2024. november 15. - Albert, Lipót napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2011.05.24 - 20:02
Balázsi Szilvia

Szia! kb. 4-szer, 3-szor kisebb lesz.

Andrea K Szamosi - Válaszolok
2011.05.24 - 19:32
Andrea K Szamosi - törölt felhasználó
Válasz Juhász Erzsébet - 2011. május 24., kedd 14:56 üzenetére

Sziasztok csajok! Használ valaki zsugorkát itt? Ma sikerült vennem és kíváncsi lennék a tapasztalatokra hogy is kell használni pontosan,pl.mekkora méretet vágjak ki hogy ne legyen túl kicsi.Köszönöm.

mi az a zsugorka????

Juhász Erzsébet - Válaszolok
2011.05.24 - 14:56
Juhász Erzsébet - törölt felhasználó

Sziasztok csajok! Használ valaki zsugorkát itt? Ma sikerült vennem és kíváncsi lennék a tapasztalatokra hogy is kell használni pontosan,pl.mekkora méretet vágjak ki hogy ne legyen túl kicsi.Köszönöm.

Németh-Csatlós Orsi - Válaszolok
2011.05.24 - 12:40
Németh-Csatlós Orsi - törölt felhasználó
Válasz Crystal Nails - 2011. május 24., kedd 06:57 üzenetére

Orsi, örülök, hogy sikered volt az anyaggal. Ezeket a technikai fogásokat leginkább egy technikai tanfolyamon lehet elsajátítani, ahol valaki gyakorlatban is megmutatja, hogyan is kell ezt pontosan kivitelezni, utána pedig ott áll mögötted és kijavít. Kovács Gabó zselé technika képzését tudom neked ajánlani, ott pontosan ezekre a kérdésekre kaphatsz választ.

Köszönöm!! :) Gabónál már jártam porci technikain..de biztosan egy zselés technikait is igénybe veszek majd! És megyek körömtáborba is az 1-es szintűbe.. ott is biztos a segítségemre lesznek!! :)

2011.05.24 - 06:57
Crystal Nails
Válasz Németh-Csatlós Orsi - 2011. május 23., hétfő 14:25 üzenetére

Sziasztok! Vettem CN Titanium zselét és Cn Extreme White-ot és ki is próbáltam gyakorló ujjon! Jelentem a hézag eltűnt a káh. és a szabadszél között! Hajlítani is egész szépen meghajlítottamm, (a hajlításnak mik az alapkövetelményei?) a problémám az hogy mikor befejeztem a körmöt elég vastag lett így a reszeléssel mindennel együtt elveszett a hajlításom.. Mi a tipp hogy kell szép vékony szabadszélt kialakítani? Segítsetek nekem! Köszönöm szépen! És tovább szép napot, csodás körmöket!

Orsi, örülök, hogy sikered volt az anyaggal. Ezeket a technikai fogásokat leginkább egy technikai tanfolyamon lehet elsajátítani, ahol valaki gyakorlatban is megmutatja, hogyan is kell ezt pontosan kivitelezni, utána pedig ott áll mögötted és kijavít. Kovács Gabó zselé technika képzését tudom neked ajánlani, ott pontosan ezekre a kérdésekre kaphatsz választ.

2011.05.23 - 14:25

Sziasztok! Vettem CN Titanium zselét és Cn Extreme White-ot és ki is próbáltam gyakorló ujjon! Jelentem a hézag eltűnt a káh. és a szabadszél között! Hajlítani is egész szépen meghajlítottamm, (a hajlításnak mik az alapkövetelményei?) a problémám az hogy mikor befejeztem a körmöt elég vastag lett így a reszeléssel mindennel együtt elveszett a hajlításom.. Mi a tipp hogy kell szép vékony szabadszélt kialakítani? Segítsetek nekem! Köszönöm szépen! És tovább szép napot, csodás körmöket!

2011.05.23 - 14:11
Crystal Nails
Válasz szücs kitti - 2011. május 22., vasárnap 21:44 üzenetére

hogyha jön egy vendég... körömágyhosszabitos fehér francia véggel jön?

Szia! Lereszeled a fehéret és a körömágy-hosszabbítást az alaprétegig és újraépíted. Alapréteg, káh, francia, c-ív

2011.05.22 - 21:44
szücs kitti

hogyha jön egy vendég... körömágyhosszabitos fehér francia véggel jön?

2011.05.22 - 21:41
szücs kitti

Sziasztok annyit szeretnék kérdezni hogy az épitett zselés körmöt hogy tőltöm?

2011.05.22 - 18:53
Válasz Huszár Jutka - 2011. május 22., vasárnap 17:10 üzenetére

Szia! Én az alapot egyesével szoktam építeni. Előkészítem az összes körmöt, felsablonozom, lekenem felület előkészítőkkel. Felviszem az alapréteget a jobb kéz kisujjára, 10 másodpercre lámpába teszem, majd kiveszi, hajlítjuk, leveszem róla a sablont és még lehet a csipesszel korrigálni. Aztán ezt a kezét visszateszi a vendég, ugyanígy csinálom a bal kéz kisujján, majd szépen mindig váltott kézzel egyesével haladok, legvégül pedig a 2 nagy ujjat (mert azt ugye külön érdemes betenni a lámpába, hogy ne sérüljön). Körömágyhosszabbításnál is először megépítem az alapkörmöket, majd ha mind elkészült, még 3-4 percre beteszi a vendég a lámpába. Utána egyesével viszem fel a körömágyhosszabbító zselét: felteszem a jobb kéz kisujjra, be a lámpába, addig a pár percig elkészül a bal kéz kisujj is, és így haladok szépen végig. Ha valahol rés lenne vagy egyenetlen a felület, egy nagyon vékony réteggel korrigálom és újra lámpázom. Légy bátor: ha ügyesen elkészítetted a körömágyhosszabbítást, akkor könnyű dolgod van a szabadszéllel, hiszen csak középről kiindulva 2 oldalra neki kell tolni a rózsaszín anyagnak és formára igazítani. Porcinál pedig először a körömágyhosszabbítást készítjük el végig egyesével az összes körömre, majd egyesével a szabadszélt, a C-íves borítást. Hajlítani félig kötött állapotban szoktam (mikor már 2 ujjon egymás mellett kész a C-ív). Ne keseredj el, nekem is vannak még hibáim! Minél többet gyakorlunk, annál ügyesebbek leszünk:) Sok sikert és jó munkát:Jutka.

Szia! Nagyon szépen köszönöm!! Tökéletesen leírtad nekem hogy kell lépésről lépésre haladnom! Így már sokkal világosabbak a dolgok! :) Jövőhéten megyek próbamunkára egy szalonba! És alkalmazni fogom! :) Még egyszer köszönöm szépen! További szép estét és csodaszép körmöket! :)

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár