2024. november 19. - Erzsébet, Zsóka napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.10.07 - 16:26
Crystal Nails
Válasz Ék Boglárka - 2012. október 7., vasárnap 14:59 üzenetére

sziasztok! mindig is nagyon érdekelt a műkörömépítés, ezért beszereztem minden kelléket, mely szükséges hozzá. a gél-lakkal kezdtem. úgy csinálom, hogy a köröm előkészítése után egy réteg Titanium építőzselét rakok fel, majd erre (fixálás nélkül) 2 réteg gél-lakk, majd a fedőlakk. a köröméleket is átkenem. azt vettem észre, hogy a körömélnél levegősödik a gél-lakk, majd le is pattan, vagy simán letudom húzni. ez miért van??? csak saját magamnak csinálom a körmeimet, így könnyen kitudom javítani, de azért szeretném tudni, hogy mi lehet a probléma. köszönöm a segítséget!!!!!

Boglárka, nyílván az előkészítéssel vannak (lehetnek) komolyabb problémák, ha egy az egyben le tudod húzni a gél lakkot - ami alatt Titánium van - a körmödről. Javasoljuk, hogy végezz el egy OKJ-s képzést, és minden kérdésedre fény derül.

Ék Boglárka - Válaszolok
2012.10.07 - 14:59
Ék Boglárka - vendég

sziasztok! mindig is nagyon érdekelt a műkörömépítés, ezért beszereztem minden kelléket, mely szükséges hozzá. a gél-lakkal kezdtem. úgy csinálom, hogy a köröm előkészítése után egy réteg Titanium építőzselét rakok fel, majd erre (fixálás nélkül) 2 réteg gél-lakk, majd a fedőlakk. a köröméleket is átkenem. azt vettem észre, hogy a körömélnél levegősödik a gél-lakk, majd le is pattan, vagy simán letudom húzni. ez miért van??? csak saját magamnak csinálom a körmeimet, így könnyen kitudom javítani, de azért szeretném tudni, hogy mi lehet a probléma. köszönöm a segítséget!!!!!

2012.10.07 - 08:42
Crystal Nails
Válasz Szabó Mónika - 2012. október 7., vasárnap 08:33 üzenetére

Sziasztok, sos segítséget kérek!a vendégemnek a frissen épitette zselé körme a sajátjával együtt félig elvált a körömágytól vérzik és nagyon fáj neki hogyan tudnám leszedni ..... vagy mit tanácsolnátok????

Kedves Mónika, ha a körömágy sérült, vérzik, akkor ne nyúlj hozzá, nem tudod lereszelni anélkül, hogy a vendégednek az ne fájna. Inkább próbálja meg lefertőtleníteni és bekötni/leragasztani 1-2 napra, amíg a vérző seb gyógyul. Utána lehet csak leszedni a körmöt róla, leginkább lereszelni - zselés körmöt más módon nem lehet eltávolítani. Sok sikert neked, szorítunk!

2012.10.07 - 08:33
Szabó Mónika

Sziasztok, sos segítséget kérek!a vendégemnek a frissen épitette zselé körme a sajátjával együtt félig elvált a körömágytól vérzik és nagyon fáj neki hogyan tudnám leszedni ..... vagy mit tanácsolnátok????

2012.10.07 - 07:15
Crystal Nails
Válasz - 2012. október 5., péntek 08:43 üzenetére

Meg tudjátok mondani nekem, hogy az új Nero Merlo ecsetek, amiknek természetes szőre van, mégis zseléhez ajánlják, mitől jobbak zseléhez? Eddig bennem az volt, hogy zseléhez műanyag szőrű ecset kell, porcelánhoz meg természetes szőrű.

Ágnes, nem feltétlenül van igazad! Nagyon jó minőségű ecsetek készülnek zselézéshez természetes szőrből. Sokkal jobban megtartja a felvett anyagot, strapabíróbb és precízebb munkát lehet vele végezni.

2012.10.05 - 08:43
KÁ

Meg tudjátok mondani nekem, hogy az új Nero Merlo ecsetek, amiknek természetes szőre van, mégis zseléhez ajánlják, mitől jobbak zseléhez? Eddig bennem az volt, hogy zseléhez műanyag szőrű ecset kell, porcelánhoz meg természetes szőrű.

2012.10.04 - 17:51
Crystal Nails
Válasz Cs. Tímea - 2012. október 4., csütörtök 09:05 üzenetére

Sziasztok! Easy off color zselét még nem használtam, az lenne a kérdésem, hogy ez alá kell alap pl easy off clear, vagy önmagában is elég? Ezután kell erre fedőréteg és fixálni kell, majd E.O top mehet rá?

Tímea, az Easy Off color zselék a színes zselék családjába tartoznak. Ezért önmagában, alapozás nélkül, NEM kenhető fel természetes körömlemezre. Alá is és fölé is kell alapozó, ill. fedőréteg.

2012.10.04 - 17:49
Crystal Nails
Válasz Nagy Nikolett - 2012. október 4., csütörtök 13:13 üzenetére

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a gellac fölé, zárásként lehet használni az Easy Off Top fényzselét? Vagy csak a 0-ás gellacot? A választ előre is köszönöm! Üdv: Niki

Nikolett, igen, lehet!

2012.10.04 - 17:48
Crystal Nails
Válasz - 2012. október 4., csütörtök 13:32 üzenetére

Sziasztok! Ma zselés műköröm tetejéről (sajátom) oldással akartam eltávolítani a gél lakkot, de kb 10 perc után, amikor levettem a fóliát, hogy megnézzem mennyire jött le, az összes ujjam "feszült" a stresszppontoknál, és baromira fájt a körmöm, amikor elkezdtem reszelni. Tipoldóval próbáltam oldani. Normális dolog ez, vagy volt már valakinek erre panasza? Amikor a lábamról oldottam le így, ott nem volt ilyen, de ott nem is volt alatta zselé, csak a gél lakk. Előfordulhat, hogy a zselé reagál így? Vagy van ötletetek, hogy mitől van ez?

Ágnes, az oldószerrel csak a természetes körömről lehet leoldani a gél lakkot. A zselés köröm esetében javasoljuk a csiszolást.

Nagy Nikolett - Válaszolok
2012.10.04 - 15:45
Nagy Nikolett - törölt felhasználó
Válasz Balázsi Szilvia - 2012. október 4., csütörtök 14:32 üzenetére

Szia! igen, lehet.

Köszi! :)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár