2024. november 10. - Réka, András, Leó napja van.

Műköröm portál a Facebook-on:

Műkörömépítés fórum

A műkörömépítés titkai, kapcsolódó kérdések, válaszok

Eddigi hozzászólások a fórum témához: 3672 db

Műkörömépítés

A hozzászóláshoz be kell jelentkezni!
Megteheted IDE kattintva, vagy regisztrálhatsz oldalunkra ITT!

Rétfalvi Orsolya - Válaszolok
2011.04.01 - 12:55
Rétfalvi Orsolya - törölt felhasználó
Válasz ötvös andrea - 2011. április 1., péntek 10:36 üzenetére

Sziasztok. Segítsetek légyszi, hogy a gel-lack, polish gel-t lehet e higitani valamivel?? Nagyon be van sűrűsödve.Köszcsi: Andees

Az a tapasztalatom, hogy minden lakkot, festéket és akril alapanyagú kencét a saját oldószerével a legkönnyebb higítani. Elsősorban üvegfestés során tapasztaltam ezt meg, akril alapú festékekkel dolgoztam. Körömlakknál is bevált. Gél-lakkal még nem próbáltam, de szerintem azt csak az "acrilic remover" higítja, oldja.

ötvös andrea - Válaszolok
2011.04.01 - 10:36
ötvös andrea - vendég

Sziasztok. Segítsetek légyszi, hogy a gel-lack, polish gel-t lehet e higitani valamivel?? Nagyon be van sűrűsödve.Köszcsi: Andees

ötvös andrea - Válaszolok
2011.04.01 - 10:20
ötvös andrea - vendég
Válasz Molnár Zsuzsa - 2011. április 1., péntek 08:36 üzenetére

Miért akarod higítani?

Szia,mert nagyon be van sürüsödve:(

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 10:14
Vári Erika - törölt felhasználó
Válasz szücs kitti - 2011. január 26., szerda 01:29 üzenetére

sziasztok nem tudjátok véletlen hogyha csinálok egy tippes francia körmöt , körömágy hosszabitással, fehér véggel hogyan töltöm a lenövést ?

lecsiszolod, ha géppel, akkor ajánlom a francia mosolyvonal kialakításához a , utántöltéséhez való gyémántos nagy csiszolófejet

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 10:10
Válasz Balaton Edit - 2011. február 27., vasárnap 22:17 üzenetére

Sziasztok! Gumi zselével milyen hosszúságú körmöt lehet építeni? ELőre is köszi!

Sziasztok.Ellent kell mondanom, ugyanis rájöttem dolgokra,amik eddig nekem beválltak. ha nem értettek egyet javítsatok ki nyugodtan.Szóval, én is megrendeltem a Gumi zselét, és persze nagyon sok vendégem át szeretett volna térni erre a zseléanyagra, márcsak az volt a kérdés, hogyan oldjam meg a szép íveket, a körömágyhosszabbítást, úgy, hogy később a Gumi zselé maradjon alapként töltéskor, és azt sem tudtam, hogyan fogom majd szép ívesre hajlítani csipesszel, de rájöttem, illetve gyakorlatban teszteltem magamon, úgyanis a következőket csináltam:előkészítés után, felhelyeztem a sablont, és szabadszélnél vastagabban, körmön kicsit véknyabban felvittem a zselét( körömágytól kb 2-3 cm a szabadszél hossza, tehát nem éppen kicsi körmökről van szó)1,5-2 perc lámpázás után, körömágyhosszabbító Cover Pink építő zselével kitöltöttem a körömágyat a kivánt nagyságban, 30mp lámpázás után a Cover pinket hajlítottam csipesszel, ami autómatikusan hajlította a gumi zselét is, egy probléma megoldva,majd a c ívet is Gumi zselével építettem ki és végül fixálás után a fehér Easy off Top fedő zslével csináltam meg a fehér szabadszélt, már egy hete viselem és nem volt vele probléma, töltésnél meg csak a Cover Pinket kell kireszelni, Gumi zselé, majd megint Pink és így tovább... Persze nekem is zavaró ha meghajlítják a körmömet, hogy megnézzék hogy valóban jó e, de én csak jó tapasztalatokat szereztem e téren, ha szabályosan fel van építve, a köröm megtartja magát és feszességét, tényleg csak extra igénybevételkor hajlik meg kicsit. Ha nem helyes amit írtam, kérlek javítsatok ki...

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 09:50
Válasz Molnár Zsuzsa - 2011. március 22., kedd 08:43 üzenetére

Sziasztok, ki hogy csinálja a hajlítást? Nekem valahogy nem sikerul. titániummal dolgozom. Vékony alapréteg, 10-15 másodperc kotés és hajlítás? Nekem valahogy visszarúgja magát vagy pedig ha nem tokéletesen egyenletes az alapréteg, akkor jobban hajlik az egyik fele...valami tanács? koszi

ja és arra hogy nem egyenletesen hajlik meg arra meg azt tudom mondani, hogy a papírsablont megfelelően kell felhelyezni, hogy egy megfelelő alapon tudj dolgozni. szerintem...

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 09:49
Válasz Molnár Zsuzsa - 2011. március 22., kedd 08:43 üzenetére

Sziasztok, ki hogy csinálja a hajlítást? Nekem valahogy nem sikerul. titániummal dolgozom. Vékony alapréteg, 10-15 másodperc kotés és hajlítás? Nekem valahogy visszarúgja magát vagy pedig ha nem tokéletesen egyenletes az alapréteg, akkor jobban hajlik az egyik fele...valami tanács? koszi

Szia! Én is küszködtem ezzel a problémával, mire végül a következőket csináltam, mikor a köröm alapja 15-20 másodperce már bent van a lámpában, akkor fogom a csipeszt és elkezdem hajlítani, na de itt jön a titok :D mindezt a lámpa alatt

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 09:46
Válasz M. Eszter - 2011. március 21., hétfő 16:09 üzenetére

Ha építek zselé vagy porcelán körmöt olyan embernek, akinek alapból szélesebb a körme, hogyan csináljam, hogy ne legyen olyan, mint egy hólapát? Nagyon széles lesz a végeredmény... Legalább is egy két ujjon mindig. Főleg kocka köröm esetében. Még kezdő vagyok!

Én mindenképpen azt ajánlom, hogy mikor felépíted a körmöt és félig kötött állapotban van, akkor hajlító csipesszel óvatosan hajlítsd meg a körmöt, és próbáld meg csinosabbra reszelni...

Vári Erika - Válaszolok
2011.04.01 - 09:42
Válasz EDO - 2011. április 1., péntek 07:00 üzenetére

Sziasztok! Köves kérdés! :) Nálatok is kipotyog egy időután a nagyobb kő? Mi a jobb szelébe rakni vagy ragasztani?

Én is raktam már nagy köveket körömre, én úgy csináltam, hogy a követ csak ráhelyeztem a körömre, és nagyon vékonyan 4 oldalról porcelánnal odafogattam, aztán ha le akarod szedni, csak elég a két kis peremet megcsiszolnod géppel és leugrik a kő magától, de nagyon szép a beépíthetős kő is...

2011.04.01 - 09:03
Kalmár Rita
Válasz EDO - 2011. április 1., péntek 07:39 üzenetére

És nagyobb akril mintára mit kentek? Easy of vagy top sh.?

Én 2x top shine-ozom. Lekenem, pár mp lámpázás után újra átkenem. Ez 100%-ban működik nekem :))

Képzési naptár

mukorom.hu - Műkörmös képzési naptár