2025. január 15. - Lóránt, Loránd, Pál napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2011.09.13 - 21:16
Ady Klaudia
Válasz Anda Andrea - 2011. szeptember 13., kedd 18:51 üzenetére

Köszi szépen,még egy kérdésem lenne,most olvastam hogy leoldható,mivel tudom leoldani?

acryl remover-rel letudod oldani, de csak akkor ha a base gel-re is leoldhato(easy off, vagy pedi gel, gél lakk, stb) zselét használsz.

Kubinyi Emese - Válaszolok
2011.09.13 - 21:15
Kubinyi Emese - törölt felhasználó

Sziasztok! Még nem dolgoztam eddig gél lakkal, de most "örököltem" két vendéget, akik miatt vettem párat. Örülnék pár jó tanácsnak, észrevételnek, ha van! :) Base gélt használok alapnak, ezt tenném ez alá is és befejezésnek vettem Easy Off-ot mert azt már megnéztem, hogy a Top Shine nem jó rá. Hallottam viszont azt is, hogy van aki tesz alá egy réteg zselét is. Szerintetek...? Szeretném azt is tudni, hogy töltéskor teljesen le kell-e szedni. Előre is köszönöm, ha valaki megosztja velem a tapasztalatait! :)

2011.09.13 - 18:51
Anda Andrea
Válasz Ady Klaudia - 2011. szeptember 13., kedd 18:29 üzenetére

Szia. Igen elég az előkészített körömlemezre alaprétegként, vékony rétegben felkenned, vigyázva h bőrhöz ne érj, majd 2-3 percig köttetsd lámpában és mehet rá a zselé...

Köszi szépen,még egy kérdésem lenne,most olvastam hogy leoldható,mivel tudom leoldani?

2011.09.13 - 18:29
Ady Klaudia
Válasz Anda Andrea - 2011. szeptember 13., kedd 18:11 üzenetére

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ha valaki használt már Base Gel-t,mennyi ideig kell javasolt köttetni,ha építek elég csak a körömlemezre felvinni?

Szia. Igen elég az előkészített körömlemezre alaprétegként, vékony rétegben felkenned, vigyázva h bőrhöz ne érj, majd 2-3 percig köttetsd lámpában és mehet rá a zselé...

2011.09.13 - 18:11
Anda Andrea

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ha valaki használt már Base Gel-t,mennyi ideig kell javasolt köttetni,ha építek elég csak a körömlemezre felvinni?

Murányi Szilvia - Válaszolok
2011.09.09 - 08:44
Murányi Szilvia - törölt felhasználó
Válasz Crystal Nails - 2011. szeptember 8., csütörtök 12:12 üzenetére

Szilvia, az előkészítésnél a portalanítást kihagytad, ez nagyon fontos, hogy a sáncokból kiszedj minden port, ettől is felválhat. Az ecsetes Nail Prep meg tud "romlani", amennyiben nem portalanítasz kellőképpen mielőtt felviszed, így pedig az ecsetére ragadnak a porszemcsék, amik belekerülnek a folyadékba. Ha zavaros, tejszerű a folyadék a Nail Prepben, akkor az nem fejti már ki a kívánt hatást, így nem megfelelő az előkészítés. Builder Pink alá érdemes tenni egy réteg clear alapréteget, vagy Base Gel-t. Ha maradnál ennél az építési menetnél, akkor az Xtreme Pink-et kenheted alaprétegnek. Olyan tejes rózsaszín a színe, mint a Milky Pink Gel-Lac-nak. Üvegszálas zselé, így nagyon gyorsan köt és extra tapadással rendelkezik. Saját tapasztalatom ezzel kapcsoaltban, hogy ha el fellevegősödik vagy törik, akkor ott már szakad is a köröm, mert annyira stabil, masszív és erős, hogy ez a zselé nem törik!!! :)

Szia! Csak leírni felejtettem el a portalanítást,de gyakorlatban jobb vagyok,mint 1 takarítónő:) De azért a biztos ami tuti alapon leellenőrzöm a prep-et :) 1 kedves bnőm javaslatára vette base gelt,mentes primert és extreme cleart..a builder pinket meg elfelejtem,remélem ilyen többet nem fog előfordulni .köszönöm a tanácsot :)

2011.09.08 - 12:12
Crystal Nails
Válasz Murányi Szilvia - 2011. szeptember 6., kedd 18:03 üzenetére

Sziasztok! Segítsetek nekem légyszíves...CN-es termékekkel dolgozom.Az lenne a problémám,hogy mitől van az,hogy: megépítem a körmöt.Előkészítem,úgy ahogy kell.(bőrfeltolás,kaparás,bolyhozás,nail prep,savas primer ceruza)Majd felteszem a sablont,megépítem az alapot builder pink-ből (lehet,ez a baj?)köttetem úgy 1 percig,majd fr.vég (ha kéri a vendég) és ezután jön a borító réteg builder clear II.-ből..köttetem 3 percig,fixálás,reszelés,majd fényzselé...namármost...eddíg 2 vendégemnek kb:1 héten belül fellevegősödött,1-nek pedig másnap (neki csak 1 körmöt pótoltam) szó szerint levált,de mintha oda sem lett vna köttetve...nemrég én is így jártam a sajátommal,5-ből 4 így levált 1 pici segítséggel...a többi vendégemnek (pedig aktívan használják a kezüket) a lenövésen kívül semmi panasza nincs még 1-1,5 hónapmúlva sem...MI LEHET A GEBASZ???? létezik,hogy "lejárt a szav.ideje a nail prepnek vagy a primernek?????? vagy a builder pink nem jó alaprétegnek???

Szilvia, az előkészítésnél a portalanítást kihagytad, ez nagyon fontos, hogy a sáncokból kiszedj minden port, ettől is felválhat. Az ecsetes Nail Prep meg tud "romlani", amennyiben nem portalanítasz kellőképpen mielőtt felviszed, így pedig az ecsetére ragadnak a porszemcsék, amik belekerülnek a folyadékba. Ha zavaros, tejszerű a folyadék a Nail Prepben, akkor az nem fejti már ki a kívánt hatást, így nem megfelelő az előkészítés. Builder Pink alá érdemes tenni egy réteg clear alapréteget, vagy Base Gel-t. Ha maradnál ennél az építési menetnél, akkor az Xtreme Pink-et kenheted alaprétegnek. Olyan tejes rózsaszín a színe, mint a Milky Pink Gel-Lac-nak. Üvegszálas zselé, így nagyon gyorsan köt és extra tapadással rendelkezik. Saját tapasztalatom ezzel kapcsoaltban, hogy ha el fellevegősödik vagy törik, akkor ott már szakad is a köröm, mert annyira stabil, masszív és erős, hogy ez a zselé nem törik!!! :)

2011.09.08 - 10:36
Kovács Tünde
Válasz Murányi Szilvia - 2011. szeptember 6., kedd 18:03 üzenetére

Sziasztok! Segítsetek nekem légyszíves...CN-es termékekkel dolgozom.Az lenne a problémám,hogy mitől van az,hogy: megépítem a körmöt.Előkészítem,úgy ahogy kell.(bőrfeltolás,kaparás,bolyhozás,nail prep,savas primer ceruza)Majd felteszem a sablont,megépítem az alapot builder pink-ből (lehet,ez a baj?)köttetem úgy 1 percig,majd fr.vég (ha kéri a vendég) és ezután jön a borító réteg builder clear II.-ből..köttetem 3 percig,fixálás,reszelés,majd fényzselé...namármost...eddíg 2 vendégemnek kb:1 héten belül fellevegősödött,1-nek pedig másnap (neki csak 1 körmöt pótoltam) szó szerint levált,de mintha oda sem lett vna köttetve...nemrég én is így jártam a sajátommal,5-ből 4 így levált 1 pici segítséggel...a többi vendégemnek (pedig aktívan használják a kezüket) a lenövésen kívül semmi panasza nincs még 1-1,5 hónapmúlva sem...MI LEHET A GEBASZ???? létezik,hogy "lejárt a szav.ideje a nail prepnek vagy a primernek?????? vagy a builder pink nem jó alaprétegnek???

próbáld clír alappal

Murányi Szilvia - Válaszolok
2011.09.06 - 18:03
Murányi Szilvia - törölt felhasználó

2011.09.06 - 07:37
LuluNAILS Budapest

én az xtreme clearre esküszöm, a titanium sárgul és egy idő után ugyanúgy összeesik..:) rövid nem francia körmökhöz viszont tök jó!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár