2025. április 2. - Áron, Ferenc napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műköröm készítés hibái fórum

A műköröm készítés során felmerülő problémák megosztásának és az arra adott válaszoknak a színtere.

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 2206 db

Műköröm készítés hibái

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 09:34
Vári Erika - törölt felhasználó
Válasz Kovács Jessica - 2011. március 27., vasárnap 18:10 üzenetére

Sziasztok! Az a helyzet, hogy másodjára történik meg velem a héten, hogy visszahívnak hogy leesett vagy fellevegősödött egy köröm, amit akkor a amikor csináltam nem lehetett látni. Lehetséges oka lehet, hogy a zseléim CN.-esek viszont a zsírtalanítóm más márka? Az igaz, hogy használat előtt az UV lámpát 20 perccel be kell kapcsolni? Ez is lehetett probléma?

Én is használtam már más más márkáju dolgokat egy folyamat alatt, és ha megfelelően használod a dolgokat az eredmény jó lesz, még annyit, hogy én a sav mentes Primert ajánlom, persze az is gond lehet, hogy a bőrt jól told fel, és kapard le a elhalt réteget a körömről, lehet, hogy befolyt a körömredőhoz, vagy portalanítsd a körmöt jobban, mert lehet hiányosan tapadt a körömhöz az anyag

2011.03.29 - 05:56
Kovács Jessica

Köszönöm :):) Még ma veszek is belőlük :)

2011.03.28 - 13:41
Karsai Barbara

Sziasztok! Az a helyzet, hogy másodjára történik meg velem a héten, hogy visszahívnak hogy leesett vagy fellevegősödött egy köröm, amit akkor a amikor csináltam nem lehetett látni. Lehetséges oka lehet, hogy a zseléim CN.-esek viszont a zsírtalanítóm más márka? Az igaz, hogy használat előtt az UV lámpát 20 perccel be kell kapcsolni? Ez is lehetett probléma?

Csatlakozom az előttem szólóhoz, illetve annyit tanácsolnék még, hogy az előkészítés folyamatában használd a savas, majd a savmentes primert is. Én nemrégen próbáltam ki és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Ha így alkalmazod a CN-es anyagokat, búcsút mondhatsz a levegősödésnek.:)

2011.03.27 - 19:53
Kalmár Rita

Az előkészítő anyagnak és a zselének ugyanolyan márkának kell lennie, szerintem szinte biztos, hogy ez volt az oka, hogy leestek a körmök, az UV lámpát pedig nem kell 20 perccel előbb bekapcsolni :)

2011.03.27 - 18:10
Kovács Jessica

Vári Erika - Válaszolok
2011.03.27 - 09:07
Vári Erika - törölt felhasználó
Válasz Tóth Ildikó - 2011. március 9., szerda 16:03 üzenetére

sziasztok én azt szeretném meg kérdezni,h ha a meg bolyhozott műkörömre fekete színes zselét rakok úgy mint ha lakkoznám akkor minek után 3percig köttetem a lámpába utána fixálnom kell cleanserrel mielőtt rá rakom a fényzselét vagy a ragacsos felületre rakhatom ?kérlek segítsetek

Fixáld!!

2011.03.11 - 08:23
Crystal Nails
Válasz Tóth Ildikó - 2011. március 9., szerda 16:07 üzenetére

illetve még egy kérdés ha a műkörömre gél lacot szeretnék rakni annak mi a menete?csak a meg bufizott érdes felületre rakom a :-0ás zselét -lámpa -szín -lámpa -0ás zselé -fixálás Cleanserrel és kész vagy van más menete.illetve a felületére ha követ szeretnék rakni akkor a fixálás után bufi ragasztó kő és 0ás zselé vagy máshogy kell?

Szia! Jutka azt hiszem leírta a lényeget. Viszont a színes zselét nem kell fixálni és utána ráhúzni a fényzselét, mert úgy nem lesz tökéletes a tapadása. A zselé tökéletesen tapad: 1. száraz, portalan, zsírtalan, érdes, matt felületen 2. zselé a zseléhez, vagyis a ragacsos réteg a ragacsos réteghez Vagyis ha fixálsz egy réteget, azt újra kell mattítani és portalanítani, ha újabb zselé réteget akarsz felvinni.

2011.03.09 - 20:45
Huszár Jutka
Válasz Tóth Ildikó - 2011. március 9., szerda 18:02 üzenetére

nagyon szépen köszönöm a segítséged ;)kedves vagy

Nagyon szívesen:)

Tóth Ildikó - Válaszolok
2011.03.09 - 18:02
Tóth Ildikó - törölt felhasználó
Válasz Huszár Jutka - 2011. március 9., szerda 17:10 üzenetére

Szia! Technikai tanfolyamon én így tanultam: 1. Teli színnél: készítsd el magát a műkörmöt clear zseléből, majd fixáld, reszeld formára, bufferrel mattítsd a felületét. Alapos portalanítás után 2 vékony rétegben vidd fel a színes zselét (feketénél ügyelj arra, hogy dupla ideig köttesd, mert elég magasan pigmentált!). Utána fixáld le és mehet rá a fényzselé. 2. Géllakkot tehetsz nyugodtan műkörömre is. Ugyan ez az eljárás, mintha teli színt építenél zseléből (clearből elkészíteni, fixálni, formázni, bufizni, portalanítani, 2 vékony réteg géllakk, fixálás). Ha nem szeretnél rá semmit, akkor fényzselé a tetejére. Köveket a felületére tudsz tenni: egy pötty clear zselébe vagy tipragasztóba tegyed a fényzzselé után. És ami nagyon fontos: a fényzselét minden esetben nagyon vékonyan kend fel. Jó munkát:)

nagyon szépen köszönöm a segítséged ;)kedves vagy

2011.03.09 - 17:10
Huszár Jutka
Válasz Tóth Ildikó - 2011. március 9., szerda 16:07 üzenetére

illetve még egy kérdés ha a műkörömre gél lacot szeretnék rakni annak mi a menete?csak a meg bufizott érdes felületre rakom a :-0ás zselét -lámpa -szín -lámpa -0ás zselé -fixálás Cleanserrel és kész vagy van más menete.illetve a felületére ha követ szeretnék rakni akkor a fixálás után bufi ragasztó kő és 0ás zselé vagy máshogy kell?

Szia! Technikai tanfolyamon én így tanultam: 1. Teli színnél: készítsd el magát a műkörmöt clear zseléből, majd fixáld, reszeld formára, bufferrel mattítsd a felületét. Alapos portalanítás után 2 vékony rétegben vidd fel a színes zselét (feketénél ügyelj arra, hogy dupla ideig köttesd, mert elég magasan pigmentált!). Utána fixáld le és mehet rá a fényzselé. 2. Géllakkot tehetsz nyugodtan műkörömre is. Ugyan ez az eljárás, mintha teli színt építenél zseléből (clearből elkészíteni, fixálni, formázni, bufizni, portalanítani, 2 vékony réteg géllakk, fixálás). Ha nem szeretnél rá semmit, akkor fényzselé a tetejére. Köveket a felületére tudsz tenni: egy pötty clear zselébe vagy tipragasztóba tegyed a fényzzselé után. És ami nagyon fontos: a fényzselét minden esetben nagyon vékonyan kend fel. Jó munkát:)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár