2024. november 18. - Jenő napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Moldoványi Edit - Válaszolok
2012.06.19 - 00:03
Moldoványi Edit - törölt felhasználó

Sziasztok ! Az IBD bondert tudom, hogy harmat vékonyan, szivacslapkával felitatgatva, 1 percig lámpázva kell használni. Kérdésem, hogy csak természetes körömre az építés vagy töltés előtt, vagy a kész épített, bereszelt körömre is lehet egy színes zselés borítás alá? Előre is köszönöm.

2012.06.18 - 19:58
Balázsi Szilvia

Amúgy köszönöm a választ:)

2012.06.18 - 19:52
Balázsi Szilvia
Válasz Crystal Nails - 2012. június 18., hétfő 14:00 üzenetére

Szilvia, a kedves ismerősödet csőbe húzták, de rendesen. Természetesen az az oklevél amit kapott a 6 napos képzés után, csak egy darab papír, és nem OKJ-s vizsgabizonyítvány. Márpedig bárhol vállal munkát, akár alkalmazottként, akár egyéni vállalkozóként, szüksége lesz az OKJ-s bizonyítványára. Egyszóval ez eddigi gyorstalpaló csak kidobott pénz. Igazán sajnáljuk, hogy vannak még ilyen esetek.

Ohh...remek. Pedig pont ma mondtam neki, hogy tud vele dolgozni, mert egy másik fórumon azt mondták, hogy lehet vele dolgozni...

2012.06.18 - 14:02
Crystal Nails
Válasz Kis Valentina - 2012. június 17., vasárnap 11:24 üzenetére

Sziasztok! Tudna nekem valaki segiten , hogy hogy alakitsam ki a C ívet. 2 hónapja elvégeztem a tanfolyamot de csak a kockánál mutatták meg :( Ti hogy csináljátok?

A C ív minden egyes körömnél eseti megoldást igényel, sajnos leírni nem lehet, csak mutatni, s azáltal magyarázni. Javasoljuk, hogy keress egy technikai képzést, ami hozzád, a lakóhelyedhez a legközelebb van, s ott megmutatják majd. Ez a jó és tartós körömépítéshez elengedhetetlen tudomány! Sok sikert!

2012.06.18 - 14:00
Crystal Nails
Válasz Balázsi Szilvia - 2012. június 18., hétfő 07:39 üzenetére

Sziasztok lányok! Bocsi, ha nem ideillő, de nem tudtam melyikbe írjak. Van egy lány, aki megkért, hogy segítsek neki körmözni, mert iszonyúan nem megy neki, fogalma sincs az anyagokról, leesnek a körmök amiket csinál ..stb. Első kérdésem az volt, hogy elvégezte e az OKJ képzést, mire kiderült, hogy nem, csak a fashion nails-nél volt egy 6 napos képzésen. Kaptak egy oklevelet és ennyi. Fogtam a fejem, nem először hallottam erről a cégről, én úgy tudom, hogy ezzel az oklevéllel nem lehet dolgozni, hiszen ez nem egy szakmai bizonyítványt ad, oklevelet pedig "bárki" adhat. Viszont azt mondták nekik a képzésen, hogy ezzel nyugodtan elmehetnek dolgozni, csak ne vállalkozást csináljanak, hanem alkalmazotti viszonyba menjenek. Na most, ezt se értettem, hogy függ ez össze. A lényeg a lényeg, hogy ti mit tudtok erről? Tényleg elég egy oklevél ahhoz, hogy dolgozhasson? Szeretnék segíteni a lánynak, de azt a felelősséget meg nem szeretném vállalni, hogy pl. 4 nap alatt átadok gyorsan valamennyi tudást neki és már menne is dolgozni. Ez kevés, nem véletlenül kb. 2-3 hónapos az alapképzés. Nem tudom pontosan most mennyi, hogy szét lett választva a pedi és a mani. Megígértem neki, hogy utánajárok.

Szilvia, a kedves ismerősödet csőbe húzták, de rendesen. Természetesen az az oklevél amit kapott a 6 napos képzés után, csak egy darab papír, és nem OKJ-s vizsgabizonyítvány. Márpedig bárhol vállal munkát, akár alkalmazottként, akár egyéni vállalkozóként, szüksége lesz az OKJ-s bizonyítványára. Egyszóval ez eddigi gyorstalpaló csak kidobott pénz. Igazán sajnáljuk, hogy vannak még ilyen esetek.

2012.06.18 - 13:58
Crystal Nails
Válasz versus - 2012. június 17., vasárnap 12:08 üzenetére

szeretném megkérdezni,hogy átlátszó rózsaszín zselével fedhetem e a kész körmöt c ivre gondolok és ez befolyásolja e nagyon a köröm végleges színét

Versus, nagyon nem, kicsit viszont igen. :) a viccet félretéve, ha színes körmöt csinálsz, akkor valamennyit úgymond fakít, tompít az alapszínen, tehát inkább francia körmökhöz használd az átlátszó rózsaszínt.

2012.06.18 - 07:39
Balázsi Szilvia

Sziasztok lányok! Bocsi, ha nem ideillő, de nem tudtam melyikbe írjak. Van egy lány, aki megkért, hogy segítsek neki körmözni, mert iszonyúan nem megy neki, fogalma sincs az anyagokról, leesnek a körmök amiket csinál ..stb. Első kérdésem az volt, hogy elvégezte e az OKJ képzést, mire kiderült, hogy nem, csak a fashion nails-nél volt egy 6 napos képzésen. Kaptak egy oklevelet és ennyi. Fogtam a fejem, nem először hallottam erről a cégről, én úgy tudom, hogy ezzel az oklevéllel nem lehet dolgozni, hiszen ez nem egy szakmai bizonyítványt ad, oklevelet pedig "bárki" adhat. Viszont azt mondták nekik a képzésen, hogy ezzel nyugodtan elmehetnek dolgozni, csak ne vállalkozást csináljanak, hanem alkalmazotti viszonyba menjenek. Na most, ezt se értettem, hogy függ ez össze. A lényeg a lényeg, hogy ti mit tudtok erről? Tényleg elég egy oklevél ahhoz, hogy dolgozhasson? Szeretnék segíteni a lánynak, de azt a felelősséget meg nem szeretném vállalni, hogy pl. 4 nap alatt átadok gyorsan valamennyi tudást neki és már menne is dolgozni. Ez kevés, nem véletlenül kb. 2-3 hónapos az alapképzés. Nem tudom pontosan most mennyi, hogy szét lett választva a pedi és a mani. Megígértem neki, hogy utánajárok.

versus - Válaszolok
2012.06.17 - 12:08
versus - vendég

szeretném megkérdezni,hogy átlátszó rózsaszín zselével fedhetem e a kész körmöt c ivre gondolok és ez befolyásolja e nagyon a köröm végleges színét

2012.06.17 - 11:24
Kis Valentina

Sziasztok! Tudna nekem valaki segiten , hogy hogy alakitsam ki a C ívet. 2 hónapja elvégeztem a tanfolyamot de csak a kockánál mutatták meg :( Ti hogy csináljátok?

2012.06.17 - 08:16
Crystal Nails
Válasz Tubák-Balogh Viktória - 2012. június 16., szombat 19:58 üzenetére

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni a buborék teknikával kapcsolatban? Azzal tisztában vagyok, hogy színes zselébe kell fényzselét cseppenteni, de valamiért mégsem sikerül eredményt elérnem:) Van valami külön trükkje ennek? Előre is köszönöm!

szia Viktória, egy híg, gyöngyház vagy metálfényű zselét felkensz, majd ebbe csepegtetsz híg fényzselét vagy pl. French top zselét, majd amikor a cseppek széttolták az alattuk lévő színes metálzselét, v. gyöngyházast, akkor kikötteted. Sok sikert kívánunk!

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár