2024. november 19. - Erzsébet, Zsóka napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.10.11 - 18:07
Crystal Nails
Válasz - 2012. október 11., csütörtök 18:00 üzenetére

Köszönöm a tanácsokat :)

bármikor, szívesen!

2012.10.11 - 18:00
KÁ

Köszönöm a tanácsokat :)

2012.10.11 - 17:57
Crystal Nails
Válasz - 2012. október 11., csütörtök 09:02 üzenetére

Ha zselés körömre kérnek porcelán virág díszítést, annak mi a menete? Amikor felépítem a körmöt, formára reszelem, utána teszem rá a virágot, vagy a fényzselére? És ha nem a fényzselére teszem, hanem a reszelt körömre, akkor le kell kenni fényzselével, vagy körbe kell kenni vele? Melyik jobb, vagy ízlés dolga? Van valami különbség?

Ági, a legtöbben a fényzselézett felületre teszik a 3 D porcelán virágot. Ahová a kompozíciót szánják, ott vékonyan és nem észrevehetően megbufizzák a felületet, majd jöhet rá a porcelán dísz.

2012.10.11 - 12:07
KÁ
Válasz Homolya Kriszti - 2012. október 11., csütörtök 11:11 üzenetére

Szia, a matt lakk bírja végig :) Az egész felületet átbufferelem, az kimaradt, hogy a homokolt bufival, így sima lesz a felülete, aztán a nagyon miniatűr karcocskákat úgyis lefedi a fényzselé. Az egészen pici helyekre is felkenem, egy kisebb ecsettel, vagy díszítő tűvel, így nem látszik sehol a bufis rész.

Ja tehát fényzselé, homokolt bufferral át az egészet, rá a porcelándísz, és körbefényzselézed a virágot, majd a virágra a matt lakk? Így érted?

Homolya Kriszti - Válaszolok
2012.10.11 - 11:11
Homolya Kriszti - törölt felhasználó
Válasz - 2012. október 11., csütörtök 09:52 üzenetére

Értem, és a matt lakk tartós marad rajta? Nem kopik le túl hamar? Meg lehet, hogy ez buta kérdés, de a bufferral átdolgozott rész ha kilóg a minta alól, ott nem látszik, hogy karcos? Vagy úgy teszed rá a virágot, hogy azt teljesen elfedje? Bocsi az amatőr kérdésekért, nem csináltam még ilyet, aztán most próbálok mindent megtudni róla :))

Szia, a matt lakk bírja végig :) Az egész felületet átbufferelem, az kimaradt, hogy a homokolt bufival, így sima lesz a felülete, aztán a nagyon miniatűr karcocskákat úgyis lefedi a fényzselé. Az egészen pici helyekre is felkenem, egy kisebb ecsettel, vagy díszítő tűvel, így nem látszik sehol a bufis rész.

2012.10.11 - 09:52
KÁ
Válasz Homolya Kriszti - 2012. október 11., csütörtök 09:44 üzenetére

Szia, én ha akrillal is díszítek, akkor először fényzselézek és arra megy a porcidísz, ha nincs akril minta, akkor a lebufizott felületre megy a porcidíszítés és körbe fényzselét kenek. A porcidíszeket nem fényzselézem, mert elveszik a 3d hatása, inkább matt lakot kenek rá :)

Értem, és a matt lakk tartós marad rajta? Nem kopik le túl hamar? Meg lehet, hogy ez buta kérdés, de a bufferral átdolgozott rész ha kilóg a minta alól, ott nem látszik, hogy karcos? Vagy úgy teszed rá a virágot, hogy azt teljesen elfedje? Bocsi az amatőr kérdésekért, nem csináltam még ilyet, aztán most próbálok mindent megtudni róla :))

Homolya Kriszti - Válaszolok
2012.10.11 - 09:44
Homolya Kriszti - törölt felhasználó
Válasz - 2012. október 11., csütörtök 09:02 üzenetére

Ha zselés körömre kérnek porcelán virág díszítést, annak mi a menete? Amikor felépítem a körmöt, formára reszelem, utána teszem rá a virágot, vagy a fényzselére? És ha nem a fényzselére teszem, hanem a reszelt körömre, akkor le kell kenni fényzselével, vagy körbe kell kenni vele? Melyik jobb, vagy ízlés dolga? Van valami különbség?

Szia, én ha akrillal is díszítek, akkor először fényzselézek és arra megy a porcidísz, ha nincs akril minta, akkor a lebufizott felületre megy a porcidíszítés és körbe fényzselét kenek. A porcidíszeket nem fényzselézem, mert elveszik a 3d hatása, inkább matt lakot kenek rá :)

2012.10.11 - 09:02
KÁ

2012.10.11 - 09:01
KÁ
Válasz Crystal Nails - 2012. október 10., szerda 18:31 üzenetére

Ágnes, a különleges körömformák elsajátításához kell egy bizonyos gyakorlat. Ezt azonban nehéz megmondani, hogy mennyi, ugyanis mindenkinek eltérő a képessége. Tegyél egy próbát, azzal nem veszíthetsz semmit!

Köszönöm a választ :)

2012.10.10 - 18:31
Crystal Nails
Válasz - 2012. október 10., szerda 17:01 üzenetére

Kedves CN! A pipe, gótikus- és orosz mandula továbbképzés mennyire haladó szint? Kell már oda egy kevés tapasztalat, vagy úgy is ajánljátok, ha valaki viszonylag friss bizonyítványos? (2 éve körmözök, de bizonyítványom csak 2 hónapja van)

Ágnes, a különleges körömformák elsajátításához kell egy bizonyos gyakorlat. Ezt azonban nehéz megmondani, hogy mennyi, ugyanis mindenkinek eltérő a képessége. Tegyél egy próbát, azzal nem veszíthetsz semmit!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár