2024. november 19. - Erzsébet, Zsóka napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.07.27 - 03:44
Balázsi Szilvia
Válasz Steiner-Höss Etelka Nailwitch köröm- és hajstúdió - 2012. július 26., csütörtök 19:49 üzenetére

Sziasztok!Segítségeteket kérném.A vendégeim többségének nem levegősödik fel a körme,de van egy-két vendégem akiknek folyamatosan.Nem tudom,hogy mi lehet a probléma.Lehetséges,hogy a körme nem bírja? Mindig alaposan előkészítem a körmöket!A másik probléma amit felfedeztem, egy vendégemnél,hogy a köröm szabad szélétől válik el a műköröm!Mi kerülheti el a figyelmem? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

Szia! Próbáld ki a Base Gel-t, ha még mindig nem szűnik meg a probléma, akkor a gumizselét is próbáld ki és akkor is mehet a Base Gel alaprétegnek. Azzal, hogy szemből szétválik sajnos én is küszködök az egyik vendégemnél, extra vékonyak a körmei.. Még kísérletezünk nála, ha sikerült kiküszöbölni akkor írok:)

Steiner-Höss Etelka Nailwitch köröm- és hajstúdió

Sziasztok!Segítségeteket kérném.A vendégeim többségének nem levegősödik fel a körme,de van egy-két vendégem akiknek folyamatosan.Nem tudom,hogy mi lehet a probléma.Lehetséges,hogy a körme nem bírja? Mindig alaposan előkészítem a körmöket!A másik probléma amit felfedeztem, egy vendégemnél,hogy a köröm szabad szélétől válik el a műköröm!Mi kerülheti el a figyelmem? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!

2012.07.26 - 18:46
Crystal Nails
Válasz Hámori Vivien - 2012. július 25., szerda 17:58 üzenetére

Sziasztok! A héten volt egy vendégem, aki műkörömlevételre jött. Ahogy reszeltem a körmét a sarokpontoknál elvétve zöldes-sárgás felülettel találkoztam, és félek, hogy az penészgomba volt (le tudtam reszelni, de sosem lehet tudni):S Miután leszedtem kidobtam a kézi reszelőt és a csiszolófejet, de rettegek hogy esetleg nem fertőtlenítettem le mindent jól. Tudom h a körömgomba kizáró oka a kezelésnek, de mégis mi a teendő ha kezelés közben veszem észre a problémát? Még tapasztalatlan körmös vagyok, soha nem találkoztam hasonlóval. Ilyenkor ha út közben veszem észre hogy a köröm alatt fertőzés van mi a teendő? Utána hogy retőtlenítsem az eszközeimet? Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni?

Vivien, szia! Mindent jól csináltál, de a körmön lévő folt, ahogy írtad lecsiszolható volt (reméljük nem vékonyítottad el a term. körömlemezt) - ebből kiindulva gyanítható, hogy nem alga. Az alga zöldes - szürkés színű és nem csiszolható le. Feltételezhető, hogy valamilyen színes alapanyag fogta be a vendég körmét, illetve a körömgomba. Mindenesetre alapos fertőtlenítés, az érintett szerszámok likvidálása, a fém eszközök fertőtlenítése, munkafelület, saját magad és a vendéged fertőtlenítése ilyenkor a teendő. Majd írd meg feltétlen, hogy milyen a köröm, amikor visszajön töltésre.

Hámori Vivien - Válaszolok
2012.07.26 - 17:03
Hámori Vivien - törölt felhasználó
Válasz Szoboszlai Anita - 2012. július 26., csütörtök 16:34 üzenetére

Szia!Az lehet hogy csak alga! :) csatolok egy leírást róla de ha a neten rákeresel képet is találsz! - Algás köröm/Algea/: az alga a köröm felületén telepszik meg tartósan nyirkos környezet hatására. Előfordulása: a műköröm és a természetes körömlemez eltávolodik egymástól, fellevegősödik és nyirkosság jut a közéjük. Amennyiben ez a terület nem tud szellőzni - nem szárad ki - bealgásodhat, először sárgás, majd később zöldes elszíneződést okozva ezzel a körömlemez felületén. A jelenség esztétikailag zavaró, nem fertőz és nem jár fájdalommal. Finom szemcsés reszelővel vagy polírozóval halványíthatjuk – akár el is tudjuk tüntetni – azonban vigyázzunk, hogy a természetes körömlemezt ne vékonyítsuk el! Műköröm viselése továbbra is folytatható.

Szia! :) Köszönöm, hogy válaszoltál, hál'Istennek valószínűleg csak alga volt, mert amikor megreszeltem simán lejött :D A biztonság kedvéért azért mindenem tocsogott utána a fertőtlenítőben, de azért ez az info megnyugtató.. :)

2012.07.26 - 16:34
Szoboszlai Anita
Válasz Hámori Vivien - 2012. július 25., szerda 17:58 üzenetére

Sziasztok! A héten volt egy vendégem, aki műkörömlevételre jött. Ahogy reszeltem a körmét a sarokpontoknál elvétve zöldes-sárgás felülettel találkoztam, és félek, hogy az penészgomba volt (le tudtam reszelni, de sosem lehet tudni):S Miután leszedtem kidobtam a kézi reszelőt és a csiszolófejet, de rettegek hogy esetleg nem fertőtlenítettem le mindent jól. Tudom h a körömgomba kizáró oka a kezelésnek, de mégis mi a teendő ha kezelés közben veszem észre a problémát? Még tapasztalatlan körmös vagyok, soha nem találkoztam hasonlóval. Ilyenkor ha út közben veszem észre hogy a köröm alatt fertőzés van mi a teendő? Utána hogy retőtlenítsem az eszközeimet? Ti mit szoktatok ilyenkor csinálni?

Szia!Az lehet hogy csak alga! :) csatolok egy leírást róla de ha a neten rákeresel képet is találsz! - Algás köröm/Algea/: az alga a köröm felületén telepszik meg tartósan nyirkos környezet hatására. Előfordulása: a műköröm és a természetes körömlemez eltávolodik egymástól, fellevegősödik és nyirkosság jut a közéjük. Amennyiben ez a terület nem tud szellőzni - nem szárad ki - bealgásodhat, először sárgás, majd később zöldes elszíneződést okozva ezzel a körömlemez felületén. A jelenség esztétikailag zavaró, nem fertőz és nem jár fájdalommal. Finom szemcsés reszelővel vagy polírozóval halványíthatjuk – akár el is tudjuk tüntetni – azonban vigyázzunk, hogy a természetes körömlemezt ne vékonyítsuk el! Műköröm viselése továbbra is folytatható.

Nagy Nikolett - Válaszolok
2012.07.26 - 11:22
Nagy Nikolett - törölt felhasználó
Válasz Kmetyó Andrea - 2012. július 26., csütörtök 10:39 üzenetére

A bizonyítványból meddig lehet olyat kérni ami külföldre is jó, illetve hol lehet ilyet kérni?

Szia! Azt hogy meddig lehet, nem tudom. De én az oktatómtól kértem nyomtatványt. Ha oktatód megkeresed, biztos segít neked.

2012.07.26 - 10:39
Kmetyó Andrea

A bizonyítványból meddig lehet olyat kérni ami külföldre is jó, illetve hol lehet ilyet kérni?

Hámori Vivien - Válaszolok
2012.07.25 - 17:58
Hámori Vivien - törölt felhasználó

2012.07.25 - 16:42
Macarkiz

Udvozletem! Par nappal ezelott (jo par napja mar) privat uzenetet kuldtem a CN-hez,a pedikuros bizonyitvannyal kapcsolatban. Valasz meg nem jott. Surgos lenne, mert azzal a bizonyitvannyal nem engedelyezik a keses pedikur hasznalatat, igy azota jelentosen csokkent a bevetelem. Koszonettel, Anna Iu: magat a bizonyitvanyt spanyolra fordittatva elfogadtak, ezzel nincs is baj, csak a keses pedikurt nem lehet hasznalnom, mert nincs feltuntetve sem az anatomia mint tantargy, sem a kesek hasznalatara vonatkozoan barmi is.

2012.07.25 - 15:32
Kovács Adrienn
Válasz Péter Niki - 2012. július 25., szerda 08:24 üzenetére

Szia! Én még "régen" Kika továbbképzésén voltam és kb. 10-12-en voltunk és mindenkihez oda jött egyenként többször is, türelmesen, úgyhogy szerintem Gabónál is ugyanígy van!

Köszönöm,hogy válaszoltál! :)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár