2024. november 18. - Jenő napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.05.27 - 10:17
Balázsi Szilvia

Körmös lányok!!!! Fontos!!!! Tegnap szoltak nekem, hogy jogtalanul használja valaki a fotóimat. Nézzétek át https://www.facebook.com/media/set/?set=a.288775604499310.67575.100001006192519&type=3 ezt a körmös mappát, csak lopott képekkel van tele. Turai Anita-nak hívják!! Az én képem közül kb 30-40 db képet használt fel, rá is írta a saját nevét, ezeket már törölte, de lefotóztam, hogy meglegyen a bizonyíték. Sok más körmös munkáját ismertem meg ebben a mappában. http://www.mukorom-hennafestes.lapok.eu/mukorom_referenciak Ez pedig a honlapja, itt a referencia munkái között szerepel szintén a munkám. Szerintem ennél gusztustalanabb dolog nincs a szakmában, mikor ellopják a munkáidat. Kérlek osszátok meg ti is ezt a bejegyzésemet, hogy azok a körmösök tudjanak neki szólni, akiktől ellopta a képeket.

Piros - Válaszolok
2012.05.27 - 07:29
Piros - vendég

köszi a válaszokat,igyekszem tanulni belőlük... Azt azért szeretném még írni hogy több mint egy éve vannak műkörmeim, két tanult szakember készítette őket- eddig volt hogy egy -két hét után, 3-4 körmöm volt ragtapasszal leragasztva mert sem eszközöm sem ismeretem nem volt hozzá hogy a törött körmeimet rendbe hozzam otthon, a körmösök pedig hetekkel később adtak időpontot.. senkit nem akarok bántani, minden bizonnyal az iskolákban olyan tudnivalókat kaphat az ember, amik szükségesek a helyes technikákhoz, de minden megtanulható,kellő alázattal és figyelemmel, még ha az sokba is kerül esetleg.A műkörmös tanoncok sokat gyakorolnak, mire helyesen dolgoznak, ezt megteszem én is csak magamon-senki egészségét nem károsítva vagy kárt okozva bármiben is. Lehet hogy nem olvassuk a könyvbeli háttéranyagot, vagy nem tudunk dolgokat amíg rá nem jövünk magunk,de ha sikerül, nem kell sehol sem heteket várni, és nem kerül annyiba Bocsi ha valakit megbántottam volna a célom nem ez volt üdv

2012.05.26 - 09:34
szigyarto izabella
Válasz Piros - 2012. május 25., péntek 18:56 üzenetére

sziasztok! Tudom hogy nem szeretitek ha nem tanult kolléga kéri tanácsotokat, de sajnos nem tudok egy tanfolyam árát kigazdálkodni egyedül álló 3 gyerekes anyaként. Mégis írok :-hátha... Segítségeteket szeretném kérni Eddig kipróbáltam többféle anyagot is ,jelenleg a Crystal Xtreme Clear a soros- mert a körmeim fokozott igénybevételt kapnak osztályrészül...ütöm - vágom őket, gyakorlatilag munkaeszköz. Mindegy milyen sűrű, mennyire vastagra van készítve, előfordul hogy eltörik és nem feltétlen a stresszponton, hanem ott ahol a legtöbbször ütő hatás éri. kérdésem az lenne hogy a gumizselé segíthet e ezen a problémán, miben különbözik az előkészítése, külön kell e hozzá vennem nailt, primert, fixálót,vagy azt használhatom e hozzá, mint a hagyományos építő zselék alá? Milyen fényzselét kell használjak, valamint hogy melyik márka az, amire a leginkább elmondható hogy a feszítő,ütő behatásoknak a legjobban ellen áll? Nagyon örülnék ha valaki tudna abban is segítséget nyújtani, hogy van e technika a törött, repedt köröm "renoválására" annak teljes újraépítése nélkül is , vagy csak komplett készítés? strapabíróság szempontjából, mindenképpen zselében gondolkodva: tip + zselé, vagy épített? ha épített, milyen anyaggal? Segítségeteket előre is köszi, bocs ha hosszú voltam :-D köszi

szia Piros! valamilyen szinten csatlakoznék az előtem szólóhóz :) gumizselé használata egyszerű, előkészítés folyamata ugyanaz mint sima zselénél, minden lépés ugyanaz csak arra figyelj,h ne használd keményebb anyagokkal hanem pl leoldható zselével vagy géllakkal kombinálva, vagy csillámporokkal. Fénynek is géllakk vagy leoldható zselé mehet rá. A törött körmöt érdemes teljesen lecseréni, alaposan fertőtleníteni, vigyázz,h ne reszeld túl, minden levegős részt távolíts el, figyelj a heljes C ívre, és erősítésként az alaprétegbe tehetsz selyemszálat vagy üvegszálat (Wrap technika). ez segít abban,h ne törjön el. Na remélem segítettem

2012.05.26 - 06:35
Baracsi Kata
Válasz Piros - 2012. május 25., péntek 18:56 üzenetére

sziasztok! Tudom hogy nem szeretitek ha nem tanult kolléga kéri tanácsotokat, de sajnos nem tudok egy tanfolyam árát kigazdálkodni egyedül álló 3 gyerekes anyaként. Mégis írok :-hátha... Segítségeteket szeretném kérni Eddig kipróbáltam többféle anyagot is ,jelenleg a Crystal Xtreme Clear a soros- mert a körmeim fokozott igénybevételt kapnak osztályrészül...ütöm - vágom őket, gyakorlatilag munkaeszköz. Mindegy milyen sűrű, mennyire vastagra van készítve, előfordul hogy eltörik és nem feltétlen a stresszponton, hanem ott ahol a legtöbbször ütő hatás éri. kérdésem az lenne hogy a gumizselé segíthet e ezen a problémán, miben különbözik az előkészítése, külön kell e hozzá vennem nailt, primert, fixálót,vagy azt használhatom e hozzá, mint a hagyományos építő zselék alá? Milyen fényzselét kell használjak, valamint hogy melyik márka az, amire a leginkább elmondható hogy a feszítő,ütő behatásoknak a legjobban ellen áll? Nagyon örülnék ha valaki tudna abban is segítséget nyújtani, hogy van e technika a törött, repedt köröm "renoválására" annak teljes újraépítése nélkül is , vagy csak komplett készítés? strapabíróság szempontjából, mindenképpen zselében gondolkodva: tip + zselé, vagy épített? ha épített, milyen anyaggal? Segítségeteket előre is köszi, bocs ha hosszú voltam :-D köszi

Szia Piros! A kérdéseidre nekem feltétlen az jutott eszembe, hogy persze sokat számít az anyag minősége is, de az nem minden. Fontos a statikai megépítése egy körömnek. Ha az előkészítés jó, a statika rendben van, az anyag minősége stimmel, akkor tartós körmök építésére van esélyed. De ez sok gyakorlat, és továbbképzés nélkül nem nagyon megy. Nehéz így hasznos tanácsot adni. A gumi zselé nem feltétlen oldja meg ezt a problémát. Ha pedig ennyire igénybe vett a kéz, akkor én inkább porcelánt szoktam használni( bár én azzal szeretek igazán dolgozni). Ne haragudj, tudom neked ez nem igazán segítség, de ezek szükséges a tartós köröm megépítéséhez.Azért arra vigyázz, hogy a saját körmeid nehogy elgombásodjanak, vagy bármilyen komolyabb sérülést okoz, mert lehet egy életen át szenvedni fogsz tőle. Remélem nem veszed sértésnek, mert nem annak szántam, de ezt is fontos szem előtt tartani. Legyen további szép napod! Üdv.: Kata

2012.05.26 - 06:17
Péter Niki
Válasz Móni - 2012. május 25., péntek 18:41 üzenetére

Szia! A pillanatragasztónak is ugyanúgy cián-akrilát az alapja, csak lehet, hogy egy kicsit töményebb. Szerintem az ecsetes ragasztód ugyan olyan jó. De próbáld ki Kriszta ajánlatát is, várjuk az eredményt :-)

Köszönöm! Tesztelni fogom!!! :)

Piros - Válaszolok
2012.05.25 - 18:56
Piros - vendég

2012.05.25 - 18:41
Móni
Válasz Péter Niki - 2012. május 25., péntek 09:20 üzenetére

Lányok, ti hogyan és mikor teszitek a körömre a strasszt? Én a lemattított körömre teszek egy pici ragasztót és abba teszem bele, majd utána a fényzselé, ez így jó, mert úgy vettem észre elég tartós. Viszont olvastam a facebookn Kalmár Krisztinánál hogy ő Locktite Super Gél ragasztót használ,mert az atom biztos.

Szia! A pillanatragasztónak is ugyanúgy cián-akrilát az alapja, csak lehet, hogy egy kicsit töményebb. Szerintem az ecsetes ragasztód ugyan olyan jó. De próbáld ki Kriszta ajánlatát is, várjuk az eredményt :-)

2012.05.25 - 09:20
Péter Niki

Lányok, ti hogyan és mikor teszitek a körömre a strasszt? Én a lemattított körömre teszek egy pici ragasztót és abba teszem bele, majd utána a fényzselé, ez így jó, mert úgy vettem észre elég tartós. Viszont olvastam a facebookn Kalmár Krisztinánál hogy ő Locktite Super Gél ragasztót használ,mert az atom biztos.

2012.05.23 - 19:25
Crystal Nails
Válasz L.Andrea - 2012. május 23., szerda 06:31 üzenetére

sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni abban,h használta e már valaki a base gél-t moyra alapanyagokkal?köszönöm

Kedves Andrea, és a többi kérdező kolléganő! Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy egy termékcsaládból ajánlatos egy-egy körmöt elkészíteni. Ha "X" cég előkészítő folyadékához "Y" cég alapozóját, majd "Z" cég gél lakkját (de sorolhatnánk más anyagot, zselét vagy porcelánt is) használjátok, akkor szinte biztos, hogy hiba csúszik a kötésbe, tapadásba, színtartósságba, stb.... A legjobb egy körmöt ugyanazon termékcsaláddal elkészíteni, hiszen ezek az anyagok összetevői egymáshoz kapcsolódnak, kötnek, a siker és tartósság csakis így garantált.

2012.05.23 - 10:56
Juhász Julianna

még lenne egy kérdésem! perfect nailses fehér géllakkot sikerült szereznem! azt szeretném kérdezni, hogy a cn es géllakk alapozó és fedővel ezt a perfectest hasnálhatom! csak egy alkalomra kell és utánna mindenképp cn es fehéret veszek, de sajna már nincs időm beszerezni! Fntos nagyon! Előre is köszi

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár