2025. január 16. - Gusztáv, Marcell napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2011.07.14 - 22:02
Huszár Jutka
Válasz Tóth Beáta - 2011. július 14., csütörtök 18:22 üzenetére

A minap egy "nagyon okos" vendégem elképedve nézte, ahogy minden körmére ragasztok sablont és ezt szóvá is tette! Szerinte mindenütt 2 papírsablont használnak összesen, és vágás nélkül azt ragasztgatják fel a többi körömre is! Hát ezen én teljesen kiakadtam, mert ilyet még nem tapasztaltam! Most komolyan!!! Oké, h takarékosság, meg minden, de kb 50 fton??? Ugyan már! Teljesen felháborodtam!!! Azért az igényességből nem engedek 50 ft miatt!!! Ugye nem csak én látom így???

Szia! Hát az kész röhej:D Az még talán elfogadható, hogy nem szabják ki a sablont (sok körmös dolgozik így még manapság is). Na de hogy 2 darabot használni mind a 10 körömre, ez elég gáz:S Nem is biztos, hogy annyit kibír a ragasztó a szárnyaknál. És hát valamennyire csak ragacsos lesz az a sablon. Egyszóval ez már tényleg szörnyű. Ha spórolni akar, tanulja meg az anyag-és időtakarékos építés módját és ne a sablonnal szórakozzon az a bizonyos hölgy, akiről a vendéged beszélt. Nem hal bele senki abba a pár Ft-ba, amibe kerül egy darab sablon. És ha nagyobb tételbe vesszük (300-500db), akkor még olcsóbb is.

2011.07.14 - 22:00
Juhász Erzsébet
Válasz Tóth Beáta - 2011. július 14., csütörtök 18:22 üzenetére

A minap egy "nagyon okos" vendégem elképedve nézte, ahogy minden körmére ragasztok sablont és ezt szóvá is tette! Szerinte mindenütt 2 papírsablont használnak összesen, és vágás nélkül azt ragasztgatják fel a többi körömre is! Hát ezen én teljesen kiakadtam, mert ilyet még nem tapasztaltam! Most komolyan!!! Oké, h takarékosság, meg minden, de kb 50 fton??? Ugyan már! Teljesen felháborodtam!!! Azért az igényességből nem engedek 50 ft miatt!!! Ugye nem csak én látom így???

De nem ám!!! Sztem is hülyeség söt ha többször felragasztod ugyanazt már nem tapad ugy és el is mozdul. Ennyire már ne sporoljunk!!

2011.07.14 - 18:22
Tóth Beáta

Palásthy Mária - Válaszolok
2011.07.14 - 14:24
Palásthy Mária - törölt felhasználó
Válasz Juhász Erzsébet - 2011. július 14., csütörtök 12:32 üzenetére

Sziasztok! 1 honapja végeztem a sulival eddig minden megy csak az akril diszitést nem nagyon tanultuk és szeretném csináli. Zselés körmöket csinálok csak. Elmondaná nekem valaki az akril diszités teljes folyamatát zselés körömre? Nagyon köszönöm!

szerintem 6500ft-ért egyszerűbb ha elvégzed a tanfit,és akkor mindent megtanulsz.Ha Chrystal N.nél végeztél,akkor csak ennyi a tanfi ára.Én is elvégeztem,és mindenkihez oda jött Kika,és segített.

2011.07.14 - 12:32
Juhász Erzsébet

Sziasztok! 1 honapja végeztem a sulival eddig minden megy csak az akril diszitést nem nagyon tanultuk és szeretném csináli. Zselés körmöket csinálok csak. Elmondaná nekem valaki az akril diszités teljes folyamatát zselés körömre? Nagyon köszönöm!

2011.07.14 - 09:08
Crystal Nails
Válasz szigyarto izabella - 2011. július 12., kedd 17:23 üzenetére

nem acetonos lakklemeosó, hanem tipleoldó, azaz 98-99%os aceton. én meg szoktam reszelni a felületét, egy-egy kopottabb reszelővel, ujjbegynyi vattát átitatok bőven tipleoldóval, és alufóliába tekerem. 5-10 perc után le lehet kapirgálni. Sajnos teljesen nem jön le mindenhonnan, nem tudom miért, de az már csak átlátszó kis réteg, senkit nem zavar, főleg ha teszel frisset. remélem segítettem :)

Sziasztok! Vagy tip oldóval, vagy Acryl Removerrel (ez pluszban lanolint is tartalmaz) lehet oldani. Akárcsak az Easy Off, a Gel Lac sem oldódik le, csak megoldódik annyira, hogy le lehet kaparni. A másik megoldás, hogy nem áztatod, hanem lereszeled. Az áztatást könnyítheted és gyorsíthatod vele, ha a felső réteget megreszeled és utána áztatsz.

Léránt Zsuzsanna - Válaszolok
2011.07.13 - 19:03
Léránt Zsuzsanna - vendég
Válasz szigyarto izabella - 2011. július 12., kedd 17:23 üzenetére

nem acetonos lakklemeosó, hanem tipleoldó, azaz 98-99%os aceton. én meg szoktam reszelni a felületét, egy-egy kopottabb reszelővel, ujjbegynyi vattát átitatok bőven tipleoldóval, és alufóliába tekerem. 5-10 perc után le lehet kapirgálni. Sajnos teljesen nem jön le mindenhonnan, nem tudom miért, de az már csak átlátszó kis réteg, senkit nem zavar, főleg ha teszel frisset. remélem segítettem :)

Köszi! :)

Varga-Takács Georgina - Válaszolok
2011.07.13 - 06:31
Varga-Takács Georgina - vendég

Sziasztok! kb. 3 hónapja van műkörmöm, az előző kettő nagyon szép volt, ám ez a harmadik szinte minden körmöm szélénél hólyagosodik. Ez lehet annak a következménye hogy itt a nagy meleg és izzadékony a kezem? Köszönöm a válaszokat! Üdvözlettel: Gigi

2011.07.12 - 17:23
szigyarto izabella
Válasz Léránt Zsuzsanna - 2011. július 12., kedd 15:29 üzenetére

Sziasztok! Nekem 1 olyan kérdésem lenne, h kell a Gel Lac-ot leszedni? Oké h acetonos körömlakk lemosó... semmit sem ér még ha áztatom akkor se, kapargatni nem kaparom ,mert sértem a körmöt... Köszi előre is a tanácsokat ! :)

Léránt Zsuzsanna - Válaszolok
2011.07.12 - 15:29
Léránt Zsuzsanna - vendég

Sziasztok! Nekem 1 olyan kérdésem lenne, h kell a Gel Lac-ot leszedni? Oké h acetonos körömlakk lemosó... semmit sem ér még ha áztatom akkor se, kapargatni nem kaparom ,mert sértem a körmöt... Köszi előre is a tanácsokat ! :)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár