2024. november 17. - Hortenzia, Gergő, Dénes napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2012.02.06 - 19:37
Móni
Válasz Pálfi Annamária - 2012. február 6., hétfő 16:13 üzenetére

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hol tudnék venni ékszerkészítéshez gyűrűt stb.. ehhez való cuccokat? Köszönöm

Szia! Én hobbi boltban szoktam ezeket venni :-)

Pálfi Annamária - Válaszolok
2012.02.06 - 16:13
Pálfi Annamária - törölt felhasználó

Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni abban, hogy hol tudnék venni ékszerkészítéshez gyűrűt stb.. ehhez való cuccokat? Köszönöm

szabo marianna - Válaszolok
2012.02.05 - 20:42
szabo marianna - vendég
Válasz Huszár Jutka - 2012. február 5., vasárnap 18:36 üzenetére

Szia Marianna! A tanfolyamokon általában elmondják, mire van szükség, mi az, amit az ár tartalmazza és megkaptok, illetve miket kell önerőből vásárolni. Ezt helyes és iskolája válogatja:) Kezdőként mindenképp az alap felszerelésre lenne szükséged: UV-lámpa, manikűr készlet, különböző érdességű és formájú reszelők, tip-vágó, építő ecsetek zselés és porcis (2-3 mindből), tipragasztó, tipkészlet, kéz-és bőrfertőtlenítő, eszközfertőtlenítő, sebtapasz, sebfertőtlenítő (Betadine), vérzéscsillapító, sablonok, C-ív hajlító csipesz, narancsfa pálca, papírtörlő, korongvatta, lakklemosó, tipleoldó,alufólia, manikűrtál. Építő zselé (a kedvencem az Extreme Clear, sűrű, egyszerű vele dolgozni, szépen kiemeli a francia véget), fehér zselé a francia véghez (EXtreme White, szintén nagyon jó és gyönyörű), körömágyhosszabbító zselé (Cover Pink vagy Cover Pink X). Átlátszó porcelánpor (Crystal Clear), körömágyhosszabbító por (Cover Pink), fehér por (Giga white), liquid (van lassabb kötési idejű is, szagos illetve szagtalan), liquidtartó tégely. Előkészítők (nail prep, savas és savmentes primer; Base Gel a problémásabb körmökhöz). Díszítő elemeknek tetszőlegesen, amit szeretnél (díszítő lakkok, strasszkövek, matricák, akril-és akvarell festékek, körömnyomda,...) Remélem, nem hagytam ki semmit sem:) Ha igen, sóljatok és egészítsetek ki:) Sok sikert a tanfolyamhoz:)

Szia Jutka,nagyon koszonom a valaszodat,kulon orulok hogy leirtad melyik zseleket hasznalod!!!Miutan nemreg kezdtem csak a szakmatokat tanulni,nagyon kezdo vagyok es elnezest de megkerdeznek meg par dolgot : a korom elokeszites utan,minden esetben szukseg van e gel base.ra is??( szerintem igen,de van ismerosom aki szerint nem..)mi eddig csak tipp.es hosszabitast vegeztunk,szoval az elokeszites es tip utan,persze formazas is, ratuszunk egy baset,majd epito zselevel c-iv vegul fenyzsele.Mivel nem vagyok elegedett ezzel a tanfolyammal,regenyt irhatnek....,nem hiszem hogy tul sokat tanulhatok toluk,de legalabb lesz egy itteni vegzetseget igazolo papirom,amugy is azt tervezem hogy otthon almegyek 1-2 kepzesre,biztos hasznos lenne.Szoval azt nem ertem/tudom meg hogy ha zseles kormot epitek,akkor azt disziteni vagyis "szinezni" zselevel kell?? vagy lehet normal koromlakkot is, es ha zselevel akkor milyen szineket erdemes venni???Huuuu mennyi mindent kerdeznek meg...de nem szeretnem rabolni az idodet.Megegyszer koszonom hogy valaszoltal nagyon kedves vagy!Udv:mariann

2012.02.05 - 18:36
Huszár Jutka
Válasz szabo marianna - 2012. február 5., vasárnap 17:24 üzenetére

Sziasztok, most vegzek egy tanfolyamot itt Olaszorszagban(mar 6 eve vk itt) es a crystal nails termekeket szeretnem hasznalni, viszont teljesen tanacstalan vagyok,hogy milyen zseleket vegyek,mire lesz szuksegem...Ha lenne valaki aki megirna mit is kell tartalmazzon egy alap csomag,az nagy segitseg lenne,marcsak azert is mert otthon szeretnem beszerzni es igy nincs lehetosegem elmenni,megnezn,kiprobalni szemelyesen...nagyon koszonom es szep estet minden forumozonak!

Szia Marianna! A tanfolyamokon általában elmondják, mire van szükség, mi az, amit az ár tartalmazza és megkaptok, illetve miket kell önerőből vásárolni. Ezt helyes és iskolája válogatja:) Kezdőként mindenképp az alap felszerelésre lenne szükséged: UV-lámpa, manikűr készlet, különböző érdességű és formájú reszelők, tip-vágó, építő ecsetek zselés és porcis (2-3 mindből), tipragasztó, tipkészlet, kéz-és bőrfertőtlenítő, eszközfertőtlenítő, sebtapasz, sebfertőtlenítő (Betadine), vérzéscsillapító, sablonok, C-ív hajlító csipesz, narancsfa pálca, papírtörlő, korongvatta, lakklemosó, tipleoldó,alufólia, manikűrtál. Építő zselé (a kedvencem az Extreme Clear, sűrű, egyszerű vele dolgozni, szépen kiemeli a francia véget), fehér zselé a francia véghez (EXtreme White, szintén nagyon jó és gyönyörű), körömágyhosszabbító zselé (Cover Pink vagy Cover Pink X). Átlátszó porcelánpor (Crystal Clear), körömágyhosszabbító por (Cover Pink), fehér por (Giga white), liquid (van lassabb kötési idejű is, szagos illetve szagtalan), liquidtartó tégely. Előkészítők (nail prep, savas és savmentes primer; Base Gel a problémásabb körmökhöz). Díszítő elemeknek tetszőlegesen, amit szeretnél (díszítő lakkok, strasszkövek, matricák, akril-és akvarell festékek, körömnyomda,...) Remélem, nem hagytam ki semmit sem:) Ha igen, sóljatok és egészítsetek ki:) Sok sikert a tanfolyamhoz:)

2012.02.05 - 18:14
Huszár Jutka
Válasz Crystal Nails - 2012. február 5., vasárnap 14:04 üzenetére

Jutka, szia! Mi annyit hozzátennénk a porcelán köröm hajlításához, hogy bizonyos esetekben már a körömágyhosszabbító felvitele után annak a melegedésekor (amikor a kötés megkezdődik) azt hajlítjuk. Ez különösen a hosszú stiletto vagy edge körmöknél, de még a manduláknál is bevált módszer, sokkal karcsúbb és szebb lesz a körömágy is. Sok sikert a hajlítást most gyakorlóknak! Kérdezzetek bátran!

Köszönöm, a többiek nevében is:) Nagyon ritkán építek porci körmöt, a vendégeim 99%-a zselés körmöket visel. De fogom alkalmazni és gyakorolni, hogy ne érjen meglepetés, ha új vendég érkezne és porcit szeretne:)

szabo marianna - Válaszolok
2012.02.05 - 17:24
szabo marianna - vendég

Sziasztok, most vegzek egy tanfolyamot itt Olaszorszagban(mar 6 eve vk itt) es a crystal nails termekeket szeretnem hasznalni, viszont teljesen tanacstalan vagyok,hogy milyen zseleket vegyek,mire lesz szuksegem...Ha lenne valaki aki megirna mit is kell tartalmazzon egy alap csomag,az nagy segitseg lenne,marcsak azert is mert otthon szeretnem beszerzni es igy nincs lehetosegem elmenni,megnezn,kiprobalni szemelyesen...nagyon koszonom es szep estet minden forumozonak!

Elek Petra - Válaszolok
2012.02.05 - 16:30
Elek Petra - vendég

Sziasztok. Új regisztráló vagyok és a műkörmös "Szakmámban" is nagyon kezdő. Néhány körmöt már készítettem ismerőseimnek, családtagjaimnak. Nagyon változó, hogy kinek meddig bírja pedig az anyagok ugyan azok. Abban szeretném segítségetek kérni hogy vajon hol ronthattam el a dolgot... Kezdetnek finoman megreszelem a körmöt feltolom a körömágyat...stb, majd 3in1 bennel lefújom ezután primerrel kenem be. nem tudom mit tehetnék még annak érdekében hogy tartósabb legyen... ja és mellékesen nem minden köröm válik fel... és általában csak azzal járok így ami épített és nem tippes...előre is köszönöm segítségeteket.

2012.02.05 - 14:04
Crystal Nails
Válasz Huszár Jutka - 2012. február 4., szombat 19:12 üzenetére

Szia! Ha zselével dolgozol, akkor ahogy már írták: alapréteg megépítése, 10 mp lámpa, majd hajlítás. Van, aki így csipesszel teszi vissza a vendég kezét a lámpába; van aki már most kiveszi a sablont alóla, még igazít rajta sablon nélkül is; embere válogatja. Porcelánnál elkészíted a káh-t, szabadszélt, beborítod clear-rel+C-ív, majd félig kötött állapotban hajlítod és eltávolítod a sablont (sokszor lehet még így is igazítani rajta). Tegyél majd fel képet a munkádról:)

Jutka, szia! Mi annyit hozzátennénk a porcelán köröm hajlításához, hogy bizonyos esetekben már a körömágyhosszabbító felvitele után annak a melegedésekor (amikor a kötés megkezdődik) azt hajlítjuk. Ez különösen a hosszú stiletto vagy edge körmöknél, de még a manduláknál is bevált módszer, sokkal karcsúbb és szebb lesz a körömágy is. Sok sikert a hajlítást most gyakorlóknak! Kérdezzetek bátran!

2012.02.05 - 11:59
Bistyei Bettina
Válasz szigyarto izabella - 2012. február 4., szombat 16:43 üzenetére

értem, és van is olyan ujjam, de hogyan vegyem le róla körmöt? csak simán lepattan? nem próbáltam sosem... de megteszem... köszi a gyors választ :)

Bocsi hogy ilyen soká írok...szóval ahogy Jutka is írta, nem készíted elő a gyakorlóujjon a körmöt, semmi reszelés, és nekem már így is feljön, de ha nem vagy benne biztos, tehetsz alá egy pici krémet, bámit, testápoló, kézkrém, stb...így tutira feljön, csak vigyázz mert én mikor bekrémeztem (tényleg csak icipicit), akkor a krém túlteljesítette a feladatát, és felvált a köröm mikor a szabadszél oldalait próbáltam formára reszelni, igazítani :)

2012.02.04 - 21:54
Tóth Erika

Jajj de arik vagytok köszönöm a segítséget :) mindenképp teszek fel :))))

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár