2025. január 14. - Bódog, Félix napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2013.05.08 - 16:41
Kiss Fanni

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha megépítem a vendégemnek zseléből a műkörmöt, utána a gél-lakkot milyen lépésekkel teszem fel? Kell a zselére még plusz tapadó réteget húznom 0-sal, vagy elég a szint ráhúzni? Van esetleg videotok hozzá? Köszi!

2013.05.07 - 19:16
Crystal Nails
Válasz Ladorján Szilvia - 2013. május 7., kedd 04:28 üzenetére

Kedves CN! Köszönöm az ismételt megerősítést....nagy morgolódásomban nem írtam le,hogy a Vendég az előző körmös által épített körmökkel érkezett,tehát azt teljes egészében leszedtem...

Szilvia, egy előző vendégtől érkezett körmös esetében természetesen több idő alatt szeded le az előző körmöt, ez teljesen normális, kérünk, ne aggódj, nem vagy lassú.

2013.05.07 - 18:43
Ladorján Szilvia
Válasz - 2013. május 7., kedd 07:50 üzenetére

Szia Szilvi! Sajnos nekem az előkészítés normál méretű köröm esetén is általában 45-50 perc :( Nem tudom ezt az időt letornázni. És a legnagyobb bajom, hogy nem is látom, hogy hol tudnék gyorsabban haladni, vagy min kéne kevesebbet időznöm. Amikor mások ilyen 20-30 perces előkészítésről beszélnek, az nekem elérhetetlennek tűnik :D Hát, talán majd idővel.

Ezt arra érted,hogy amikor építesz és nem töltesz?

2013.05.07 - 07:50
KÁ
Válasz Ladorján Szilvia - 2013. május 7., kedd 04:43 üzenetére

Szia Ági! Az anyag eltávolításához nekem a caribid fej jött be a legjobban majd reszelő segítségével a maradék anyagot is leszedem. Szerintem ne az előkészítési időn spórolj,hanem az anyag felvitelét próbáld meg kidolgozni úgy,hogy gyorsabb mégis szép,tartós legyen. Figyeld meg,melyik szakasznál töltesz el több időt és ha gondolod írd meg...velem együtt biztosan sokan segítenek majd,elvégre ezért van ez a fórum vagy mi??? :)))

Szia Szilvi! Sajnos nekem az előkészítés normál méretű köröm esetén is általában 45-50 perc :( Nem tudom ezt az időt letornázni. És a legnagyobb bajom, hogy nem is látom, hogy hol tudnék gyorsabban haladni, vagy min kéne kevesebbet időznöm. Amikor mások ilyen 20-30 perces előkészítésről beszélnek, az nekem elérhetetlennek tűnik :D Hát, talán majd idővel.

2013.05.07 - 04:43
Ladorján Szilvia
Válasz - 2013. május 5., vasárnap 12:40 üzenetére

Sajnos a gyors leszedés nekem sem megy, pedig az általatok ajánlott összes továbbképzésen voltam, ami gyorsíthat, de sajnos azt tapasztaltam, hogy megmutatták a dolgot egyszer, "aztán csináld". Talán kéne csinálni egy továbbképzést előkészítés témában is, biztos lenne rá kereslet. Nekem a csiszológépes tanfolyam egyáltalán nem volt a segítségemre, mert annyit még én is tudtam, amennyit megmutattak, pedig jelentős gyorsulást vártam tőle. Vagy legalább egy videót, vagy valamit, a segítségünkre lehet, ha már ilyen fontos az idő.

Szia Ági! Az anyag eltávolításához nekem a caribid fej jött be a legjobban majd reszelő segítségével a maradék anyagot is leszedem. Szerintem ne az előkészítési időn spórolj,hanem az anyag felvitelét próbáld meg kidolgozni úgy,hogy gyorsabb mégis szép,tartós legyen. Figyeld meg,melyik szakasznál töltesz el több időt és ha gondolod írd meg...velem együtt biztosan sokan segítenek majd,elvégre ezért van ez a fórum vagy mi??? :)))

2013.05.07 - 04:36
Ladorján Szilvia

Szép reggelt! Most kollektíven Mindenkinek még1x megköszönöm,már "túltettem" magam rajta...nem fogok emiatt idegeskedni...2 éve körmözöm -a családban történt súlyos betegség miatt-újrakezdőként...én elmondom,hogy mi,mennyit időt vesz igénybe kb,ha a vendégnek nem fér bele megértem,de akkor ne üljön le az asztalomhoz. Egyikük pl: folyamatosan "szöszölős" körmöket kér (kagyló-fólia kirakásos,akrilfestéses stb) Ő jön mindig 3 hetente és rászánja az időt,mert szereti a légkört és a munkámat. Idővel biztosan majd tudom minimalizálni a munkaidőt,de addig is nem fogom vállalhatatlan munkát kiadni a kezeim közül. Szép napot Csajok :)

2013.05.07 - 04:28
Ladorján Szilvia
Válasz Crystal Nails - 2013. május 3., péntek 08:49 üzenetére

Szilvia, szia, ez a "futamidő" nagyon benne van a normál időben. Ne aggódj emiatt. Egy alapos előkészítés viszont 20-30 perc alatt meg kell, hogy legyen. Ha hosszú körmöt szedtek le akkor 40-45 perc is lehet. Ennél több idő viszont már valóban felesleges szöszmötölés.

Kedves CN! Köszönöm az ismételt megerősítést....nagy morgolódásomban nem írtam le,hogy a Vendég az előző körmös által épített körmökkel érkezett,tehát azt teljes egészében leszedtem...

2013.05.06 - 17:37
Crystal Nails
Válasz Schilinger Anita - 2013. május 5., vasárnap 22:59 üzenetére

Sziasztok! Egy olyan kérdésem volna hogy a porcelánt mivel a leggyorsabb és legegyszerűbb eltávolítani? Én próbálkoztam mindennel, és a véleményetekre lennék kíváncsi. Előre is köszönöm

Anita, a legegyszerűbb leoldani, acrylic removerrel. A leggyorsabb pedig a kúpos, új karbid fejünkkel.

2013.05.06 - 17:36
Crystal Nails
Válasz Szilágyi Mariann - 2013. május 6., hétfő 10:23 üzenetére

Sziasztok! Tudnátok segíteni hogy a Royal géllel milyen ecsettel lehet egy mozdulat virágokat készíteni? Csak azért kérdezem, mert a one move ecsetek elvileg akrilhoz vannak fejlesztve. Köszike! :)

Marianna, a zselés ferdevégű ecseteink kiválóak erre a célra, de az akrilfestékhez való ecsettel is ugyanúgy lehet dolgozni zselével is. Ügyelj az ecset kimosására. Csakis cleanserben!

Schilinger Anita - Válaszolok
2013.05.06 - 14:03
Schilinger Anita - törölt felhasználó
Válasz Móni - 2013. május 6., hétfő 05:08 üzenetére

Szia! A csiszólógép karbid fej kombináció a leggyorsabb :)

Köszönöm :-)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár