2024. november 19. - Erzsébet, Zsóka napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.09.04 - 18:46
Balázsi Szilvia
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 4., kedd 16:34 üzenetére

Szilvia, minden ecsetet másképp kell használat után tisztítani és tárolni. A zselés ecsetre igaz a fényvédés, a többinek azonban nem árt.

Tudom.

2012.09.04 - 16:34
Crystal Nails
Válasz Balázsi Szilvia - 2012. szeptember 4., kedd 03:41 üzenetére

Csak egyszerűen az óvásra gondoltam,úgy ámblokk minden ecsetre.

Szilvia, minden ecsetet másképp kell használat után tisztítani és tárolni. A zselés ecsetre igaz a fényvédés, a többinek azonban nem árt.

2012.09.04 - 03:41
Balázsi Szilvia
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 3., hétfő 15:56 üzenetére

Szilvia, miért javaslod fény elől védeni a porcelános ecsetet?

Csak egyszerűen az óvásra gondoltam,úgy ámblokk minden ecsetre.

2012.09.03 - 17:52
Kiss Anett
Válasz Crystal Nails - 2012. szeptember 3., hétfő 15:55 üzenetére

Anett, tipikus probléma az ecseted állapota - mármint a körmösök körében nagyon sokan bajlódnak az ecsetükkel. Nos, feltétlenül Acryl Removerrel, azaz tipoldó folyadékkal (ez oldja a porcelánt is) kell a porcit kitakarítani az ecsetből. Egy porcelános képzésen ezt megtanítják, sőt azt is, hogyan kell munka közben is tisztán tartani az ecseted. A porcelán részecskék egymáshoz kötnek, úgyhogy ha valamennyi van az ecsetedben, az oda csak gyűjti és gyűjti a többit.

Köszönöm a választ egy ideig tisztán tudom tartani de egy idő után jajj eldobható lesz az ecsetem!a cleansert pedig egy bolti eladó ajánlotta hogy ezt hallotta hogy ezzel lehet tisztítíni! köszönöm a tanácsot!!!

2012.09.03 - 15:58
Crystal Nails
Válasz Kassai Petra - 2012. szeptember 2., vasárnap 08:48 üzenetére

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.Kb.10 éve csinálom a körmömet,bár nem végeztem hivatalos tanfolyamot,de rengeteget tanultam,kérdeztem a témában.Volt porcelán körmöm is,de egy ideje átváltottam a zselés műkörömre.Legutóbb a MN üvegszálas zseléjét vettem,ami nagyon jónak bizonyult.Ennek ellenére szeretnék most váltani,de vmi hasonló kvalitású zselére.A tapasztalatok érdekelne,kinek melyik zselé jött be?Olyan terméket szeretnék,ami rugalmas,de egyben erős is(kertészkedek is,meg úgy általában mindent csinálok,nem csak a billentyűket nyomogatom,)mivel masszív körömre van szükségem ezen tevékenységek miatt.Tehát ki mit javasol?kaptam már tippet crystal clear II.re.Azt használtátok már?Tényleg jó?a brillbirdet vki dícséri,de vki lehúzza,szóval most már elbizonytalanodtam,milyet is vegyek.Ha javasoltok zselét,megtennétek,h. előkészítő folyadékot is javasoltok hozzá?Ami mindenképpen kell.Nagyon köszönöm mindenkinek,aki segít!P

Petra, javasoljuk a CN Xtreme Clearjét, vagy a Titániumot. Bitang erős és pontosan a kertészkedőknek, háztartást vezető vendégeknek ajánljuk!

2012.09.03 - 15:56
Crystal Nails
Válasz Balázsi Szilvia - 2012. szeptember 3., hétfő 14:28 üzenetére

Így bizony:)Cleansert használni tilos porci és zselés ecsethez. Esetleg az akrilos ecseteket néha napján ha nem sikerül tökéletesen kimosni belőle vízzel a festéket. Liquiddel jó alaposan kimosod, letörlöd róla papírtörlővel és hegyben végződve teszed el. Lehetőleg olyan ecsetet használj aminek van kupakja. Fény elől, por elől védeni kell.

Szilvia, miért javaslod fény elől védeni a porcelános ecsetet?

2012.09.03 - 15:55
Crystal Nails
Válasz Kiss Anett - 2012. szeptember 2., vasárnap 10:52 üzenetére

Sziasztok!porcelán ecsettel dolgozom és sajnos nem tudom hogyan tisztítsam megfelelően!illetve tudom hogy a cleanserrel lehet tisztítani de mégis az ecseteket majdnem két havonta cserélem mert a szőrei kifelé állnak és azzal nem lehet dolgozni!:D tudnátok segíteni hogy mit is csinálhatnék ezzel kapcsolatban?

Anett, tipikus probléma az ecseted állapota - mármint a körmösök körében nagyon sokan bajlódnak az ecsetükkel. Nos, feltétlenül Acryl Removerrel, azaz tipoldó folyadékkal (ez oldja a porcelánt is) kell a porcit kitakarítani az ecsetből. Egy porcelános képzésen ezt megtanítják, sőt azt is, hogyan kell munka közben is tisztán tartani az ecseted. A porcelán részecskék egymáshoz kötnek, úgyhogy ha valamennyi van az ecsetedben, az oda csak gyűjti és gyűjti a többit.

2012.09.03 - 14:28
Balázsi Szilvia
Válasz Ágoston Fanni - 2012. szeptember 2., vasárnap 21:44 üzenetére

Cleanser? Porcis ecsetet csak liquiddel tisztítunk. De ha zseléhez használod, akkor se kell cleanserrel kimosni belőle a zselét. Az is fontos, hogy használat végén mindig úgy töröld, hogy összeálljon a hegye(láttam olyat, aki megrögzötten laposra igazgatta, és az ecsetet szidta, hogy nem áll neki össze rendesen)

Így bizony:)Cleansert használni tilos porci és zselés ecsethez. Esetleg az akrilos ecseteket néha napján ha nem sikerül tökéletesen kimosni belőle vízzel a festéket. Liquiddel jó alaposan kimosod, letörlöd róla papírtörlővel és hegyben végződve teszed el. Lehetőleg olyan ecsetet használj aminek van kupakja. Fény elől, por elől védeni kell.

Sas-Birincsik Zsuzsanna - Válaszolok
2012.09.03 - 12:26
Sas-Birincsik Zsuzsanna - törölt felhasználó
Válasz Kovács Adrienn - 2012. július 25., szerda 07:46 üzenetére

Sziasztok! Tud abban nekem valaki segíteni, hogy egy Kovács Gabós továbbképzés kb hány fővel zajlik? Meg hogyan? Kivetítőn, vagy azért oda tud menni mindenkihez személyesen is? Ha vannak tapasztalataitok írjátok meg légyszi! :)) Köszönöm :)

Szia ! Több képzésen is voltam mostanában Gabónál. Először van egy kiscsoportos ismertetés ,majd a tanfolyam nagyobb része egyéni gyakorlás Gabó felügyelete alatt. Én kezdőként mentem hozzá és az Én általam hitt nagyon bugyuta kérdésekre is készséggel válaszolt és jó tanácsokkal látott el. A kezdő és gyakorlatlanabb kollégákra kiemelten figyel.

2012.09.02 - 21:44
Ágoston Fanni
Válasz Kiss Anett - 2012. szeptember 2., vasárnap 10:52 üzenetére

Sziasztok!porcelán ecsettel dolgozom és sajnos nem tudom hogyan tisztítsam megfelelően!illetve tudom hogy a cleanserrel lehet tisztítani de mégis az ecseteket majdnem két havonta cserélem mert a szőrei kifelé állnak és azzal nem lehet dolgozni!:D tudnátok segíteni hogy mit is csinálhatnék ezzel kapcsolatban?

Cleanser? Porcis ecsetet csak liquiddel tisztítunk. De ha zseléhez használod, akkor se kell cleanserrel kimosni belőle a zselét. Az is fontos, hogy használat végén mindig úgy töröld, hogy összeálljon a hegye(láttam olyat, aki megrögzötten laposra igazgatta, és az ecsetet szidta, hogy nem áll neki össze rendesen)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár