2024. november 19. - Erzsébet, Zsóka napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Rácz Éva - Válaszolok
2012.09.25 - 09:25
Rácz Éva - vendég

Sziasztok! Én 2007-ben végeztem a CN-nél, akkor dolgoztam is rövid ideig körmösként, de közbejött munka, gyerekek..stb.most szeretném újra kezdeni, látom, hogy sok új anyag megjelent, próbálom ezeket megismerni.Azt szeretném elsőként kérdezni, hogy a manicure tipet lehet-e gél lakkal használni?és próbálta-e már vki sima lakkal?Látom, hogy van segédtipes és szimpla manicure tip.A szimplát sokkal nehezebb jól felragasztani? köszönöm a segítséget! Évi

2012.09.24 - 16:50
Anita nails
Válasz Bársony Bernadett - 2012. szeptember 23., vasárnap 16:42 üzenetére

Sziasztok! Kezdő vagyok, hobbi szinten szeretnék körmözni egyelőre. A kérdésem az lenne, kinek mi a véleménye az alábbi indulócsomagról: http://budapest.olx.hu/mega-nagy-zseles-mukoromepito-keszlet-nagy-uv-lampaval-es-sok-extraval-iid-282855799 ? Esetleg ebben az árkategóriában tudnátok hasonló összeállítást? Köszönöm

Szia! Ezek elég ismeretlen anyagok!!! Nem kenném magamra de még vendég körmére sem! :)!

2012.09.24 - 15:46
Cs. Tímea
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 24., hétfő 04:42 üzenetére

Tímea, annyi vesződés van vele pontosan, mint egy új gél lakkozással. Semmiképp sem javasoljuk a gél lakknál a tőtöltést.

Pedig milyen jó is lett volna! Azért kérdeztem,mert még nem csináltam csak tő töltést, hanem mindig leszedtem teljesen és újra "építettem"..De ezek szerint jól tettem, hogy kihagytam! Köszönöm a választ! :)

2012.09.24 - 04:42
Crystal Nails
Válasz Cs. Tímea - 2012. szeptember 23., vasárnap 11:17 üzenetére

Sziasztok! Szerintetek mennyire tartós egy gél lakk töltés? Itt egy szó szerint értendő körömtő töltést értek. Vagyis, hogy nem oldom le az egészet, hanem csak reszelem, amennyire a forma követeli.. Meg lehet csinálni úgy, hogy a minta marad(francia),és ténylegesen csak a lenövést töltöm(normál előkészítési folyamat után)?

Tímea, annyi vesződés van vele pontosan, mint egy új gél lakkozással. Semmiképp sem javasoljuk a gél lakknál a tőtöltést.

2012.09.23 - 18:19
KÁ

Sziasztok! Kezdő vagyok, hobbi szinten szeretnék körmözni egyelőre. A kérdésem az lenne, kinek mi a véleménye az alábbi indulócsomagról: http://budapest.olx.hu/mega-nagy-zseles-mukoromepito-keszlet-nagy-uv-lampaval-es-sok-extraval-iid-282855799 ? Esetleg ebben az árkategóriában tudnátok hasonló összeállítást? Köszönöm

Egyébként hiányos is a csomag, a savmentes primer nem elég az előkészítéshez. Azt meg megnézem, hogy a gyöngyházfényű körömlakkal hogy fejezi be a műveletet. Szóval szerintem ne ezt a csomagot vedd.

2012.09.23 - 18:16
KÁ
Válasz - 2012. szeptember 23., vasárnap 18:15 üzenetére

Szia! Több dolog miatt én annyira nem tartom szerencsésnek ezt a csomagot. Ha csak magadnak szeretnél körmöt csinálni, akkor egy csomó dolog felesleges benne, pl a rengeteg féle tip... Ezeket nehéz is felragasztani, még másnak is, nemhogy magadnak, és ha nincs gyakorlatod, szinte biztos, hogy levegős lesz, akkor begombásodik a köröm. Ha másnak rakod fel, akkor az még rosszabb, mert biztos nem megy vissza hozzád, és még neki is kellemetlenséget okoz a gomba. Én amikor elkezdtem magamnak körmözni, vettem egy pici 1 csöves lámpát, 1 tégely közepesen sűrű építőzselét + ecsetet, az előkészítő folyadékokat, meg pár díszt, és csináltam. Persze nem volt tökéletes, de amikor beiratkoztam a suliba, zselés anyagok terén volt már egy elég jó tapasztalatom. Szóval szerintem nem kell ennyi és ilyen cucc hozzá, hogy magadnak kezdj körmözni.

Ja és a legfontosabb, hogy feleennyiből megúsztam, mint amennyibe ez a csomag kerül.

2012.09.23 - 18:15
KÁ

Szia! Több dolog miatt én annyira nem tartom szerencsésnek ezt a csomagot. Ha csak magadnak szeretnél körmöt csinálni, akkor egy csomó dolog felesleges benne, pl a rengeteg féle tip... Ezeket nehéz is felragasztani, még másnak is, nemhogy magadnak, és ha nincs gyakorlatod, szinte biztos, hogy levegős lesz, akkor begombásodik a köröm. Ha másnak rakod fel, akkor az még rosszabb, mert biztos nem megy vissza hozzád, és még neki is kellemetlenséget okoz a gomba. Én amikor elkezdtem magamnak körmözni, vettem egy pici 1 csöves lámpát, 1 tégely közepesen sűrű építőzselét + ecsetet, az előkészítő folyadékokat, meg pár díszt, és csináltam. Persze nem volt tökéletes, de amikor beiratkoztam a suliba, zselés anyagok terén volt már egy elég jó tapasztalatom. Szóval szerintem nem kell ennyi és ilyen cucc hozzá, hogy magadnak kezdj körmözni.

2012.09.23 - 16:42
Bársony Bernadett

2012.09.23 - 11:17
Cs. Tímea

Sziasztok! Szerintetek mennyire tartós egy gél lakk töltés? Itt egy szó szerint értendő körömtő töltést értek. Vagyis, hogy nem oldom le az egészet, hanem csak reszelem, amennyire a forma követeli.. Meg lehet csinálni úgy, hogy a minta marad(francia),és ténylegesen csak a lenövést töltöm(normál előkészítési folyamat után)?

2012.09.22 - 06:10
Crystal Nails
Válasz Szabó Dóri - 2012. szeptember 21., péntek 18:33 üzenetére

sziasztok! az lenne a kérdésem hogy a porcelán műkörömépítéshez milyen liquid kellene?? a crystal nails-nél találtam egy készletet és van benne liquid csak nem értek hozzá mert porcelánból kezdő vagyok! http://www.fodrilla.hu/webshop/117-crystal-nails-porcelan-proba-keszlet-odorless-szagtalan- erről lenne szó! véleményeket ebbe minden benne van ami kell a porcelán körömhöz?? ja és itt nem találtam leírást ezt lámpázni kell vagy levegőre köt? Előre is köszönöm a választ! :)

Kedves Dóri! Az iskolában azért csak megtanították, hogy milyen porhoz milyen liquidet kell használni...... A próbakészletben por és folyadék van, ecset is kell hozzá. Azt külön kell megvásárolnod. Az odorless porcelán bár szagtalan, de kevésbé elterjedt. Nem kell lámpázni.

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár