2024. november 15. - Albert, Lipót napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

2011.05.22 - 17:10
Huszár Jutka
Válasz Németh-Csatlós Orsi - 2011. május 21., szombat 12:49 üzenetére

Még azt szeretném kérdezni hogy van-e valami jó tippetek a tökéletes mosolyvonal kivitelezésére? És nekünk az okj-s tanfin nem tanították a káh. használatát, és az a problémám vele hogy a szabadszél és a káh. között van egy kis úgymond hézag, ez azért lehet mert nem jól használom illetve kicsit a szabadszélt rá kell húzni a káh.ra hogy amikor kitörlöm a mosolyvonalat akkor ne határolódjon el a kettő? Köszönöm a segítséget!

Szia! Én az alapot egyesével szoktam építeni. Előkészítem az összes körmöt, felsablonozom, lekenem felület előkészítőkkel. Felviszem az alapréteget a jobb kéz kisujjára, 10 másodpercre lámpába teszem, majd kiveszi, hajlítjuk, leveszem róla a sablont és még lehet a csipesszel korrigálni. Aztán ezt a kezét visszateszi a vendég, ugyanígy csinálom a bal kéz kisujján, majd szépen mindig váltott kézzel egyesével haladok, legvégül pedig a 2 nagy ujjat (mert azt ugye külön érdemes betenni a lámpába, hogy ne sérüljön). Körömágyhosszabbításnál is először megépítem az alapkörmöket, majd ha mind elkészült, még 3-4 percre beteszi a vendég a lámpába. Utána egyesével viszem fel a körömágyhosszabbító zselét: felteszem a jobb kéz kisujjra, be a lámpába, addig a pár percig elkészül a bal kéz kisujj is, és így haladok szépen végig. Ha valahol rés lenne vagy egyenetlen a felület, egy nagyon vékony réteggel korrigálom és újra lámpázom. Légy bátor: ha ügyesen elkészítetted a körömágyhosszabbítást, akkor könnyű dolgod van a szabadszéllel, hiszen csak középről kiindulva 2 oldalra neki kell tolni a rózsaszín anyagnak és formára igazítani. Porcinál pedig először a körömágyhosszabbítást készítjük el végig egyesével az összes körömre, majd egyesével a szabadszélt, a C-íves borítást. Hajlítani félig kötött állapotban szoktam (mikor már 2 ujjon egymás mellett kész a C-ív). Ne keseredj el, nekem is vannak még hibáim! Minél többet gyakorlunk, annál ügyesebbek leszünk:) Sok sikert és jó munkát:Jutka.

2011.05.22 - 12:53
Eisenreich Luca

Sziasztok! Oktatót keresek Veszprém környékén. Ha tudtok segítni légyszi írjatok emailt! e.luca@freemail.hu előre is köszi

Németh-Csatlós Orsi - Válaszolok
2011.05.21 - 12:49
Németh-Csatlós Orsi - törölt felhasználó

Még azt szeretném kérdezni hogy van-e valami jó tippetek a tökéletes mosolyvonal kivitelezésére? És nekünk az okj-s tanfin nem tanították a káh. használatát, és az a problémám vele hogy a szabadszél és a káh. között van egy kis úgymond hézag, ez azért lehet mert nem jól használom illetve kicsit a szabadszélt rá kell húzni a káh.ra hogy amikor kitörlöm a mosolyvonalat akkor ne határolódjon el a kettő? Köszönöm a segítséget!

2011.05.21 - 08:41

Sziasztok! A zselé alap hajlításáról szeretnék kérdezni. Hogyha megépítettem az alapot akkor meddig kell köttetnem a lámpában hogy már ne váljon el a sablontól de még hajlítható legyen! És tíz köröm esetében mi a menete? Úgy értem hogy kell építeni, lámpázni és hajlítani 1-1 ujj vagy fel kell sablonozni mind a 10 körmöt és úgy felváltva? Előre is köszönöm a segítséget! Szép napot és csodaszép körmöket!

2011.05.18 - 11:44
Kovács Tünde
Válasz Jancsovics Éva - 2011. május 13., péntek 14:31 üzenetére

Szia Erika! A levegősödést rengeteg dolog okozhatja.Szerintem leginkább az,hogy nem megfelelően készítettél elő.Természetesen a nyirkos kéz is egy rizikófaktor lehet,viszont azt kétlem,hogy azért potyogott volna le,mert hajat mosott...

Szia, több évi kínlódás után, most már jólmenő körmösként egyértelmű: előkészítési hiba. Apróságokon el lehet vérezni... pl : savas primert nyirrkos kezűnek, és arra fehéredés után még a saját tapadásközvetítőjét.Sajnos a kezdők időszakát éled. Gyakorlás, és továbbképzés.

2011.05.16 - 19:52

Sziasztok Csajok! Én érdeklődnék hogy jön-e valaki a körömtáborba az 1es szintűbe! Ez lesz az első táborom nagyon izgulok! Várom a válaszokat! Szép napot! Sziasztok

Bajkó Dóra - Válaszolok
2011.05.14 - 19:24
Bajkó Dóra - törölt felhasználó
Válasz Kalocsai Erika - 2011. május 13., péntek 13:14 üzenetére

Kezdő műkörmös vagyok, vagyis most járok a tanfolyamra, de lenne egy kérdésem, vagyis inkább tanácsot szeretnék tőletek kérni. Vasárnap a modellemnek levgőre kötő porcelánt építettem 5 ujjára. Volt tippes technika is közte. Hétfőre mind az 5 ujjáról lejött a porcelán műköröm. (Ehhez hozzáteszem azt, hogy mondtam neki hogy a levegőre kötő porcelán 24-48 órát szárad, ennek ellenére ő mikor hazament hajat mosott, min fél órát a fürdőkádban ült, mosogatott stb)Hétfőn újra építettem neki mind a 10 ujjára levegőre kötő porcelán műkörmöt. Most megint azt írja nekem, hogy levegősödik a műköröm neki. Csakhogy hétfőn amikor építettem neki a műkörmöt, feltűnt nekem, hogy hideg volt az ujja. És hát úgy tanultuk hogy a hideg nyirkos kézre nem ajánlott műkörmöt építeni. Most ezek tudatában én csináltam rosszul valamit, vagy mi lehet a gond?Ebből az anyagból szombaton készítetta csoporttársam nekem 2 műkörmöt, és ezek még nekem megvannak, ugyanúgy építettem a csoporttársnőmnek két körmére, és neki is megvannak. Szerintetek a liqiud lehet a gond? vagy az hogy hideg volt a modellem keze?vagy mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget.

Szia Erika! A kérdésem a következő, a tip is lejött amit felragasztottál? Mert sajnos nekem volt egy modellem anno amikor tanultam aki leszedegette magának miután én felraktam és közölte ,hogy lepotyogott. Tehát szerintem ezt az eshetőséget sem kell elvetni. Bár a problémát okozhatja rengeteg dolog , lehet, hogy nincs rendesen előkészítve a köröm, vagy esetleg túl sok liquid van az ecseten amikor felveszed az anyagot és emiatt befolyik a porcelán a sáncokba és akkor ez egyenes út a levegősödéshez.Mert nem tudod rendesen kireszelni. Vagy a fényzselé befolyása a sáncba is okozhat problémát. Mindenképpen engem az érdekelne , hogy a tip is lejött? Mert ha igen akkor azért elgondolkodnék azon, hogy nem veled volt a probléma , mert ha a tipről vissza is dobja az anyagot mert esetleg nem csiszoltad össze rendesen az egy dolog ,de attól a ragasztott tip még nem pottyan le.

Kárpáti Andrea - Válaszolok
2011.05.13 - 23:57
Kárpáti Andrea - vendég

Sziasztok ! Az Árpád-híd metromegállónál lévő ültembe keresek kedvező feltételek mellett vendégkörrel rendelkező műkörmöst. 30/21-51-630 karpati.andrea.email@gmail.com

Jancsovics Éva - Válaszolok
2011.05.13 - 14:31
Jancsovics Éva - törölt felhasználó
Válasz Kalocsai Erika - 2011. május 13., péntek 13:14 üzenetére

Kezdő műkörmös vagyok, vagyis most járok a tanfolyamra, de lenne egy kérdésem, vagyis inkább tanácsot szeretnék tőletek kérni. Vasárnap a modellemnek levgőre kötő porcelánt építettem 5 ujjára. Volt tippes technika is közte. Hétfőre mind az 5 ujjáról lejött a porcelán műköröm. (Ehhez hozzáteszem azt, hogy mondtam neki hogy a levegőre kötő porcelán 24-48 órát szárad, ennek ellenére ő mikor hazament hajat mosott, min fél órát a fürdőkádban ült, mosogatott stb)Hétfőn újra építettem neki mind a 10 ujjára levegőre kötő porcelán műkörmöt. Most megint azt írja nekem, hogy levegősödik a műköröm neki. Csakhogy hétfőn amikor építettem neki a műkörmöt, feltűnt nekem, hogy hideg volt az ujja. És hát úgy tanultuk hogy a hideg nyirkos kézre nem ajánlott műkörmöt építeni. Most ezek tudatában én csináltam rosszul valamit, vagy mi lehet a gond?Ebből az anyagból szombaton készítetta csoporttársam nekem 2 műkörmöt, és ezek még nekem megvannak, ugyanúgy építettem a csoporttársnőmnek két körmére, és neki is megvannak. Szerintetek a liqiud lehet a gond? vagy az hogy hideg volt a modellem keze?vagy mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítséget.

Szia Erika! A levegősödést rengeteg dolog okozhatja.Szerintem leginkább az,hogy nem megfelelően készítettél elő.Természetesen a nyirkos kéz is egy rizikófaktor lehet,viszont azt kétlem,hogy azért potyogott volna le,mert hajat mosott...

Kalocsai Erika - Válaszolok
2011.05.13 - 13:14
Kalocsai Erika - vendég

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár