2025. január 15. - Lóránt, Loránd, Pál napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2013.02.20 - 08:16
Crystal Nails
Válasz Kovács Adrienn - 2013. február 19., kedd 17:02 üzenetére

Sziasztok! Mostanában tapasztalom ezt a jelenséget és elég bosszantó! Clear fedőrétegnél még nem is mert azt az ember simán összereszeli és meg van oldva, de egy színes zselénél már elég kellemetlen. Lényeg a lényeg hogy pöttyök jelennek meg a zselében, és most nem önhibámból fakadó légbuborékról beszélek.Ma pl ahogy csináltam a sajátom láttam hogy először csak 1 kis pötty volt aztán megjelent körülötte még egy csomó pár mp leforgása alatt. Szerintem e lámpa lehet de jó lenne ha valaki megerősítene! :) Képet töltöttem fel a képeim közé! Köszönöm előre is a segítséget

Kedves Adrienn, a zselé buborékosodásának egy oka lehet: a helytelen felhordási technika. Ha sokat igazgatod helytelen mozdulattal a zselét, akkor az bebuborékosodik. Soha nem mozgasd túl a zselét, ne dagaszd, egyszerűen csak a felületét húzd az ecseted szélével. Az ecset nem érhet le a köröm felületére, csak a zselé felületéig szabad nyúlni bele. Sok sikert, légyszives számolj be az eredményről. Köszönjük.

2013.02.19 - 17:02
Kovács Adrienn

Sziasztok! Mostanában tapasztalom ezt a jelenséget és elég bosszantó! Clear fedőrétegnél még nem is mert azt az ember simán összereszeli és meg van oldva, de egy színes zselénél már elég kellemetlen. Lényeg a lényeg hogy pöttyök jelennek meg a zselében, és most nem önhibámból fakadó légbuborékról beszélek.Ma pl ahogy csináltam a sajátom láttam hogy először csak 1 kis pötty volt aztán megjelent körülötte még egy csomó pár mp leforgása alatt. Szerintem e lámpa lehet de jó lenne ha valaki megerősítene! :) Képet töltöttem fel a képeim közé! Köszönöm előre is a segítséget

Homolya Kriszti - Válaszolok
2013.02.19 - 10:13
Homolya Kriszti - törölt felhasználó
Válasz - 2013. február 17., vasárnap 22:36 üzenetére

És amikor fixálóval áttörlöd a körmöt, az a folyadék mennyiség, ami a vattán van, már oldja, vagy az még nem érezhető? Bocsi a hülye kérdésért :)) Szerintem veszek végül én is, csak előbb tapasztalatokat gyűjtök, mielőtt kiderülne, hogy igazából annyira mégsem tudom használni. :)

Szia, hát ezt még nem figyeltem meg, de ma megnézem :) (bár nem érzem, akkor gondolom nem :D )

2013.02.18 - 21:48
KÁ
Válasz Crystal Nails - 2013. február 18., hétfő 21:45 üzenetére

Ági, Easy Off-ot 2 rétegben, a többi pedig mehet úgy, ahogy írtad!

Köszönöm a gyors választ!

2013.02.18 - 21:45
Crystal Nails
Válasz - 2013. február 18., hétfő 21:28 üzenetére

Sziasztok! Ha körömerősítést szeretnék csinálni az egyik vendégemnek, papírvékony körmökre, gél lakk alá, akkor az úgy működik, hogy 1. base gel, 2. easy off, 3. színes gél lakk, 4. easy off top? Ha az easy offot 2 rétegben rakom, jobb lesz az eredmény? Műkörmöt nem szeretne, de gondoltam, ez egy járható út.

Ági, Easy Off-ot 2 rétegben, a többi pedig mehet úgy, ahogy írtad!

2013.02.18 - 21:28
KÁ

Sziasztok! Ha körömerősítést szeretnék csinálni az egyik vendégemnek, papírvékony körmökre, gél lakk alá, akkor az úgy működik, hogy 1. base gel, 2. easy off, 3. színes gél lakk, 4. easy off top? Ha az easy offot 2 rétegben rakom, jobb lesz az eredmény? Műkörmöt nem szeretne, de gondoltam, ez egy járható út.

2013.02.17 - 22:36
KÁ
Válasz Homolya Kriszti - 2013. február 17., vasárnap 19:40 üzenetére

Szia, én először lefújom fertőtlenítővel a saját kezem, majd a vendég kezét és utána kenem be a folyékony kesztyűvel a sajátomat, így nem oldom le rögtön. Nem szokott izzadni a kezem, így ezt nem tudom, de gondolom nem tesz neki jót, mert pl. pedihez nem jó, mert a víz rögtön oldja. Ha jól beszívódott a kezeden, nem hagy zsíros érzetet, én nem érzem, hogy a kezemen lenne, csak ha véletlen valami folyadék kerül rá, akkor lehet érezni.

És amikor fixálóval áttörlöd a körmöt, az a folyadék mennyiség, ami a vattán van, már oldja, vagy az még nem érezhető? Bocsi a hülye kérdésért :)) Szerintem veszek végül én is, csak előbb tapasztalatokat gyűjtök, mielőtt kiderülne, hogy igazából annyira mégsem tudom használni. :)

Homolya Kriszti - Válaszolok
2013.02.17 - 19:40
Homolya Kriszti - törölt felhasználó
Válasz - 2013. február 17., vasárnap 10:56 üzenetére

Én még nem próbáltam a folyékony kesztyűt, nem zavaró az ecsetfogásnál, nem csúszik tőle a kezed az ecseten? Meg nem oldódik, ha esetleg izzad a kezed? Én is már gondolkoztam, hogy kéne venni, de nem voltam biztos benne, hogy kényelmesen tudok benne dolgozni. Pedig főleg a pedikűrhöz jól jönne.

Szia, én először lefújom fertőtlenítővel a saját kezem, majd a vendég kezét és utána kenem be a folyékony kesztyűvel a sajátomat, így nem oldom le rögtön. Nem szokott izzadni a kezem, így ezt nem tudom, de gondolom nem tesz neki jót, mert pl. pedihez nem jó, mert a víz rögtön oldja. Ha jól beszívódott a kezeden, nem hagy zsíros érzetet, én nem érzem, hogy a kezemen lenne, csak ha véletlen valami folyadék kerül rá, akkor lehet érezni.

2013.02.17 - 17:25
Crystal Nails

Szükség szerint (ha a szituáció úgy hozza) a vendégnek is lehet adni egy új maszkot - csak ne adja vissza a körmözés végén.

2013.02.17 - 10:56
KÁ
Válasz Homolya Kriszti - 2013. február 17., vasárnap 07:48 üzenetére

Én is a maszkos megoldást alkalmazom + folyékony kesztyű. Minden vendég után alapos szellőztetés, fertőtlenítés (eszközök, asztal, asztali lámpa) és szemeteszsák csere. Szerencsére eddig még megúsztam :)

Én még nem próbáltam a folyékony kesztyűt, nem zavaró az ecsetfogásnál, nem csúszik tőle a kezed az ecseten? Meg nem oldódik, ha esetleg izzad a kezed? Én is már gondolkoztam, hogy kéne venni, de nem voltam biztos benne, hogy kényelmesen tudok benne dolgozni. Pedig főleg a pedikűrhöz jól jönne.

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár