2025. április 2. - Áron, Ferenc napja van.
Műköröm portál a Facebook-on:
Műköröm készítés hibái fórum
A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.
Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db
Műköröm készítés hibái
A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!
Szia! Tünde válasza nekem is tetszik:) Modern korban élünk, vendéglátó egységekbe ajánlatos mosogatógépet venni. Én fodrász vendégemnél kipróbáltam az Extreme Clear-t, mert ő is sokat nyúl vízbe hajmosáskor, illetve háztartást is vezet. Én mindegyik vendégemnél savas primert használok előkészítésnél, savmenteset csak nagyon vékonyan akrilfesték alá. Őnála bevált az Extreme Clear, neki tartósan megmaradtak a körméig egészen a következő töltésig (4-6 hét). Mondjuk nekm titok, hogy építő zselék közül az Extreme Clear a kedvencem:):):) Ha sehogy sem maradna fent neki a zselé, próbálkozzatok porcival
Szia Kedves Jucus! Neked is köszi a választ,ezt a zselét még nem próbáltam csak a titániumot,meg a hagyományos építőjét,de azok se váltak be... Nem porcizom:( De kipróbálom ezt az exreme cleart hátha beválik:)
Sziasztok! Nekem is van egy problémám! Porcelánnal dolgozok, és ha akrillal díszítek, akkor viszonylag hamar lepattog róla a fényzselé! Vastagon teszem rá az akrilt? Vagy a fényzselét?
Szia! Ha elkészültél az építéssel, átreszelted és portalanítottad, kenj a köröm felületére nagyon vékonyan savmentes primert. HA ráfestetted a mintát, szintén nagyon vékonyan kenj rá tipragasztót az ecsetesből. Ha ez is megszáradt, erre mehet a fényzselé, szintén nagyon vékonyan. Akrilfestékkel is szép vékonyan kell dolgozni, olyat válasszál, ami egy rétegben is jól fed.
Sziasztok! Nekem is van egy problémám! Porcelánnal dolgozok, és ha akrillal díszítek, akkor viszonylag hamar lepattog róla a fényzselé! Vastagon teszem rá az akrilt? Vagy a fényzselét?
Sziasztok!nekem is szuksegem lenne tanacsra,en nem alkalmazom a tippes modszert,de egy vendeg kimondottan tipeset szeretne,tudnatok e segiteni valami jo tanacsal hogyan csinaljam hogy tartos legyen?
Szia! Bevallom, én sem dolgozok tipel. Azokat a gondolatokat írom le, amiket a körmös suliban tanultunk. Előkészítésnél ugyanúgy fel kell tolni a bőrt és lemattítani a köröm teljes felületét, mint az épített technikánál, majd jó alaposan portalanítani. Fontos, hogy a tipnek illeszkednie a vendég saját körmének, mielőtt felragasztanád, próbáld rá. A tipnek a vájatába tegyél egy kis ragasztót, majd fentről csúsztatsd ütközésig és tartsd rajta pár 10-15 másodpercig. Középen soha ne nyomd meg, max csak 2 oldalon. Utána rövidítés, formázás, összereszelés. Teljesen szintbe kell reszelni és a végén újra portalanítani. Nail Prep és primer csak a vendég saját körmére kerülhet, a tipre nem, mert besárgul. És jöhet a bevonás zselével vagy porcival és a többi:) Ha nem kedveled Te sem a tipet, győzd meg a vendégedet jó érvekkel, hogy maradjon az építettnél, hisz az sokkal természetesebb hatású és több mindent is lehet belőle készíteni, mint a tipesből:)
Sziasztok! Van egy vendégem aki kocsmában dolgozik putosként.Rengeteget mosogat tip-kombis vízben.... Az a problémám,hogy nála hamar felválik a zselé kb 2-3 hét után elkezd levegősődni.Már elég sok mindent kipróbáltam,még a gumi zselét is,de semmi nem vált be.Tudnátok valamit tanácsolni hogy esetleg mit lehetne még tenni?Más vendégemnél akár 5-6 hétig sincs felválás,igaz ők nem ilyen munkahelyen dolgoznak.
Szia! Tünde válasza nekem is tetszik:) Modern korban élünk, vendéglátó egységekbe ajánlatos mosogatógépet venni. Én fodrász vendégemnél kipróbáltam az Extreme Clear-t, mert ő is sokat nyúl vízbe hajmosáskor, illetve háztartást is vezet. Én mindegyik vendégemnél savas primert használok előkészítésnél, savmenteset csak nagyon vékonyan akrilfesték alá. Őnála bevált az Extreme Clear, neki tartósan megmaradtak a körméig egészen a következő töltésig (4-6 hét). Mondjuk nekm titok, hogy építő zselék közül az Extreme Clear a kedvencem:):):) Ha sehogy sem maradna fent neki a zselé, próbálkozzatok porcival
savas primer???? a főnöke pedig vegyen mosogatógépet...
Kedves Tünde! Savas primert használok nála... Nagyon tetszik a válaszod "mosogatógép" pont ugyanezt mondtam én is neki :)))) Sajnos Békés megyében élünk és itt nincs sok munkalehetőség,tehát ha nem tetszik neki a mosogatás akkor mehet....1000 másik ugrana a helyére....:(
Szia Ildikó a nővérem is pultos de nálunk nincs ilyen probléma a körmei akár 6 hétig is birják.Probáld ki hogy felkened a savas primert megvárod mig megszárad majd a savmenteset az ragacsosra köt .Nekünk bevált
Szia Erika! Nála savas primert használok,de a 2-őt együtt még nem próbáltam...:)Köszi a tippet,ha legközelebb jön tölteni kipróbálom...
Sziasztok! Van egy vendégem aki kocsmában dolgozik putosként.Rengeteget mosogat tip-kombis vízben.... Az a problémám,hogy nála hamar felválik a zselé kb 2-3 hét után elkezd levegősődni.Már elég sok mindent kipróbáltam,még a gumi zselét is,de semmi nem vált be.Tudnátok valamit tanácsolni hogy esetleg mit lehetne még tenni?Más vendégemnél akár 5-6 hétig sincs felválás,igaz ők nem ilyen munkahelyen dolgoznak.
Szia Ildikó a nővérem is pultos de nálunk nincs ilyen probléma a körmei akár 6 hétig is birják.Probáld ki hogy felkened a savas primert megvárod mig megszárad majd a savmenteset az ragacsosra köt .Nekünk bevált
savas primer???? a főnöke pedig vegyen mosogatógépet...