2024. november 19. - Erzsébet, Zsóka napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

G. Orsi - Válaszolok
2012.10.14 - 20:47
G. Orsi - törölt felhasználó
Válasz Deák Andrea - 2012. október 14., vasárnap 16:34 üzenetére

Szia! Melyik cég árulja a titánium bevonatos Xtrem fejet. Köszi

Crystal katalógusban van benne a gépeknél.

2012.10.14 - 17:39
G.Nóri

Halihó! Fodrász csajnak csinálnám a körmeit és ugye ő minden nap legalább 10 hajat csinál,(mos,szárit no meg otthon se kíméli stb.) ti mit ajánlanátok h tuti tartós legyen a körme? Építsek neki? a gél lakk nem jött be!

2012.10.14 - 16:34
Deák Andrea
Válasz G. Orsi - 2012. október 14., vasárnap 09:32 üzenetére

Szia Szilvi! Eleinte nekem is sokáig tartott, ami viszont szerintem szuper és baromi gyors, az új titánium bevonatos Xtrem fej. Igaz nem olcsó (7500Ft) de nagyon megéri beruházni, amióta ezt használom, kb. 10 perc alatt lent van a régi köröm, ami pedig marad rajra olyan vékony hogy reszelővel is kb ennyi idő lefinomítani. Sztem 20-25 perc nem rossz előkészítésre, de biztos ezt is lehet még javítani:-)Sok sikert és szép munkákat.

Szia! Melyik cég árulja a titánium bevonatos Xtrem fejet. Köszi

2012.10.14 - 14:01
Crystal Nails
Válasz Czebe Veronika Adrienn - 2012. október 13., szombat 14:44 üzenetére

Sziasztok! Létezik egy egységesített nemzetközileg elfogadott szabályleírást az extrém formákról? (mindegy milyen nyelven) Például minimum hossz, párhuzamok, alkotó neve, stb... Sajnos láttam pár betyárságot, mint pl mandula felfele billentett sablonnal stilettonak nevezve, illetve egy kicsit homályos a különbség a Stiledge és az Orosz mandula között. Köszönöm a segítséget!

Adrienn, szia. Mi úgy tudjuk, hogy nem létezik. Azokat a körömformákat,a miket a feltalálási országban (Oroszország, Ukrajna)szabadalmaztattak, ott az adott körömformáról megvannak a pontos szabályzati leírások. A Stiledge az egy stiletto hegyben végződő, de edge gerincű köröm, nincs levédve, pontos leírása sem lelhető fel, elég sok apró eltérés lehet köröm és köröm között.

G. Orsi - Válaszolok
2012.10.14 - 09:32
G. Orsi - törölt felhasználó
Válasz Ladorján Szilvia - 2012. október 12., péntek 17:14 üzenetére

Sziasztok! Aki már tapasztaltabb,biztosan tud nekem segíteni...arról van szó,hogy egyszerűen nem tudom lerövidíteni a munkaidőmet és ez nagyon bosszant...ma lemértem egy töltésnél a régi anyag lecsiszolása géppel-majd finomítás 50 perc volt...szerintem ez nagyon sok...valakinek-valami ötlet? köszönöm

Szia Szilvi! Eleinte nekem is sokáig tartott, ami viszont szerintem szuper és baromi gyors, az új titánium bevonatos Xtrem fej. Igaz nem olcsó (7500Ft) de nagyon megéri beruházni, amióta ezt használom, kb. 10 perc alatt lent van a régi köröm, ami pedig marad rajra olyan vékony hogy reszelővel is kb ennyi idő lefinomítani. Sztem 20-25 perc nem rossz előkészítésre, de biztos ezt is lehet még javítani:-)Sok sikert és szép munkákat.

2012.10.13 - 16:00
A - törölt felhasználó
Válasz Ladorján Szilvia - 2012. október 12., péntek 17:14 üzenetére

Sziasztok! Aki már tapasztaltabb,biztosan tud nekem segíteni...arról van szó,hogy egyszerűen nem tudom lerövidíteni a munkaidőmet és ez nagyon bosszant...ma lemértem egy töltésnél a régi anyag lecsiszolása géppel-majd finomítás 50 perc volt...szerintem ez nagyon sok...valakinek-valami ötlet? köszönöm

Kedves Szilvia! Ugyanezzel a problémával küzdök, csakhogy én még reszelővel távolítom el a régi anyagot. Csiszoló kiválasztásával is hadilábon állok.Főként, ha zselével dolgozom, akkor a megépítés is időigényes... És az egész munkaidő sokáig tart. Csak 2 hónapja kezdtem el, és bőven van hova fejlődnöm. Szóval, jó tanácsokat én is szívesen fogadok, mind az idővel, mind egyéb mással kapcsolatban! További szép napot Lányok!

Czebe Veronika Adrienn

Sziasztok! Létezik egy egységesített nemzetközileg elfogadott szabályleírást az extrém formákról? (mindegy milyen nyelven) Például minimum hossz, párhuzamok, alkotó neve, stb... Sajnos láttam pár betyárságot, mint pl mandula felfele billentett sablonnal stilettonak nevezve, illetve egy kicsit homályos a különbség a Stiledge és az Orosz mandula között. Köszönöm a segítséget!

2012.10.12 - 17:14
Ladorján Szilvia

2012.10.12 - 15:12
KÁ
Válasz Homolya Kriszti - 2012. október 11., csütörtök 22:20 üzenetére

Szia, egik változat: a formára reszelés után finomítom a felületet homokolt bufival és arra teszem a porcelándíszt, majd utána körbefényzselézem a porcidíszt. Másik változat: a formareszelés, finomítás után fényzselé és a fényzselés felületre megy a porci dísz :)

Köszönöm szépen :)

Homolya Kriszti - Válaszolok
2012.10.11 - 22:20
Homolya Kriszti - törölt felhasználó
Válasz - 2012. október 11., csütörtök 12:07 üzenetére

Ja tehát fényzselé, homokolt bufferral át az egészet, rá a porcelándísz, és körbefényzselézed a virágot, majd a virágra a matt lakk? Így érted?

Szia, egik változat: a formára reszelés után finomítom a felületet homokolt bufival és arra teszem a porcelándíszt, majd utána körbefényzselézem a porcidíszt. Másik változat: a formareszelés, finomítás után fényzselé és a fényzselés felületre megy a porci dísz :)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár