2024. november 18. - Jenő napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.06.10 - 16:57
Crystal Nails
Válasz Szabó Attiláné - 2012. június 10., vasárnap 10:13 üzenetére

Sziasztok Egy kis segítsége szeretné kérni.Végzett műkörmösként szeretnék gyakorolni viszont nem merek nyilvánosan hirdetni félek hogy megbüntetnek.Környezetembe nincsenek olyanok akiken gyakorolhatnák.Csináltam már ingyen is de az nem kifizetődő.Hogy tudok legálisan anyagárért dolgozni hogy ne büntessenek meg egyszer szeretnék szalonba dolgozni azért gyakorolnék.Segítségeteket előre is köszönöm

Gabriella, keress modellt mindenképp, akin gyakorolhatsz és vele privátban fixáld le az anyagárat - ez a legegyszerűbb. Minden más bevételed után amit legálisan keresel, adóznod kell.

M.Ágnes - Válaszolok
2012.06.10 - 12:21
M.Ágnes - vendég

Elírtam :teszem

M.Ágnes - Válaszolok
2012.06.10 - 12:20
M.Ágnes - vendég

Sziasztok!Én is otthon magam készítem zselével a saját körmeimet.Egy alapképzést végeztem el,mert sajna az OKJ-ra nincs pénzem,bár nagyon szívesen megcsinálnám,de ha nem futja rá,akkor ez van.Viszont azt soha nem gondoltam,hogy felesleges,mert nagy szakértelem kell hozzá.Nem is az építés a nehéz,inkább az alapos előkészítés a titka.Azért választottam ezt,mert én sem tudnám kifizetni havonta a műkörmöst,a komplett anyagokat olcsóbban megveszem magánemberként.Viszont másokon nem gyakorolgatok és nem etszem tönkre a körmeiket!Itt ez a lényeg.

Piros - Válaszolok
2012.06.10 - 10:15
Piros - törölt felhasználó
Válasz Bozóki Zita - 2012. június 8., péntek 21:05 üzenetére

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni tapasztalt műkörmösöktől. Sajnálok kiadni egy tanfolyamra pénzt és teljesen feleslegesnek tartom én csak hobby szinten szeretnék ezzel foglalkozni. Ma vettem egy kezdő csomagot (zselés közepes) rengeteg mindent végigolvastam mit hogy mire kell figyelni. Az érdekelni mivel kezdjem? Mi a legegyszerűbb? Hogy fogjak hozzá? Vettem egy gyakorló kezet is :)) köszönöm a segítséget elére is.

Én biza mennék..csak választanom kellett vagy lesz műkörmös papírom, vagy lesz anyagom- 3 gyerekemet egyedül nevelem vagy ez vagy az a kettő együtt nem ment Az anyagot választottam, magamnak csinálgatom, magam kárán tanulom, nem bántok vele senkit főleg nem azokat akik voltak olyan szerencsések hogy tellett mindkettőre. Persze nem véletlen van az a tanfolyam elismerem én..ott olyan dolgokat tanul meg az ember (kémia, technika) amit magunktól csak lassan sikerül, és néha tényleg segítség is kell hogy ne csináljunk marhaságot De azt gondolom, hogy a tanult műkörmösök között is van tehetségtelen vagy kevésbé precíz, mint ahogy a tanulatlanok között is van született tehetség. Olyan ez mint a pék a tescoban... betanulja a kenyérgyártás elemeit, fingja nincs hozzá hogy mi a kovász, de a kenyere attól még ugyan olyan ehető és finom lesz , mint a pékeké akik tanultak. Ha megteheted és van rá pénzed igen is menj el egy okj-s képzésre, attól még bajod nem lesz károdra biztos nincs - vagy fizess be engem magad helyett:-DDDD Sok sikert

Szabó Attiláné - Válaszolok
2012.06.10 - 10:13
Szabó Attiláné - törölt felhasználó

Sziasztok Egy kis segítsége szeretné kérni.Végzett műkörmösként szeretnék gyakorolni viszont nem merek nyilvánosan hirdetni félek hogy megbüntetnek.Környezetembe nincsenek olyanok akiken gyakorolhatnák.Csináltam már ingyen is de az nem kifizetődő.Hogy tudok legálisan anyagárért dolgozni hogy ne büntessenek meg egyszer szeretnék szalonba dolgozni azért gyakorolnék.Segítségeteket előre is köszönöm

2012.06.10 - 07:14
Balázsi Szilvia
Válasz Bozóki Zita - 2012. június 9., szombat 11:08 üzenetére

Nem a pénzen van a hangsúly, ha valaki nem szeretne kizárólag műköröm építéssel foglalkozni csak tetszik neki szeretné minimálisan elsajátítani akkor szerintem felesleges a tanfolyamot végig csinálni, persze lehet hogy nem jól gondolom. Nem vagyok könnyű helyzetben külföldön dolgozom nincs is lehetőségem tanfolyamra járni. Köszönöm a válaszod. :))

Csak a hozzáállásoddal van gond..."felesleges".

2012.06.10 - 06:21
Kovács Tünde
Válasz Bozóki Zita - 2012. június 8., péntek 21:05 üzenetére

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni tapasztalt műkörmösöktől. Sajnálok kiadni egy tanfolyamra pénzt és teljesen feleslegesnek tartom én csak hobby szinten szeretnék ezzel foglalkozni. Ma vettem egy kezdő csomagot (zselés közepes) rengeteg mindent végigolvastam mit hogy mire kell figyelni. Az érdekelni mivel kezdjem? Mi a legegyszerűbb? Hogy fogjak hozzá? Vettem egy gyakorló kezet is :)) köszönöm a segítséget elére is.

Azzal kezd hogy tanfolyamra mész :-(

2012.06.10 - 06:19
Kovács Tünde
Válasz Bozóki Zita - 2012. június 9., szombat 11:04 üzenetére

Köszönöm! Majd igyekszem :))

SZIA, ÉN IS KÜLFÖLDÖN DOLGOZOM MINT KÖRMÖS, ÉS VOLT KINN A "SZOMSZÉDSÁGBAN" EGY MAGYAR LÁNY AKI SZINTÉN HOBBI SZINTEN KÖRMÖZGETETT. nA, MÁR MOST ÉN ADÓT, BETEGBIZTOSÍTÁST, ÉS NYUGDÍJJÁRULÉKOT IS FIZETEK, EZ A TINIKET PERSZE NEM HATJA MEG-SZÓVAL NEM DOLGOZOM ANYAGÁRÉRT, ÉS EGY OLYAN MAGYAR " KÖRMÖS" UTÁN AKINEK NEM TARTOTTAK A KÖRMEI, ÉPÍTSEK FEL EGY JÓ KUNCSAFTKŐRT, ÉS ADJAM VISSZA A SZAKEMBEREK BECSÜLETÉT !!! SAJNOS MAGYARORSZÁGON ELBALTÁZTÁK EZT A SZAKMÁT, MA MÁR FŰ-FA KÖRMÖZHET, SZAKVÉGZETTSÉG NÉLKÜL IS, FEKETÉN.

Piros - Válaszolok
2012.06.09 - 19:40

jah a képen a dátum nem valós csak elfelejtettem beállítani:-)

Piros - Válaszolok
2012.06.09 - 19:33

sziasztok! hát nagy nehezen összehoztam az első épített zselémet, betettem a galériámba, http://www.mukorom.hu/img/galeria/francia-korom-mintak-7/560/114591_arany-koves.jpg http://www.mukorom.hu/img/galeria/francia-korom-mintak-7/560/114592_arany_-_koves_oldal.jpg több nézetben ha szabad kérnem mondjatok róla véleményt, mert a hibáiból tanul az ember...és én nagyon akarok tanulni Ne felejtsétek nem jártam suliba , csak autodidakta módon próbálok magamnak körmöket alkotni Tapasztalatom az , hogy a gumizselével nagyon jó dolgozni, a c ív is jobban sikerült vele mint eddig bármivel, bár nyilván szakavatott szemmel bőven van benne hiba A fehér, véghez, a gumizseléhez való fehéret vettem, de biztos csak nekem tűnt nagyon folyósnak, mindenesetre a végeredményen sajna látszik hogy nem jó lett:( , Másik fajta fehérrel meg nem akartam helyettesíteni, mert az nem leoldható Ne kíméljetek:-) köszi

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár