papír. Sok sikert és jó munkát:Jutka.

Kedves Jutka!! Nagyon köszönöm a jó tanácsot, megfogadom!!:-)

2011.12.15 - 00:14
Huszár Jutka
Válasz Baracsi Kata - 2011. december 14., szerda 13:16 üzenetére

Helló Mindenki! Tanácstalan vagyok az egyik vendégemmel kapcsolatban, segítséget kérnék szépen!! Épített porcival dolgozom. Nem vagyok régi motoros az tény, de résztvettem már bizonyos továbbképzésen (technikai) is. A vendégemre körömrágása, tenyér izzadás(magafokon), folyamatos feszegetés jellemző rá. Rövid időn belül letörik, v ketté reped a körme. Tanácstalanság??:D...Előkészítéskor savas primert használok az izzadás miatt. C-ívekre figyelek...por-folyadék arányt igyekszem optimálisan használni...próbáltam zselével, eredmény ugyanaz....akkor???? CN anyagokkal dolgozom kizárólag, több sikertelen próbálkozás után. Válaszokat előre is köszönöm!!!

Szia! A CN már leírta, hogy az ilyen vendégek duplán problémásak. Ahogy említette, magunknak teszik tönkre a körmüket, mindegy milyen kemény anyagból készült. Még azt tudnám javasolni, ha ennyire izzad a vendégednek a keze, egyesével dolgozz minden ujján (fertőtlenítés Clarasept spray-vel, sablonfelhelyezés, építés-így külön-külön egyesével minden ujjon). És a másik kezeddel két oldalt próbáld odafogni a vendéged ujjához a sablont, hátha ez is segít ott tartani, mert az izzadástól le is potyoghat a papír. Sok sikert és jó munkát:Jutka.

2011.12.15 - 00:05
Huszár Jutka
Válasz Fabian Zsuzsa - 2011. december 14., szerda 20:34 üzenetére

Köszönöm a válaszokat!Hát sok gyakorlás.......szerintem az kell nekem.Október közepén végeztem,és november közepe óta dolgozom,mindössze 3 vendégem volt....ez még kevés:-).De ma magamnak csináltam és a buildert használtam,nem a titaniumot és most se jött le. Én úgy veszem észre sokkal folyékonyabb a titanium,vastagabban fogom felhelyezni.

Szia! Ne aggódj, lesz vendéged bőven:) Csak idő, amíg megszokják hogy létezel, tovább adják az elérhetőséged. ezt ki kell várni türelemmel. Én azt javaslom, jó alapos portalanítás után helyezd fel a sablont (ajánlom a lilát, ami kicsit keményebb és kezdőknek könnyebb vele dolgozni). Ezután használj Nail Prep-et, ha visszafehéredett, azaz megszáradt, akkor mehet rá a savas primer, ha ez is visszafehéredett, akkor savmentes is ha szeretnél. Ezután tegyél egy nagyon vékony réteg Base Gel-t a természetes körmökre és köttesd 3 percig. Nekem a Titánium túl híg, én a sűrűbb anyagokat jobban kedvelem, ezért Extreme Clear-rel építem meg a vékony alapréteget és a végén a C-ívet is. Nagyon jó vele dolgozni, nem folyik el és hajlítható is. És igen, valóban sokat kell gyakorolni /gyakorolnunk, akkor fog igazán sikerülni:) Ha van gyakorló ujjad, azon is próbálkozhatsz, illetve kereshetsz modelleket gyakorlásra egy minimális összegért (anyagköltségért). Sok sikert kívánok Neked! Kitartás:Jutka.

2011.12.14 - 21:00
Szabó Cintia

Köszönöm szépen a segítséget! :)

2011.12.14 - 20:34
Fabian Zsuzsa

Köszönöm a válaszokat!Hát sok gyakorlás.......szerintem az kell nekem.Október közepén végeztem,és november közepe óta dolgozom,mindössze 3 vendégem volt....ez még kevés:-).De ma magamnak csináltam és a buildert használtam,nem a titaniumot és most se jött le. Én úgy veszem észre sokkal folyékonyabb a titanium,vastagabban fogom felhelyezni.

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár