2025. január 13. - Veronika, Csongor napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2013.06.03 - 09:16
Móni
Válasz Szalkó Tímea - 2013. június 2., vasárnap 16:20 üzenetére

Sziasztok! Az szeretném kérdezni, hogy az antifungussal be lehet kenni a köröm felületét műkörömépítés előtt? prevencióként csináltam az egyik körmön a vendégnek, kicsit sárgább volt, de csak ezen az egy újján a köröm, ezért kentem rá antifungust, nail prep és aztán tettem savmentes primert, base gélt, majd zselés körmöt építettem. Valaki csinálta már így? A tapadást befolyásolja? sajna nem volt antifungal gél, mert akkor azzal építettem vna meg!

én a végén szoktam a körömágyhoz és az ujjbegyhez kenni.

2013.06.03 - 09:15
Móni
Válasz Szilágyi Mariann - 2013. június 3., hétfő 09:09 üzenetére

Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hol találok a különböző körömformákról, és elkészítési módjukról valami leírást plusz képet? Tudom, hogy vannak erre tanfolyamok, de az összeset nehéz lenne egybe szervezni, ezért első körben elméletben nézném meg! :D Köszi!

itt nézted már? http://www.mukorom.tv/

2013.06.03 - 09:09
Szilágyi Mariann

Sziasztok! Tudtok abban segíteni, hol találok a különböző körömformákról, és elkészítési módjukról valami leírást plusz képet? Tudom, hogy vannak erre tanfolyamok, de az összeset nehéz lenne egybe szervezni, ezért első körben elméletben nézném meg! :D Köszi!

Szalkó Tímea - Válaszolok
2013.06.02 - 16:20
Szalkó Tímea - törölt felhasználó

Sziasztok! Az szeretném kérdezni, hogy az antifungussal be lehet kenni a köröm felületét műkörömépítés előtt? prevencióként csináltam az egyik körmön a vendégnek, kicsit sárgább volt, de csak ezen az egy újján a köröm, ezért kentem rá antifungust, nail prep és aztán tettem savmentes primert, base gélt, majd zselés körmöt építettem. Valaki csinálta már így? A tapadást befolyásolja? sajna nem volt antifungal gél, mert akkor azzal építettem vna meg!

2013.06.02 - 11:33
Crystal Nails
Válasz - 2013. június 1., szombat 16:41 üzenetére

Igen, használok, "előírás" szerinti sorrendben (spray prep, savas primer, savmentes primer, base gel). Eddig nem volt gond vele szinte soha, csak azóta jelentkeznek a törések, amióta én is észrevettem, hogy sűrűsödik a primer, eddig kb 4-5 esetben fordult elő. Valamint gél lakknál is előfordult már ugyanez a lepattogzás, és az is csak azóta van, amióta az említett dolog. (lezárom a köröm élét, stb.)

Ágnes, ebben a témában pedig nyomozunk.....amint értékelhető eredmény van, azonnal közzétesszük itt, a fórumon. Addig is köszönjük a türelmed.

2013.06.02 - 11:32
Crystal Nails
Válasz - 2013. június 1., szombat 16:46 üzenetére

Másik téma, ami közben merült fel bennem: az új One step crystalac-kal kapcsolatban, ha én nem oldással szoktam eltávolítani, hanem lereszelem a lenőtt réteget (sokkal gyorsabb, kényelmesebb így), abban az esetben én úgy gondolom, hogy kell alá alapréteg a reszelés miatt, előfordulhat, hogy a one step gél lakk tapadását befolyásolja? Mármint arra gondolok, hogy oké, hogy nem kell alá alapréteg, de ha valaki mégis tesz (base gelt használok a gél lakkok alá), ugye nem befolyásolja a tartósságot?

Ágnes, szia! A reszeléses eltávolításhoz mindenképp tegyél alá alapréteget. Ez lehet nullás gél lakk, Easy Off, vagy Base gél. Egyéb esetben a természetes körömlemezt vékonyítanád el. Sok sikert neked!

2013.06.01 - 16:46
KÁ

Másik téma, ami közben merült fel bennem: az új One step crystalac-kal kapcsolatban, ha én nem oldással szoktam eltávolítani, hanem lereszelem a lenőtt réteget (sokkal gyorsabb, kényelmesebb így), abban az esetben én úgy gondolom, hogy kell alá alapréteg a reszelés miatt, előfordulhat, hogy a one step gél lakk tapadását befolyásolja? Mármint arra gondolok, hogy oké, hogy nem kell alá alapréteg, de ha valaki mégis tesz (base gelt használok a gél lakkok alá), ugye nem befolyásolja a tartósságot?

2013.06.01 - 16:41
KÁ
Válasz Crystal Nails - 2013. június 1., szombat 14:30 üzenetére

Kedves Ágnes, egészen idáig nem jelezte ezt a problémát senki. Mivel ennek ellenére meg kell vizsgálnunk a te esetedet, első kérdésünk a jelenséggel az, hogy használsz-e savas primert? Köszönjük a válaszod. CN

Igen, használok, "előírás" szerinti sorrendben (spray prep, savas primer, savmentes primer, base gel). Eddig nem volt gond vele szinte soha, csak azóta jelentkeznek a törések, amióta én is észrevettem, hogy sűrűsödik a primer, eddig kb 4-5 esetben fordult elő. Valamint gél lakknál is előfordult már ugyanez a lepattogzás, és az is csak azóta van, amióta az említett dolog. (lezárom a köröm élét, stb.)

2013.06.01 - 14:31
Crystal Nails
Válasz Vajner Enikő - 2013. június 1., szombat 06:45 üzenetére

Jò reggelt, megèrkezett a digitàlis kijelzős UV lámpám, és lenne egy kérdésem. Le lehet halkítani valahogy a hangjelzést, hogy ne legyen ilyen hangos?

Enikő, szia! A digitális kijelzős lámpán sajnos nincs hangerő szabályzó. Egyforma hangon jelez.

2013.06.01 - 14:30
Crystal Nails
Válasz - 2013. június 1., szombat 08:56 üzenetére

Kedves CN! Van egy észrevételem, és nem tudom hova tenni. A savmentes primerem most fogyott el a feléig, és eddig nem volt vele baj, de ahogy egyre kevesebb van benne, besűrűsödik, már nem víz-szerű, és a köröm felületén sem oszlik el olyan könnyen, többször kell az üvegbe mártani az ecsetet ahhoz is, hogy 1 körmöt bekenjek teljesen. Amióta ez a jelenség van, sokkal gyorsabban is fogy a folyadék, az első fele több, mint fél évig kitartott, de a második fele alig 2 hónap alatt elérte az üveg alját, és azóta legalább 4-5 vendégemnek vált fel, vagy tört le a körme, kis behatásoktól is. Mivel a sűrű "változat" láthatóan ragacsosabb, vastagabb felületet hagy a körmön, mint új állapotában, biztos vagyok benne, hogy van összefüggés a kettő között, csak nem tudom, hogyan orvosoljam, kidobni nem akarom, most jobb híján felhígítottam az új üvegből, de érdekelne, hogy másnál is volt-e már ilyen, és ki mit csinált ez ellen? Az segíthet, ha a bekent körmöt leitatom papírral, vagy ez túl sok koszt/szöszt hagyna rajta?

Kedves Ágnes, egészen idáig nem jelezte ezt a problémát senki. Mivel ennek ellenére meg kell vizsgálnunk a te esetedet, első kérdésünk a jelenséggel az, hogy használsz-e savas primert? Köszönjük a válaszod. CN

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár